به گزارش بازار، سیدعباس صالحی در حاشیه بازدید از سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران گفت: در دو جهت تلاش می کنیم؛ یکی اینکه یارانه های حمایتی حوزه کتاب را در بخش بالاسری افزایش دهیم و دیگر اینکه با افزایش یارانههای خرید کتاب فرصت کمک به ناشران و علاقهمندان را برای خرید کتاب بیشتر کنیم.
وی در مورد قیمت زیاد کتاب گفت: قیمت همه کالاها از جمله قیمت کتاب تابع متغیرهایی است که روی قیمت اثر می گذارد. البته این موضوع دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی و دغدغه علاقه مندان حوزه فرهنگ نیز هست و حوزه فرهنگ نیازمند مراقبتهای است؛ زیرا مصرف فرهنگی ما در محصولات مختلف فرهنگی از جمله کتاب کم است و وقتی متغیرهایی قیمت را بالا می برد بر مصرف اثر می گذارد. بنابراین باید مراقبت کرد.
وی با اشاره به محدودیتهای دولت های مختلف در ارتباط با یارانه ها از گذشته افزود: به دلیل تغییرات ارز در سال های اخیر هزینه های بالاسری نشر به شدت افزایش یافته است؛ قیمت کاغذ، فیلم، زینک، مرکب و غیره مانند حقوق و دستمزد روی قیمت کتاب اثر داشته و قیمت کالاهای فرهنگی را بالا برده است.
صالحی تاکید کرد: تلاش وزارت فرهنگ در دولت های مختلف و در این دولت این است که خط ارتباطی و تفاهم نسبی با دولتمردان ایجاد کنیم تا حوزه فرهنگ را هم در یارانه ها و حمایت های موجود، بیشتر در نظر بگیرند. اما میدانیم یارانه ای از سال ۱۴۰۰ برای کاغذ در دولت ها مصوب نشد. درک می کنیم و علت آن هم شرایط تقلیل ارقام یارانه ای بود. زمانی صدها قلم یارانه ای داشتیم اما کاهش یافت.
وزیر فرهنگ ادامه داد: تلاش کرده ایم و این تلاش را ادامه می دهیم با رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته در مراسم افتتاحیه در این مورد بحث شد. اقدام ما در این زمینه توجه دادن سازمان برنامه و بودجه و دولتمردان اقتصادی به اهمیت فرهنگ و حمایت از این حوزه است تا کتاب در یارانه های حداقلی هم دیده شود.
بازار کاغذ داخلی از دست رفت
وی با اشاره به ارسال نامه ای به معاون اول رئیس جمهور در این مورد اواخر سال گذشته برای برگزاری جلسه ای در این زمینه ادامه داد: بنابراین ما برای این هدف در دو جهت تلاش می کنیم؛ یکی اینکه یارانه های حمایتی حوزه کتاب را در بخش بالاسری افزایش دهیم و دیگر اینکه با افزایش یارانه های خرید کتاب فرصت کمک به ناشران و علاقه مندان را برای خرید کتاب بیشتر کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد یارانه های فعلی در نمایشگاه توضیح داد: این یارانه از یارانه هایی است که افزایش نسبی داشته است و مقداری هم از مشارکت ها به کمک یارانه های نمایشگاه است.
وی در مورد خودکفایی در تولید کاغذ که در دولت قبل آغاز شده بود، تاکید کرد: در حوزه کاغذ مشکل اساسی از گذشته این است که کارخانه های تولید کاغذ با نگاهی مورد نظر بود تاسیس نشد. بخش اعظم آنچه می توانست به تولید کاغذ داخلی کمک کند در زمینه کاغذ کتاب های درسی شروع شد و مقدار اندکی از کاغذهای داخلی به حوزه نشر اختصاص یافت. اما در حوزه کتاب های درسی در سال های گذشته کارشناسان آموزش و پرورش با استدلال های مختلف در جلسات کارشناسی به این نتیجه رسیدند که از این کاغذ نمی توان استفاده کرد و به این شکل بخش عمده بازار مصرف کاغذهای تولید داخل، از دست رفت. بنابراین بحث کاغذ داخلی به مقدار زیادی از مسیر قبلی فاصله گرفت.
نظر شما