۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۷
بخشی از اراضی ملی در «شیخ موسی» بابل آزاد شد
رئیس حوزه قضایی بخش بندپی شهرستان بابل:

بخشی از اراضی ملی در «شیخ موسی» بابل آزاد شد

رئیس حوزه قضایی بخش بندپی شهرستان بابل گفت: ۹ هزار متر مربع از اراضی ملی در منطقه ییلاقی و بالا دست شیخ موسی آزاد شد.

به گزارش بازار، میثم اکبری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در اجرای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت از جنگلها یگان حفاظت منابع طبیعی چهار خانه کوچک ییلاقی به همراه ۹ هزار متر مربع اراضی ملی در منطقه ییلاقی شیخ موسی آزاد شد.

وی گفت: بر اساس ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره‌ برداری از جنگلها و مراتع مورخ ( ۱۳۴۸/۰۱/۲۰)- هر کس به قصد تصرف به منابع ملی مذکور در ماده ۱ قانون ملی شدن جنگلهای کشور تجاوز کند به یک تا سه سال حبس تادیبی ‌محکوم خواهد شد.

اکبری با اشاره به این مطلب که درتبصره ۱ (اصلاحی ۱۳۴۸/۰۱/۲۰)- وزارت کشاورزی و منابع طبیعی مکلف است به وسیله گارد جنگل و مأموران خود به محض اطلاع رفع تجاوز کند و در صورتی که‌ تشخیص وزارت کشاورزی و منافع طبیعی نسبت به منابع ملی مذکور در این ماده اخطار یا آگهی شده باشد مراتب را به دادسرای محل اعلام دارد، اظهار کرد: دادسرا متهم را مورد تعقیب کیفری قرار می دهد مگر اینکه نسبت به تشخیص وزارت کشاورزی و منابع طبیعی در مهلت مقرر در اخطاریه یا آگهی ‌اعتراض شده باشد که در این صورت تعقیب کیفری متوقف و ادامه آن موکول به حصول نتیجه اجرای کامل مقررات ماده ۵۶ خواهد بود.

رئیس حوزه قضایی بخش بندپی شرقی بابل تصریح کرد: مرور زمان تعقیب کیفری در اینگونه موارد از تاریخ صدور حکم کمیسیون موضوع ماده ۵۶ قانون حفاظت و بهره‌ برداری از جنگلها و مراتع شروع‌ می شود.

استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.

کد خبر: ۳۴۱٬۵۰۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha