به گزارش بازار به نقل از شبکه چی، های وب هنوز برای تعلیق پروانه UNSP با رگولاتوری به توافق نرسیده است و از سوی دیگر، اسناد مالی این شرکت در سال ۱۴۰۳ نشان میدهند نزدیک به نصف درآمد های وب از طریق همین سرویس اینترنت فیبر نوری است.
به همین دلیل، تعلیق پروانه فعالیت این شرکت در پروژه فیبر نوری میتواند برایشان گران تمام شود. در تازهترین نامهای که این شرکت به سازمان بورس زده است؛ اعلام کرده چون هنوز پروانه UNSP این شرکت تعلیق نشده؛ ناچار به ادامه پروژه است و سود و زیاد قطعی این اقدام برایش مشخص نیست.
آخرین وضعیت های وب و پروژه فیبر نوری
شرکت های وب در آخرین روزهای سال ۱۴۰۳ به طور عمومی اعلام کرد در آستانه ورشکستگی قرار دارد و اگر وزارت ارتباطات و سازمان رگولاتوری با او همکاری نکنند؛ از پروژه فیبر نوری و چندین پروژه دیگر خارج خواهد شد.
این شرکت در ۱۹ فروردین ماه و طی یک نامه رسمی از رگولاتوری خواست فعالیتهای پروانه UNSP (پروانه مرتبط با فیبر نوری) را تعلیق کند. همچنین، این شرکت از سرویس WTTx انصراف داد.
در این نامه دلایل متعددی از جمله «افزایش نامتعارف هزینه حق استفاده از فرکانس»، «عدم وصول مطالبات حاصل از تعدیل پروژه USO»، «افزایش بیش از سه برابری نرخ ارز و نرخ تورم بالای کشور»، «مشکلات حادثشده با سازمان امور مالیاتی کشور» و… از جمله مشکلات این شرکت برشمرده شده است.
هایوب همچنین در نامهای به سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به درخواستی که برای تعلیق فعالیتهای پروانه UNSP داشته، اعلام کرده است که ارائه فعالیت به مشتریان فعلی را ادامه خواهد داد اما مشترک جدیدی جذب نخواهد کرد.
اکنون، های وب در نامه جدیدی به سازمان بورس، گفته است:
«درصورت توافق با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات و تعلیق پروانه، با مشخص شدن آثار سود و زیان آن، موضوع از طریق سامانه کدال اطلاعرسانی خواهد شد.»
فیبر نوری های وب، از آذرخش تا کرمان و گرگان و کرمانشاه
های وب جزو اولین شرکتهای خصوصی اینترنتی بود که سراغ ارائه سرویس اینترنت فیبر نوری رفت و سرویس آذرخش خود را از شهر کرج آغاز کرد؛ آن هم با سروصدای زیاد و تبلیغات دهانپرکن و سرعتهای چند صد مگابیتی!
سرویس اینترنت آذرخش در سال ۱۳۹۹ راهاندازی شد و رقیبی برای اینترنت تانوما مخابرات بود.
اینترنت آذرخش با سرعت ۵۰ مگابیتی شروع کرد و بعد به سرعتهای ۲۰۰ و ۳۰۰ مگابیت رسید؛ با قیمتهایی بالا که از همان ابتدا برای کاربران به صرفه نبود.
۳۷۵ هزار تومان برای تحویل مودم به صورت امانی دریافت میکرد و بسته ۱۵۰ گیگ سه ماهه را نزدیک به ۶۰۰ هزار تومان میفروخت.
تعرفه فیبر نوری های وب در سال ۱۴۰۴ نیز گرانتر از بسیاری شرکتهای ارائهدهنده فیبرنوری است.
با این وجود، کاربران زیادی منتظر بودند آذرخش به درب خانه آنها برسد و این هزینه را برای دریافت اینترنت پرسرعت پرداخت میکردند.
اما، توسعه فیبرنوری های وب بسیار کند پیش رفت و حتی نتوانست به یک پوشش دهی مناسب در شهری مانند کرج برسد.
انحصار مخابرات، هزینههای بالای حفاری و فیبرکشی و سرمایهگذاری برای خرید و نصب و راهاندازی تجهیزات بک اند، پرداخت سهم شهرداری و … همگی باعث شدند اینترنت فیبر نوری های وب در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ باشد ولی کم جان و بیرمق.
سال ۱۴۰۱ ناگهان پروژه ملی توسعه فیبر نوری از سوی دولت مطرح و انواع معافیتهای مالیاتی، پرداخت سهم پوشش دهی و … به شرکتها ارائه شد تا تشویق شوند و سراغ فیبرکشی و ارائه سرویس FTTH در شهرهای مختلف بروند.
طبیعی بود که های وب یکی از اولین شرکتهای حاضر در این پروژه باشد و با دریافت پروانه UNSP سراغ فیبرکشی شهرهای گرگان، کرمان و کرمانشاه به همراه ایلام برود.
اما فیبرکشی این شهرها، جذب مشتری، تامین مودم و هزینههای سنگین پروژه، باعث شد در چندین نوبت کار تعطیل شود و حتی اعتراضهایی از سوی شهرداریها و مراکز مخابراتی صورت بگیرد تا دوباره کار به جریان بیفتد.
هر طور بود، های وب پروژه فیبر نوری را در شهر گرگان افتتاح کرد؛ مشتریانی در ایلام به دست آورد و در شهرهای کرمان، پوششدهی حداقلی برای تعدادی خانوار ایجاد کرد.
چرا های وب فیبر نوری نمیخواهد؟
سوال اینجا است که چرا حالا بخشی از سرمایهگذاری و تلاش های وب برای اتصال کاربران به فیبرنوری به ثمر رسیده و گزارشهای مالی هم نشان میدهند نیمی از درآمدهای این شرکت در سال ۱۴۰۳ از سوی همین پروژه فیبرنوری بوده؛ درخواست تعلیق و خروج از این پروژه و پروانه UNSP را کرده است؟
برای یافتن این پاسخ به نامه ۲۳ اسفند ماه ۱۴۰۳ های وب به وزارت ارتباطات مراجعه میکنیم و به طور ساده میگوییم داستان از چه قرار است:
۱- های وب یکی از دلایل ورشکستگی خود را «عدم پرداخت مابهالتفاوت تعدیل نرخ ارز در قراردادهای ارائه خدمات اینترنت پرسرعت به روستاییان (USO) توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بعد از گذشت بیش از ۶ سال از صدور دستورالعمل ابلاغی سازمان برنامه و بودجه کشور و صدور رأی قطعی از سوی مراجع قضایی» بیان میکند.
به زبان ساده، هزاران روستا توسط های وب زیر پوشش اینترنت موبایل رفته ولی مابهالتفاوت هزینههای صورت گرفته دلاری از سوی وزارت ارتباطات به این شرکت پرداخت نشده است.
۲- دلیل دیگر ورشکستگی های وب، گرفتن نابهحق مالیات از سوی اداره مالیات استان گلستان عنوان شده است: «این اداره کل به هر قیمتی حتی با وجود به ناحق بودن مبالغ مطالبهشده از مودین (ازجمله شرکت هایوب) موجب بروز خطر تعطیلی و ورشکستگی و بیکاری بیش از ۱۰۰۰ نفر از پرسنل فعلی شرکتهای این گروه» شده است.
در ادامه، های وب رفتارها و سیاستهای نامناسب در ۲ سال شروع پروژه FTTH را دلیل دیگری برای درخواست تعلیق مجوز و خروج از این پروژه عنوان کرده است.
این شرکت میگوید به تنهایی اداره مالیات استان گلستان برای دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال مالیات بریده و برای دریافت آن، اقدام به بستن حسابها، توقیف اموال، مکاتبه با مشتریان، ضبط و برداشت پول از حساب مشتریان اقدام کرده است که مجموع این اقدامات در نهایت، منجر به بیاعتبار ساختن این شرکت نزد مشتریان بزرگ و سازمانی آن شده است.
دلایل دیگری هم هست که های وب را به اینجا رسانده که حالا جای بحثاش نیست؛ از مدیریت غلط، خرید پارس آنلاین و استراتژیهای بازاریابی نامناسب برای کاربران نهایی خانگی …
سرانجام فیبر نوری های وب چه میشود؟
با توجه به سرمایهگذاری عظیم های وب روی فیبر نوری و درآمدهای بالایی که حتی هماکنون از این پروژه دارد؛ بعید است هم خود شرکت تمایل به پایان دادن این پروژه داشته باشد و نه رگولاتوری با درخواست آنها موافقت کرده و پروانه UNSP شرکت داده گستر عصر نوین (هایوب) لغو شود.
بیشتر به نظر میرسد نامهنگاریهای آشکار های وب با وزارت ارتباطات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات و سازمان بورس، از جنس تهدیدات غیرمستقیمی باشد که منجر به دریافت مطالبات معوقه و یک سری امتیازها و مشوقها شود.
در خبر دیگری که پیش از نوروز کار شد؛ خبر از افزایش سرمایهگذاری در های وب داشتیم که نشان میدهد این شرکت تصمیم دارد در سال جدید، عزم جدی برای اتصال کاربرانی که تحت پوشش هستند؛ دارد!
همچنین، این شرکت برای فرار از ورشکستگی، شاهد استارت خوردن جشنواره فیبر نوری های وب با ۶۵ درصد تخفیف هستیم.
فعلا، جای نگرانی برای کاربران فیبرنوری های وب نیست و اتفاق خاصی نیفتاده است.
نظر شما