به گزارش بازار، آندری فورسنکو دستیار ویژه رئیسجمهور روسیه در حوزه علم و فناوری امروز شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در راس هیاتی بلندپایه با حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، دیدار و در خصوص گسترش همکاریهای دوجانبه در زمینههای هوش مصنوعی (AI)، فناوریهای پیشرفته و چگونگی استفاده از آنها در صنایع مختلف به بحث و تبادلنظر پرداختند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری نیز در این دیدار با اشاره به ویژگیهای خاص چاههای نفتی سپهر و جفیر، گفت: این چاه با عمق ۴۶۰۰ متر، جزء چاههای عمیق کشور محسوب میشود و نیازمند مراقبت ویژه است.
حسین افشین افزود: به دلیل فشار بالای این چاه (حدود ۷۰۰ بار)، داشتن دادههای آنلاین بسیار حائز اهمیت است و در غیر این صورت، ممکن است به علت اُفت فشار، یک چاه را از دست بدهیم لذا با اعمال تغییرات و با استفاده از دادههای آنلاین، میزان تولید از ۴۷ هزار بشکه به ۶۰ هزار بشکه رسید.
وی با بیان اینکه چاه سپهر و جفیر جزء اولین چاههای هوشمند کشور به شمار میرود، اظهارکرد: این پروژه در کمتر از یکسال به انجام رسیده و ما در تلاش هستیم تا تمامی چاههای خود را هوشمند کنیم. هدف ما در زمینه هوش مصنوعی، ایجاد نمونههای موفق و تکثیر آنهاست.
همکاری ایران و روسیه برای تسلط بر آینده فلزات نادر
معاون علمی رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: ما بسیار علاقهمند به همکاری مشترک با کشور روسیه در حوزههای فلزات نادر هستیم، چرا که میدانیم آینده جهان بر فلزات کمیاب، متمرکز خواهد شد.
افشین با اشاره به اهمیت مسائل زیستمحیطی، اظهار کرد: گِلهای حفاری که از چاههای نفت استخراج میشوند، حاوی فلزات کمیاب هستند که هم استخراج و هم پالایش آنها میتواند اثرات زیستمحیطی داشته باشد. این موضوع نیازمند توجه و یافتن راهکارهای مناسب است.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت هدفگذاریهای کوتاه مدت و نتیجهگرا بیان کرد: ما ترجیح میدهیم هدفگذاریهای کوتاهمدت با نتیجه را جایگزین هدفگذاریهای بلندمدتی کنیم که نتیجه آنها مشخص نیست.
نظر شما