به گزارش بازار، روح الله اسدپور اظهار کرد: براساس پایش هایی که اردیبهشت ماه امسال در ایستگاه هیدرومتری مستقر در پاتاوه صورت گرفته دبی آب این رودخانه در سال جاری ۱۶ متر مکعب بر ثانیه برآورد شده در حالی که در مدت مشابه پارسال ۵۴ متر مکعب بر ثانیه بوده است.
وی با اشاره به اینکه رودخانه بشار در مقطع ایستگاه هیدرومتری پاتاوه ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر وسعت دارد با توجه به وضعیت موجود منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد بر مدیریت مصرف آب در این استان تاکید کرد.
بشار از رودخانههای جنوب شرق شهرستان بویر احمد است که از کوههای اردکان و ممسنی در استان فارس سرچشمه میگیرد و به سوی شمال غرب بویراحمد جریان دارد.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در خصوص دیگر رودخانه های استان گفت: برآوردهای کارشناسی نشان می دهد آب دیگر رودخانه ها هم ۷۰درصد کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: میزان کاهش آب چشمه های استان براساس ارتفاع از سطح دریا ۳۰ تا ۱۰۰ درصد کاهش یافته اند.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: به عنوان مثال آب چشمه های ارتفاعات بالای ۲ هزار و ۱۰۰ متر کوه درشک شهرستان بویراحمد به طور کامل خشک شده اما آب چشمه میشی در شهرستان دنا حدود۳۰ درصد کاهش یافته است.
سفره های زیرزمینی
اسدپور گفت: براساس پایش هایی که پاییز پارسال در سفره های آب زیرزمینی ۱۵ دشت مهم استان انجام شده این منابع آبی هم ۳۰ میلیون متر مکعب کسری مخرن دارد که با توجه به وضعیت موجود پیش بینی می شود کسری آب این منابع آبی تا پاییز امسال (زمان پایش سالیانه) تا ۴۰ میلیون متر مکعب هم برسد.
وی با یادآوری اینکه امامزاده جعفر، لیشتر، دشت باشت، دشتروم، کلاچو دشت یاسوج و ممبی از مهمترین دشت های استان هستند عنوان کرد:برداشت از چاه های غیرمجاز، اضافه برداشت از چاه های مجاز و خشکسالی های پیاپی از دلایل کاهش آب سفره های زیرزمینی در این استان است.
اسدپور تاکید کرد: احداث و ترمیم طرح های تغذیه مصنوعی، پیشگیری از برداشت های غیرمجاز و اضافه برداشت از راهکارهای نجات چاه های دشت های کهگیلویه و بویراحمد به شمار می رود.
وی بیان کرد:میزان بارندگی های سال آبی جاری در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۳ درصد کاهش یافته است.
اسدپور میانگین بارندگی های امسال در استان ۳۴۲ میلیمتر بوده است.
نظر شما