به گزارش خبرنگار بازار، سید مهدی ابطحی با اعلام اینکه جشنواره شیخ بهایی به عنوان قدیمی ترین و معتبرترین رویداد فناوری و نوآوری در کشور شناخته می شود اظهار کرد: با حضور گسترده افراد خلاق، فن آفرین و کارآفرین این جشنواره فرصتی است برای تبادل ایده ها و تجربیات و دستاوردهای نوآورانه در حوزه های مختلف فناوری که آنها طرح ها و ایده هایشان را ارایه دهند.
وی ادامه داد: اختتامیه این جشنواره قرار است در روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه با حضور نمایندگانی از یونسکو، یونیسف فاوا و سفرا و تعدادی از فعالان اقتصادی از ۳۰ استان کشور در اصفهان برگزار می شود.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان همچنین به فعالیت هزارمجموعه فناور و دانشبنیان در استان، اشاره کرد و گفت: تعداد ۳۰۰ واحد از این مجموعهها در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت دارند.
وی ادامه داد: طی سال ۱۴۰۳ درآمد شرکت های فناور این شهرک به ۵۰ همت رسید و در حالی که در سال ۱۴۰۲ این میزان ۳۵همت بود و میزان صادرات هم ۵۲میلیون همت بود.
ابطحی حفظ نخبگان را یکی از ضروریات دانست و اضافه کرد: هم اکنون ۹ هزار و ۵۰۰ نفر در شهرک فعالیت میکنند که ۵۳ درصد آنها زیر ۳۵ سال هستند و نقش ما ایجاد امید و بستر مناسب برای شکوفایی استعدادهای جوان و جلوگیری از مهاجرت آنها است.
جشنواره بیستم بین المللی می شود
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان افزود: امیدواریم در جشنواره بیستم که بعد از این جشنواره است تغییرات خوبی داشته باشیم و این جشنواره را به رویدادی بین المللی تبدیل کنیم که با حضور پارک های فناوری خارجی و امکان همکاری های مشترک و دسترسی به بازارهای جهانی حاصل شود.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان در ادامه این رویداد، را فرصتی بینظیر برای معرفی توانمندیهای فناورانه ایران و جذب سرمایهگذاریهای بینالمللی برشمرد و گفت:حمایت نهادهای استانی مانند استانداری و اتاق بازرگانی از فناوری می تواند پشتوانه ای برای پیشرفت بیشتر باشد.
وی با اعلام اینکه اصفهان بهعنوان دومین استان کشور در تعداد شرکتهای دانشبنیان، میتواند پیشرو در اقتصاد دانشبنیان منطقه و جهان باشد، بیان کرد: همافزایی شرکتهای نوپا، فناور و صنعتساز در شهرک در قالب برگزاری این جشنواره هم با هدف جلوگیری از مهاجرت نخبگان است.
قاب اقتصادی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
ابطحی در رابطه با قاب اقتصادی شهرک علمی و تحقیقاتی گفت: این قاب بلندپروازانه نیست بلکه واقع گرایانه است و امیدواریم که به شکل خردمندانه افق های بالاتری هم برای آن دیده شود و در وهله ابتدایی ۳همت برای این موضوع در نظر گرفته می شود.
وی در ادامه با معرفی پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در اراضی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: با عنایت به سیاست های کلان کشور در توسعه انرژی های تجدید پذیر و حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه فناروی های نوین پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در اراضی خارج از طرح های توسعه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با هدف تولید پایدار انرژی پاک بهره برداری از ظرفیت های فنارورانه شرکت های دانش بنیان و همچنین رفع موانع تولید دانش بنیان آغاز شده است.
وی ادامه داد: مطابق با مصوبه هیات امنای شهرک در فاز نخست این طرح مجوز واگذاری ۱۷هکتار از اراضی خارج از محدوده توسعه ای شهرک به منظور احداث مزرغه خورشیدی با ظرفیت نهایی ۸مگاوات صادر شد که امروز کلنگ آن با حضور استاندار محترم به زمین زده شد.
ابطحی اضافه کرد: در گام اجرایی نخست قرارداد احداث سه مگاوات از ظرفیت کل نیروگاه با مشارکت سه شرکت فناور و دانش بنیان مستقر در شهرک و با سرمایه گذاری بالغ بر یک میلیارد و ۱۵۰ریال منعقد و عملیات اجرایی پروژه نیز به صورت رسمی آغاز شده است.
فناوری یک ضرورت است
در ادامه این نشست مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان نیز با اعلام اینکه فناوری نه به عنوان یک انتخاب بلکه به عنوان یک ضرورت برای حل مسائل کشور به شمار می رود گفت: تقریبا همه شهرهای ایران را گشته ام اما درخشان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در حوزه نوآوری و فن آوری استان و کشوراصفهان است که مثالش نیست و حتی مقامات از این موضوع آگاه نیستند.
وی ادامه داد: اصفهان، با سابقه تاریخی خود به عنوان پایتخت فناوری و نوآوری در دورههای گذشته، امروز نیز با تکیه بر شهرک علمی و تحقیقاتی پیشرو در این حوزه است.
استاندار اصفهان اضافه کرد: نقش فناوری در جنگ اقتصادی که داریم باعث تقویت دیپلماسی و اقتصاد، میشود و قدرت فناوری برگ برنده ما در مذاکرات بینالمللی و موازنه قدرت است.
نظر شما