۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۱
دور دوم رهاسازی آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه آغاز شد

دور دوم رهاسازی آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه آغاز شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: دور دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر آغاز شده است.

به گزارش بازار، مجید رستگاری روز چهارشنبه افزود: این رهاسازی در راستای اجرایی کردن سیاست‌های احیای دریاچه ارومیه با دبی ۱۶ مترمکعب در ثانیه صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: روزانه قرار است یک میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی ادامه داد: این رهاسازی با تخلیه تحتانی سد صورت گرفته و آب پس از رهاشدن وارد رودخانه لاوین شده و از طریق این رودخانه به سد کانی سیب و از طریق تونل انحرافی سد کانی سیب به دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد.

رستگاری اظهار کرد: مرحله نخست رهاسازی آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه اسفند سال گذشته با دبی ۱۲ مترمکعب بر ثانیه انجام شده بود.

به گزارش ایرنا، عملیات احداث سد سیلوه در جنوب از سال ۱۳۸۱ آغاز شد؛ این سد دارای حجم مخزن ۸۴ میلیون مترمکعبی با تنظیم آب به میزان سالانه ۲۰۳ میلیون مترمکعب است.

ارتفاع این سد از کف رودخانه ۷۷ متر و طول تاج ۸۳۱ متر است که روی رودخانه «لاوین» و با هدف تامین آب کشاورزی اراضی دشت های پیرانشهر و جلدیان احداث شده است.

سد سیلوه در اردیبهشت سال ۱۳۹۶ بهره‌برداری و آبگیری شد و طبق نقشه راه احیای دریاچه ارومیه، پس از بهره‌برداری کامل سایر اجزای سیستم انتقال آن در سال جاری، سالانه حداقل ۹۵ میلیون مترمکعب آب برای احیای دریاچه ارومیه تأمین خواهد کرد.

سد سیلوه در ۱۰ کیلومتری جاده پیرانشهر به نقده واقع شده است.

پیرانشهر در جنوب آذربایجان‌غربی قرار دارد و با میانگین بارش سالانه ۷۰۰ میلی‌متر، دومین شهر پربارش استان پس از سردشت است.

کد خبر: ۳۴۰٬۰۱۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha