به گزارش بازار، رسول شمسی روز سهشنبه، ضمن یادآوری این نکته که استفاده از روشهای کنترل مصرف آب و در مقابل افزایش راندمان در بخش کشاورزی اهمیت ویژه دارد، گفت: روشهای نوین آبیاری از ۷۵ تا ۹۰ درصد راندمان را افزایش میدهد و با این روشها مصرف آب به حداقل کاهش پیدا میکند.
وی بیان کرد: کشاورزان متقاضی سیستم آبیاری نوین در سامانه تعیین شده ثبتنام انجام دادند، در مرحله بعد زمینها توسط کارشناسان بررسی و در نهایت ۷۰۰ هکتار برای آبیاری نوین تعیین و اعتبار در نظر گرفته شد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: ۵۸۰ میلیارد ریال از اعتبار سال گذشته برای بخش آبیاری نوین مصوب شد که ۳۸۰ میلیارد ریال به مساحت تعیین شده تخصیص یافت.
شمسی افزود: اجرای آبیاری نوین در ۷۰۰ هکتار تعیین شده از ابتدای امسال شروع و هماکنون طرح تکمیل شده است.
وی با اشاره به این نکته که اجرای طرح در مساحت مذکور باعث صرفهجویی حدود سه میلیون مترمکعب آب در سال میشود، عنوان کرد: سهم قابل توجهی از هزینه اجرای طرح را سازمان جهاد کشاورزی پوشش میدهد و از ۲۰ تا ۵۰ درصد هزینه نیز توسط کشاورز پرداخت میشود.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
نظر شما