مجید شاه سنایی در گفتگو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه استان اصفهان با داشتن چندین نیروگاه بزرگ، یکی از تولیدکنندگان اصلی برق در کشور است، در گفت و گو با بازار اظهار کرد: این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی و زیرساخت های مناسب، ظرفیت بالایی برای تولید برق دارد و نیروگاه های بزرگ مانند نیروگاه اصفهان، نیروگاه زاینده رود و نیروگاه خورشیدی اصفهان، به تأمین بخشی از نیازهای برق کشور کمک می کنند.
وی با بیان اینکه با وجود این ظرفیت تولید بالا، مردم و صنایع اصفهان به طور مکرر با قطعی برق مواجه هستند، افزود: متاسفانه قطعی برق به طور مستقیم بر عملکرد صنایع و کارخانه ها اصفهان تأثیر گذاشته است و باعث توقف خطوط تولید شده است.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: هر بار قطعی برق و توقف خطوط تولید منجر به کاهش حجم تولید و افزایش هزینه های عملیاتی می شود، بر این اساس بسیاری از کارخانه ها برای جبران این خسارات مجبور به پرداخت اضافه کاری به کارکنان و هزینه های اضافی برای راه اندازی مجدد خطوط تولید هستند.
از دست دادن بازار و کاهش اعتماد مشتریان
وی با بیان اینکه تأخیر در تحویل سفارشات از دیگر خسارتهای ناشی از قطعی مداوم برق در استان اصفهان است، بیان کرد: در حقیقت عدم دسترسی به برق باعث تأخیر در انجام فرآیندهای تولید و در نتیجه تأخیر در تحویل محصولات به مشتریان می شود و این موضوع می تواند منجر به از دست دادن بازار و کاهش اعتماد مشتریان شود.
مدیریت ناکارآمد و عدم برنامه ریزی صحیح و مدیریت ناکافی منابع انرژی می تواند منجر به عدم تعادل بین تولید و مصرف برق شود؛ افزایش مصرف می تواند عاملی در این ارتباط تلقی شود به طور مثال رشد جمعیت و توسعه صنایع جدید در استان اصفهان باعث افزایش تقاضا برای برق شده است که گاهی از ظرفیت تولید فراتر می رود
شاه سنایی با اشاره به افزایش هزینه ها به عنوان بخش مهمی از خسارت برای صنایع گفت: کارخانه ها برای مقابله با قطعی برق ممکن است به استفاده از ژنراتورهای دیزلی روی آورند که هزینه های بالایی را به همراه دارد؛ همچنین، خرید تجهیزات ذخیره سازی انرژی نیز بسیار هزینه بر است و همه صنایع از پس تهیه آن بر نمی آیند.
ناترازی انرژی و کاهش کیفیت محصولات
وی با اشاره به اینکه نوسانات برق می تواند منجر به کاهش کیفیت محصولات شود، تاکید کرد: برای مثال، در صنایع شیمیایی و غذایی، عدم ثبات در تأمین انرژی می تواند بر روی فرآیندهای حساس تأثیر بگذارد.
کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در سوی دیگر ماجرا، یکی از مهم ترین خسارتهای ناشی از ناترازی انرژی و قطعی برق، کاهش تولید و تعطیلی کارخانه ها است که ممکن است منجر به بیکاری کارگران شود که خود تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی را به همراه خواهد داشت.
زیرساخت های فرسوده و ناکارآمد توزیع برق
شاه سنایی در این ارتباط نیز می گوید: در حقیقت مدیریت ناکارآمد و عدم برنامه ریزی صحیح و مدیریت ناکافی منابع انرژی می تواند منجر به عدم تعادل بین تولید و مصرف برق شود؛ افزایش مصرف می تواند عاملی در این ارتباط تلقی شود به طور مثال رشد جمعیت و توسعه صنایع جدید در استان اصفهان باعث افزایش تقاضا برای برق شده است که گاهی از ظرفیت تولید فراتر می رود.
وی گفت: احتمال مهمی که در این راستا وجود دارد این است که زیرساخت های توزیع برق ممکن است فرسوده و ناکارآمد باشند که این موضوع نیز می تواند منجر به قطعی برق شود.
نظر شما