۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۰
اعطای ۴۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به بخش کشاورزی ملایر

اعطای ۴۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به بخش کشاورزی ملایر

مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: دنبال تنوع بخشی به فرآورده‌های انگور هستیم و بسترهای لازم برای ورود سرمایه‌گذاران در این حوزه مهیا است.

به گزارش بازار، علیرضا زنگنه روز شنبه اظهار کرد: از سرمایه‌گذارانی در این زمینه دعوت می‌کنیم که توان مالی داشته باشند و خیلی متکی به تسهیلات بانکی نباشند.

وی افزود: جهاد کشاورزی هرگونه موانع همچون صدور مجوزهای لازم و اخذ استعلامات مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری را برمی‌دارد و مسیر را تسهیل می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر تاکید کرد: با توجه به بحران آبی، پایداری تولید و حفظ برند جهانی انگور، باید به سمت کشت گلخانه‌ای پیش برویم که هم تسلط بیشتری بر تولید داریم، هم مصرف آب خیلی کم است و هزینه‌های کشت هم پایین می‌آید.

زنگنه ادامه داد: مشاغلی که برای تنوع‌بخشی به فرآورده‌های انگور به سرمایه‌گذاران توصیه می‌کنیم، توجیه پذیر است، بازار دارد و زنجیره ارزش آنها نیز در ملایر وجود دارد.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به ظرفیت این شهرستان در عرصه تولید انگور و کشمش، گفت: سالانه حدود ۳۰۵ هزار تُن انگور در این شهرستان تولید می‌شود که بخش عمده‌ای از آن حدود ۷۰ درصد به کشمش از نوع تیزابی تبدیل و صادر می‌شود.

زنگنه سرمایه‌گذاری در این حوزه را یک ضرورت برشمرد و افزود: تمام کارخانه‌های فرآوری انگور یا در زمینه کشمش تیزابی فعال‌اند و یا انگور را به‌صورت تازه‌خوری به بازار عرضه می‌کنند، در حالی‌که بنا بر توجیه اقتصادی، ظرفیت و بازار خوبی برای فرآورده‌هایی نظیر سرکه، آبغوره، شیره انگور، کنسانتره و آبمیوه‌های متنوع وجود دارد.

وی ادامه داد: در همین راستا از سرمایه‌گذارانی که تمایل دارند وارد زنجیره ارزش این محصول شوند، دعوت می‌کنیم که در این عرصه ورود پیدا کنند؛ چراکه این سرمایه‌گذاری‌ها نه‌تنها می‌تواند اشتغال‌زایی قابل توجهی به همراه داشته باشد، بلکه درآمدزایی خوبی نیز خواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر یکی از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در عرصه انگور را ورود به کشت گلخانه‌ای این محصول دانست و بیان کرد: ما از این رویکرد حمایت می‌کنیم و این حمایت‌ها به‌گونه‌ای است که اگر سرمایه‌گذاری در این زمینه اعلام آمادگی کند، ما از محل اعتبارات موجود، حمایت‌های لازم را داریم.

زنگنه توسعه صنایع تبدیلی و ایجاد تنوع در فرآوری انگور را از اهداف مهم پیش‌رو برشمرد و گفت: تاکنون در ملایر به‌طور جدی این تنوع‌بخشی شکل نگرفته و نیازمند جذب سرمایه‌گذاران جدید است.

وی یادآور شد: در حال حاضر ۵۶ واحد فعال در حوزه بسته‌بندی و تولیدکشمش در این شهرستان وجود دارد که ۲۷ واحد از وزارت صنعت، معدن و تجارت و مابقی از جهاد کشاورزی مجوز فعالیت دارند.

به گفته زنگنه؛ بسیاری از کشاورزان زیرساخت مناسبی برای جمع‌آوری و عرضه کشمش ندارند و معمولاً محصول را در گونی به کارخانه‌ها تحویل می‌دهند که همین امر موجب کاهش کیفیت و ایجاد مشکلات متعدد در فرآیند شست‌وشو و فرآوری می‌شود، در حالی‌که تنوع‌بخشی به حوزه فرآوری این محصول تا حد زیادی می‌تواند این مشکل را حل کند.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر اظهار کرد: به‌ دنبال این هستیم که با ترویج مصرف تازه‌خوری انگور و توسعه صنایع تبدیلی مشتقات انگور، این مشکلات را کاهش دهیم، اما در زمینه بهبود زیرساخت‌های جمع‌آوری انگور و کشمش، اعتباری اختصاص نیافته است.

زنگنه درباره چگونگی اعطای تسهیلات در این حوزه گفت: سال گذشته حدود ۴۴۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ برای توسعه مشاغل در حوزه‌های مختلف کشاورزی، کشت گلخانه‌ای، مرغداری‌ و باغداری، پرداخت شد و میزان تسهیلات برای امسال هنوز مشخص و مصوب نشده است.

کد خبر: ۳۳۸٬۹۴۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha