به گزارش بازار، به نقل از فولاد ایرانیان قیمت انواع آهن آلات در اردیبهشت ۱۴۰۴ تحت تأثیر دو اتفاق مهم قرار گرفته است. اولین مورد مذاکرات ایران و آمریکا و نوسانات نرخ ارز و مورد دیگر حادثه ناگوار بندر رجایی ست که باعث شده تا شاهد یک بلاتکلیفی در بازار آهن باشیم. در چنین شرایطی هر فعالی در بازار به دنبال این است که بهترین تصمیم را برای خرید یا فروش آهن آلات در این برهه زمانی بگیرد. با توجه به نوسانات روزانه دلار هم شاهد تغییر قیمت انواع آهن آلات در بازار نسبت به روز گذشته هستیم که این باعث دشوارتر شدن فعالیت در بازار شده است. در این مقاله به بررسی چشمانداز قیمت مقاطع فولادی در اردیبهشت ۱۴۰۴ و احتمال روند بازار در خرداد میپردازیم. سناریوهای پیش رو و عوامل تأثیرگذار بر هر سناریوی قیمت آهن را بررسی میکنیم و سعی میکنیم چشمانداز روشنتری از بازار آهن و فولاد را در اختیارتان قرار دهیم.
قیمت انواع آهن آلات در بازار نسبت به روز گذشته
احتمالاً قیمت آهن آلات در اردیبهشت ۱۴۰۴ بسیار خبر محور شده و با هر گمانهزنی مثبت و منفی شاهد افزایش یا کاهش قیمت در بازار آهن باشیم. اصلیترین دلیل تغییر هرروزه قیمت انواع آهن آلات نسبت به روز گذشته در بازار را میتوان انتظارات مثبت بازار نسبت به نتایج نهایی مذاکرات ایران و آمریکا دانست. به همین دلیل است در اولین دورهای مذاکرات و موازی با کاهش نرخ ارز شاهد ارزان شدن همه مقاطع فولادی در بازار و نوسانات روزانه این محصولات بودیم. ازاینرو اطلاع از آخرین قیمت مقاطع فولادی میتواند کمک بزرگی به خریداران باشد. شرکتهای مرجعی مانند فولادی ایرانیان یک منبع خوب برای استعلام قیمت انواع آهن آلات و مقایسه قیمت کارخانههای مختلف است. تنها کافی است به سایت فولاد ایرانیان و مثلاً صفحه قیمت میلگرد امروز مراجعه نموده و قیمت کارخانهها و سایزهای مختلف را باهم مقایسه نمایید.
مهمترین اتفاقات بازار آهن در اردیبهشت ۱۴۰۴
در روزهای پایانی اردیبهشت و با شروع گرما انتظار میرود که محدودیتهای آب، برق و گاز فولادی دوباره شروع شده و بر حجم تولید و عرضه مقاطع تأثیرگذار باشد. این تأثیر مسلماً باعث کاهش برخی مقاطع در بازار و رشد قیمت آهن آلات خواهد شد. جدا از این مورد اقتصاد ایران و بالطبع آن بازار آهن شاهد دو واقعه بسیار مهم و تأثیرگذار در اردیبهشت ۱۴۰۴ بهصورت زیر است:
- مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا
- حادثه بندر رجایی و پیامدهای آن
تأثیر مذاکرات بر قیمت آهن در اردیبهشت
اولین و مستقیمترین تأثیر مذاکرات بر قیمت آهن آلات را میتوان به کاهش انتظارات تورمی و خوشبینی سرمایهگذاران به بازار مربوط دانست. هرچند تا اینجای کار همه چیز مثبت به نظر میرسد اما این کاهش انتظارات باعث شده تا حجم تقاضا به کمترین میزان خود در سالهای گذشته برسد. چرا که اکثر خریداران منتظر ارزانتر شدن قیمت مقاطع فولادی در بازار هستند. از طرفی با شروع مذاکرات قیمت دلار کاهش بیش از ۲۰ هزار تومانی را به ثبت رساند. این کاهش نرخ دلار، دلیل مضاعفی برای عقبنشینی قیمتها در بازار آهن آلات به شمار میرود. نکته مهم در مورد نرخ دلار، عقبنشینی آن به کانال ۴ ساله خود است. با افزایش خوشبینی باید اضافه کنیم هرگونه اخبار منفی در مورد مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا میتواند باعث جهش بیسابقه قیمت دلار شود. افزایش قیمتی که هرگونه فرصت خرید را از خریداران گرفته و موجب افزایش تقاضای جمع شده در یک مقطع زمانی کوتاه میشود. در صورت این اتفاق قیمت آهن و مقاطع فولادی نیز به دلیل رشد تقاضا گران خواهند شد و جهشهای قیمتی زیادی را به ثبت میرسانند.
تأثیر فاجعه بندر رجایی بر بازار آهن
تقریباً در روزی که همه منتظر کاهش و تثبیت قیمت دلار در محدودههای ۷۸ هزار تومان بودند، حادثهای ناگوار در بندر رجایی بندرعباس رخ داد. این فاجعه انسانی که باعث مرگ بسیاری از هموطنان عزیزمان شد دقیقاً در روز دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اتفاق افتاد. این حادثه علاوه بر تحت حاشیه بردن اخبار مذاکرات ایران و آمریکا باعث شد تا بازار ارز شاهد رشد چند هزار تومانی قیمت باشد. این افزایش قیمت دلار به دلایل متعددی صورت گرفت که ازجمله مهمترین موارد آن میتوان به افزایش انتظارات تورمی در بازار، اخلال در زنجیره تأمین برخی صنایع حساس و احتمال امنیتی بودن حادثه اشاره کرد. این افزایش نرخ دلار مانع روند کاهشی آهن آلات در ابتدای اردیبهشت شده است و بازار آهن را برای مشخص شدن شرایط بندر رجایی در انتظار نگه داشت.
سناریوهای احتمالی بازار آهن در اردیبهشت ۱۴۰۴
بازار آهن در اردیبهشت ۱۴۰۴ میتواند شاهد دو سناریوی مختلف باشد که احتمال سناریوی اول یعنی کاهش قیمتها بیشتر از مورد دوم است. البته وقوع این سناریو ملزم به نتایج مثبت در مذاکرات ایران و آمریکا است. در ادامه سناریوهای قیمت انواع آهن آلات در اردیبهشت ۱۴۰۴ را بیشتر بررسی میکنیم:
سناریوی کاهشی قیمت آهن آلات با احتمال ۶۰ درصد
روند نامناسب و اسفبار اقتصاد ایران و همچنین عملگرایی ترامپ باعث شده تا انتظارات برای به توافق رسیدن این مذاکرات بیشتر از گذشته شود. در صورت این اتفاق احتمال برداشته شدن تحریمها افزایش یافته و مسلماً نرخ دلار کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر قیمتها در بازار آهن نیز در کوتاه مدت کاهش یافته و سرمایه وارد بازارها میشود. بهتدریج در بلند مدت صنایع رونق گرفته و تقاضا در بازار آهن بیشتر میشود که این امر باعث رونق بازار آهن و افزایش قیمت انواع آهن آلات میشود. البته افزایش قیمتی که ناشی از رونق صنعت بوده و مانند جهشهای قیمت در دورههای تورمی کمرشکن نخواهد بود.
سناریوی افزایشی قیمت آهن آلات با احتمال ۴۰ درصد
شاید یکی از محدود دورهها در دو دهه گذشته است که احتمال سناریوی کاهش نرخ آهن آلات بیشتر از سناریوی افزایشی است. چرا که در سالهای گذشته با توجه به تورم موجود معمولاً شاهد گرانتر شدن قیمت آهن آلات و سپس رکود پس از آن بودیم. سناریوی افزایشی قیمت آهن آلات در صورت بروز هرگونه نتایج منفی در مذاکرات ایران و آمریکا و افزایش تنشهای منطقهای رخ خواهد داد. در این صورت انتظارات تورمی بیشتر از گذشته شده و نرخ دلار میتواند سقفهای قیمتی جدیدی را به ثبت برساند. سیاهی سایه جنگ بر سرزمینمان افزایش یافته و خروج سرمایه کلانی از بازارها اتفاق میافتد. این سناریو به گونهای میتواند بدنه نحیف اقتصاد ایران را کاملاً نابود کند.
مهمترین عوامل تأثیرگذار بر بازار آهن در اردیبهشت
از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر بازار آهن در اردیبهشت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بحران بیسابقه در خشکسالی و کمبود منابع آبی در شهرهای فولادی مانند یزد و اصفهان و کاهش عرضهها
- اخلال در زنجیره تأمین مواد فولادیها به علت فاجعه بندر رجایی
- ادامه رکود و کاهش تقاضا در بازار آهن در صورت طولانی شدن روند مذاکرات ایران و آمریکا
- نوسانات نرخ ارز تحت تأثیر اخبار مذاکرات
- رونق بازار مسکن در صورت توافق میان ایران و آمریکا و افزایش تقاضا در بازار آهن
- افزایش انتظارات تورمی در صورت شکست مذاکرات
- افزایش تنشهای نظامی در صورت شکست مذاکرات
- تغییر قیمت سوخت و افزایش هزینههای باربری آهن آلات
سخن پایانی
در پایان باید اضافه کنیم که بازار آهن تا مشخص نشدن نتایج مذاکرات ایران و آمریکا به رکود خود ادامه میدهد. به این ترتیب در صورت مثبت بودن نتایج مذاکرات شاهد کاهش قیمت آهن آلات در کوتاه مدت و گران شدن رونقی قیمت آهن آلات در بلندمدت خواهیم بود. در صورت شکست مذاکرات نیز جهش تورمی قیمتها و رکود سنگین از مهمترین مشخصههای بازار آهن خواهد بود. برای خرید آهن آلات و بررسی مشخصات مقاطع فولادی ازجمله وزن هر شاخه میلگرد، تیرآهن و ورقهای فولادی میتوانید به سایت فولاد ایرانیان به آدرس https://www.fooladiranian.com بهعنوان یکی از مراجع اصلی فروش آهن آلات مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان نیز میتوانید با کارشناسان فولاد ایرانیان به شماره ۴۲۲۱۴ – ۰۲۱ تماس بگیرید.
نظر شما