به گزارش بازار، روزنامه فایننشال تایمز با استناد به مشاوران تجاری، مقامات گمرک و پستهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی گزارش داد که صادرکنندگان چینی برای دور زدن تعرفههای سنگین آمریکا، از روشهای مختلفی، از جمله ارسال کالاها از طریق کشورهای ثالث به منظور پنهان کردن مبدأ آنها، استفاده میکنند.
این روش که به «شستوشوی مبدأ کالا» معروف است، شامل تغییر مسیر ارسال کالاها از طریق کشورهایی مانند مالزی، ویتنام، تایلند و کره جنوبی و سپس صادرات مجدد آنها به ایالات متحده با گواهی مبدأ جدید است.
دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، به بهانه نگرانیهای امنیت ملی و عدم توازن تجاری، تعرفههای سنگینی تا سقف ۱۴۵ درصد بر کالاهای چینی وضع کرده است. صادرکنندگان چینی نگراناند که این تعرفهها دسترسی آنها به یکی از مهمترین بازارهایشان را از بین ببرد.
بر اساس این گزارش، شبکههای اجتماعی چینی از تبلیغات مربوط به خدمات «شستوشوی مبدأ کالا» پُر شدهاند.
یکی از فروشندگان مالزیایی به فایننشال تایمز گفته است: آمریکا باید از این موضوع آگاه باشد. نباید خیلی افراطگونه شود؛ بنابراین ما میزان سفارشهایی را که میپذیریم، کنترل میکنیم.
طبق گزارش فایننشال تایمز، مقامهای کشورهای مالزی، ویتنام و تایلند در حال بررسی این اقدام ادعایی هستند و تدابیری برای سختگیرانهترکردن بررسیهای مربوط به مبدأ کالا اتخاذ کردهاند.
این رسانه همچنین افزوده است که صادرکنندگان چینی معمولاً کالاها را به صورت «تحویل روی کشتی» (FOB) میفروشند؛ به این معنا که پس از خروج کالا از چین، مسئولیت آن بر عهده خریدار است، که همین موضوع اجرای قوانین را پیچیدهتر میکند.
روش دیگری که برای دور زدن تعرفهها گزارش شده، مخلوط کردن کالاهای گرانقیمت با کالاهای ارزانتر است، بهطوریکه صادرکنندگان میتوانند ارزش کلی محموله را کمتر از واقعیت اعلام کنند. به گفته یکی از مشاوران تجارت مرزی که فایننشال تایمز با او گفتوگو کرده است، برخی واسطهها راهحلهای «منطقه بلاتکلیف» برای دور زدن تعرفهها به شرکتهای کوچک و متوسط ارائه میدهند.
پکن، واشنگتن را به «زورگویی اقتصادی» متهم کرده و در پاسخ، تعرفههایی تا ۱۲۵ درصد بر تمام واردات از آمریکا اعمال کرده و کنترلهایی بر صادرات وضع کرده است. وزارت بازرگانی چین هفته گذشته اعلام کرد که در حال بررسی امکان آغاز مذاکرات تجاری با آمریکاست، اما تأکید کرد اگر واشنگتن خواهان گفتوگوی معنادار است، باید با لغو تعرفههای خود، «حُسن نیت» نشان دهد.
نظر شما