۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۱
کارخانه قند یاسوج کام کشاورزان را شیرین کرد| ۱۰۰ هکتار زمین زیر کشت چغندر
گزارش بازار؛

کارخانه قند یاسوج کام کشاورزان را شیرین کرد| ۱۰۰ هکتار زمین زیر کشت چغندر

یاسوج- با احیای کارخانه قند یاسوج، کهن صنعت کهگیلویه و بویراحمد گرد رکود تکاند و پس از دو دهه با زیر کشت رفتن ۱۰۰ هکتار از اراضی برای چغندر قند، کام کشاورزان شیرین شد.

صدیقه امیدی؛ بازار: نخستین باری که کشاورزان کهگیلویه و بویراحمدی زمینهای خود را زیر کشت چندر قند بردند، سال ۱۳۴۴ همزمان با شروع به کار کارخانه قند یاسوج بود که این کارخانه به عنوان اولین کارخانه در این منطقه آغاز به کار کرد و همزمان با آن زمین های اطراف کارخانه و بخش های زیادی از دشت سررود به زیر کشت چغندر رفت.

در سال جاری نیز، همزمان با آغاز فصل زراعی بهاره، کشاورزان اراضی خود را به زیر کشت چغندرقند بردند تا اشتغالزایی این کارخانه نیز افزایش یابد و مواد اولیه کارخانه در استان تولید شود.

عسکری معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد:۱۰۰ هکتار از اراضی استان کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت چغندرقند رفته است

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این راستا گفت: ۱۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت چغندرقند رفته است.

شهرام عسکری افزود: سال گذشته نیز در راستای تامین خوراک کارخانه قند یاسوج، ۴۰۰ تن محصول چغندرقند از سطح مزارع استان برداشت شد.

وی بیان داشت: کشت این محصول در سال جاری از اواخر فروردین آغاز شده است و در راستای بهبود کیفیت محصولات تولیدی و کمک به کشاورزان، بذر رایگان در اختیار کشاورزان قرار گرفته و محصولات نیز به شکل تضمینی خریداری می شود.

کارخانه قند یاسوج کام کشاورزان را شیرین کرد| ۱۰۰ هکتار زمین زیر کشت چغندر

خرید چغندرقند بهاره و پاییزه به شکل قراردادی انجام می شود

عسکری اظهار داشت: خرید چغندرقند بهاره و پاییزه به شکل قراردادی انجام می شود و میانگین برداشت چغندر از هر هکتار از اراضی، ۶۵ تن محصول است.

وی با بیان اینکه با وجود این کشت، هنوز بخش زیادی از مواد اولیه کارخانه از بیرون از استان تامین می شود، گفت: ۹۰ درصد چغندرقند مورد نیاز کارخانه قند یاسوج، خارج از استان وارد می‌شود و کشاورزان می‌توانند با مراجعه به کارخانه قند و انعقاد قرارداد، بذر رایگان دریافت و کشت کنند و محصولات کشت شده نیز به شکل تضمینی خریداری می شود.

کارخانه ای که پیچ و خمهای بسیاری را از ابتدای تاسیس تاکنون پشت سر گذاشته و در دستان شرکتهای بسیاری چرخیده و سالها رکود را با خود تجربه کرده با احیا و بازگشت به تولید کارخانه که یکی از مصوبات سفر اول رئیس جمهور دولت سیزدهم به استان کهگیلویه و بویراحمد بود توانست کام کارگان و کشاورزان را شیرین کند.

با همت ستاد اجرایی فرمان کارخانه ای که از تولید باز مانده بود و ۳۰۰ کارگر آن بیکار شده بودند پس از سالها بلاتکلیفی دوباره به چرخه تولید بازگشت.

سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در کهگیلویه و بویراحمد در این راستا در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: کارخانه قند یاسوج، قدیمی ترین کارخانه در استان کهگیلویه و بویراحمد است که در سال ۱۳۴۶ تاسیس و تحت نظارت سازمان مرکزی شرکت‌ها، وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت.

کارخانه قند یاسوج کام کشاورزان را شیرین کرد| ۱۰۰ هکتار زمین زیر کشت چغندر

صادق انصاری نیا افزود: این کارخانه طی سالیان زیادی با رکودها و تعطیلی چند ساله همراه بوده و در سالهای گشته و قبل از احیا، دستگاهها فرسوده و کارخانه نیز تعطیل بود.

وی بیان داشت: با توجه به ظرفیت مطلوبی که کارخانه داشت، هیچ گاه مطابق با ظرفیت و توان خود، تولید نداشته و بارها تعطیل شده اما با همت ستاد اجرایی و تلاشهای مرحوم رئیسی، این کارخانه بهسازی شده و با افزایش تولیدات اکنون کشاورزان برای کارخانه چغندر کشت می کنند.

سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در کهگیلویه و بویراحمد: با تخصیص اعتبار رئیس جمهور دولت سیزدهم به این کارخانه، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) مسئول بازسازی کارخانه شد

انصاری نیا اظهار داشت: با تخصیص اعتبار رئیس جمهور دولت سیزدهم به این کارخانه، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) مسئول بازسازی کارخانه شد و فاز اول کارخانه تکمیل و بهره برداری شد و قطعات فرسوده کارخانه فرسوده احیا و این کارخانه به چرخه تولید بازگشته است.

وی افزود: اکنون مهمترین مساله تامین خوراک کارخانه است که با کشت قراردادی چغندرقند اولین گامها برداشته شده و با افزایش کشت، در سالهای آینده، استان می تواند به خودکفایی تامین مواد اولیه کارخانه برسد.

انصاری نیا تصریح کرد: بذر رایگان و خرید تضمینی در ازای کشت محصول از راههای افزایش کشت است.

کارخانه قند یاسوج کام کشاورزان را شیرین کرد| ۱۰۰ هکتار زمین زیر کشت چغندر

حال با توجه به اینکه چغندر قند یکی از گزینه‌های مناسب برای افزایش بهره‌وری و کاهش آسیب‌پذیری در برابر تغییرات آب و هوایی بوده و محصولی است که می‌تواند در شرایط کم‌آبی نیز رشد کند، گزینه مناسبی برای کشاورزان در شرایط کنونی است و می تواند با بازدهی بالایی که دارد، مشکل کم آبی را جبران کند و با افزایش تولید چغندر قند، وابستگی به واردات شکر کاهش یافته و اشتغالزایی مطلوبی نیز برای کشاورزان ایجا می شود.

یک کارشناس اقتصاد کشاورزی در این راستا در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: بر اساس آمار منتشر شده، سالانه دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن شکر در کشور مورد نیاز است و هنوز در این راستا به خودکفایی نرسیده ایم.

زینب امیدی افزود: با افزایش تولید چغندر در استان با توجه به دارا بودن شرایط مطلوب کشت، نیاز به ورود مواد اولیه کارخانه قند یاسوج از دیگر استانها مرتفع و اشتغالزایی نیز ایجاد می شود.

امیدی کارشناس اقتصاد کشاورزی: در سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن شکر در داخل کشور تولید شد

وی بیان داشت: بر اساس آمار منتشر شده، در سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن شکر در داخل، کشور تولید شد و با افزایش کشت می توان ۱۰ درصد نیاز کشور به وارات را کاهش داد.

امیدی اظهار داشت: توسعه کشت پاییزه و خرید تضمینی چغندرقند و معرفی ارقام مناسب، می تواند در ترغیب کشاورزان برای کشت موثر باشد.

کارخانه قند یاسوج کام کشاورزان را شیرین کرد| ۱۰۰ هکتار زمین زیر کشت چغندر

با احیای کارخانه قند یاسوج، بار دیگر کشت چغندر در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده است و این طلیعه امیدی است برای کشاورزان تا محصولات تولیدی را تضمینی به فروش برسانند و چرخ تولید نیز در کارخانه قند یاسوج از حرکت باز نایستد.

کد خبر: ۳۳۹٬۸۳۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha