۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۱
قطعی برق جان تولید را می گیرد| ناترازی انرژی تهدیدی جدی برای توسعه اقتصادی کشور
بازار گزارش می دهد؛

قطعی برق جان تولید را می گیرد| ناترازی انرژی تهدیدی جدی برای توسعه اقتصادی کشور

اصفهان- استان اصفهان با داشتن چندین نیروگاه بزرگ، یکی از تولیدکنندگان اصلی برق در کشور است اما قطعی برق با تاثیر مستقیم بر عملکرد صنایع، باعث توقف برخی خطوط تولید شده است.

بازار؛ گروه استان‌ ها: استان اصفهان به عنوان یکی از مراکز صنعتی و اقتصادی ایران، نقش مهمی در تولید و تأمین نیازهای کشور دارد و با داشتن صنایع مختلف از جمله فولاد، نساجی، شیمیایی و غذایی، به عنوان یکی از قطب‌ های صنعتی ایران شناخته می‌ شود.

در سال‌ های اخیر، قطعی برق به یکی از چالش‌ های جدی برای صنایع اصفهان تبدیل شده و بر ظرفیت تولید صنایع و کارخانه های اصفهان تاثیر گذاشته است.

در این ارتباط مجید شاه سنایی کارشناس اقتصادی با بیان اینکه استان اصفهان با داشتن چندین نیروگاه بزرگ، یکی از تولیدکنندگان اصلی برق در کشور است، در گفت و گو با بازار اظهار کرد: این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی و زیرساخت‌ های مناسب، ظرفیت بالایی برای تولید برق دارد و نیروگاه‌ های بزرگ مانند نیروگاه اصفهان، نیروگاه زاینده‌ رود و نیروگاه خورشیدی اصفهان، به تأمین بخشی از نیازهای برق کشور کمک می‌ کنند.

وی با بیان اینکه با وجود این ظرفیت تولید بالا، مردم و صنایع اصفهان به طور مکرر با قطعی برق مواجه هستند، افزود: متاسفانه قطعی برق به طور مستقیم بر عملکرد صنایع و کارخانه‌ ها اصفهان تأثیر گذاشته است و باعث توقف خطوط تولید شده است.

قطع مداوم برق؛ کاهش حجم تولید و افزایش هزینه‌ های عملیاتی

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: هر بار قطعی برق و توقف خطوط تولید منجر به کاهش حجم تولید و افزایش هزینه‌ های عملیاتی می‌ شود، بر این اساس بسیاری از کارخانه‌ ها برای جبران این خسارات مجبور به پرداخت اضافه‌ کاری به کارکنان و هزینه‌ های اضافی برای راه‌ اندازی مجدد خطوط تولید هستند.

وی با بیان اینکه تأخیر در تحویل سفارشات از دیگر خسارتهای ناشی از قطعی مداوم برق در استان اصفهان است، بیان کرد: در حقیقت عدم دسترسی به برق باعث تأخیر در انجام فرآیندهای تولید و در نتیجه تأخیر در تحویل محصولات به مشتریان می‌ شود و این موضوع می‌ تواند منجر به از دست دادن بازار و کاهش اعتماد مشتریان شود.

شاه سنایی: یکی از مهم ترین خسارتهای ناشی از ناترازی انرژی و قطعی برق، کاهش تولید و تعطیلی کارخانه‌ ها است که ممکن است منجر به بیکاری کارگران شود که خود تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی را به همراه خواهد داشت

شاه سنایی با اشاره به افزایش هزینه‌ ها به عنوان بخش مهمی از خسارت برای صنایع گفت: کارخانه‌ ها برای مقابله با قطعی برق ممکن است به استفاده از ژنراتورهای دیزلی روی آورند که هزینه‌ های بالایی را به همراه دارد؛ همچنین، خرید تجهیزات ذخیره‌ سازی انرژی نیز بسیار هزینه‌ بر است و همه صنایع از پس تهیه آن بر نمی آیند.

وی با اشاره به اینکه نوسانات برق می‌ تواند منجر به کاهش کیفیت محصولات شود، تاکید کرد: برای مثال، در صنایع شیمیایی و غذایی، عدم ثبات در تأمین انرژی می‌ تواند بر روی فرآیندهای حساس تأثیر بگذارد.

کاهش تولید و تعطیلی کارخانه‌ ها از مهم ترین خسارتهای ناشی از ناترازی

کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در سوی دیگر ماجرا، یکی از مهم ترین خسارتهای ناشی از ناترازی انرژی و قطعی برق، کاهش تولید و تعطیلی کارخانه‌ ها است که ممکن است منجر به بیکاری کارگران شود که خود تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی را به همراه خواهد داشت.

شاه سنایی در این ارتباط نیز می گوید:‌ در حقیقت مدیریت ناکارآمد و عدم برنامه‌ ریزی صحیح و مدیریت ناکافی منابع انرژی می‌ تواند منجر به عدم تعادل بین تولید و مصرف برق شود؛ افزایش مصرف می تواند عاملی در این ارتباط تلقی شود به طور مثال رشد جمعیت و توسعه صنایع جدید در استان اصفهان باعث افزایش تقاضا برای برق شده است که گاهی از ظرفیت تولید فراتر می‌ رود.

وی گفت: احتمال مهمی که در این راستا وجود دارد این است که زیرساخت‌ های توزیع برق ممکن است فرسوده و ناکارآمد باشند که این موضوع نیز می‌ تواند منجر به قطعی برق شود.

تناقض جدی در استان اصفهان

نکته مهم اینجاست که با وجود ظرفیت بالای تولید برق در استان اصفهان، قطعی‌ های مکرر برق نشان‌ دهنده یک تناقض جدی است. برای مردم این سوال وجود دارد که چرا در پایتخت قطعی برق نداریم اما در اصفهان بدون استثنا هر روز دو ساعت برق قطع می شود؟! مسئولان به جای پاسخ قطعی به موضوع تنها از ضرورت رفع محدودیت برای استان و ضرورت راه اندازی هر چه سریع تر نیروگاه های خورشیدی در کنار صنایع سخن می گویند.

جمالی نژاد: انتظار داریم که با توجه به شرایط موجود در استان اصفهان، تدابیر ویژه‌ ای در زمینه قطع برق در این استان اندیشیده شود، در راستای رفع مشکلات مختلف صنایع لازم است شاهد کاهش اعمال این محدودیت در سطح استان باشیم

مصطفی رجبی مدیرعامل شرکت توانیر کشور با اشاره به افزایش اختیار استان‌ ها برای پیگیری احداث نیروگاه‌ های خورشیدی گفته است: این امر مورد حمایت ما بوده و در صورت حضور سرمایه‌ گذاران و تأمین زمین در استان‌ ها، اقدامات مربوط به آن به سرعت پیش خواهد رفت، در استان اصفهان نیز توسعه سایر منابع انرژی‌ های نوین ضرورتی تام دارد و در این راستا اعلام آمادگی می کنیم.

تدابیر ویژه‌ ای در زمینه قطع برق در استان اصفهان اندیشیده شود

در همین ارتباط مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان با بیان اینکه انتظار داریم که با توجه به شرایط موجود در استان اصفهان، تدابیر ویژه‌ ای در زمینه قطع برق در این استان اندیشیده شود، اظهار کرد: در راستای رفع مشکلات مختلف صنایع لازم است شاهد کاهش اعمال این محدودیت در سطح استان باشیم.

وی با اشاره به توجه به توسعه نیروگاه‌ های خورشیدی گفت: همان طور که بارها بیان شده است باید نیروگاه‌ ها در کنار شهرک‌ های صنعتی استان برپا شوند؛ تلاش ما بر آن است تا با ایجاد نیروگاه‌ های خورشیدی در مجاورت شهرک‌ های صنعتی، از بحث انتقال نیز جلوگیری کنیم.

با توجه به اینکه اصفهان، صنعتی‌ ترین استان کشور است، طبیعی است که قطعی گاز و برق در آن تبعات گسترده‌ ای برای صنایع و اقتصاد ملی خواهد داشت.

ضرورت آگاهی مسئولان پایتخت از جایگاه اصفهان در تأمین محصولات متنوع کشور

در این ارتباط کوروش خسروی معاون اقتصادی استاندار اصفهان با بیان اینکه آگاهی مسئولان پایتخت از جایگاه اصفهان در تأمین محصولات متنوع کشور از جمله تولیدات صنعتی ضروری است، اظهار کرد: نادیده گرفتن این موضوع می‌ تواند آسیب‌ های جبران‌ ناپذیری به تولید وارد کند و تبعات بلندمدتی برای واحدهای صنعتی داشته باشد.

خسروی: بهتر است به جای اِعمال محدودیت‌ ها، کاهش ۳۰ درصدی مصرف انرژی بر عهده خود واحدهای صنعتی گذاشته شود، همچنین همکاری همه‌ جانبه برای مدیریت مصرف انرژی در استان ضروری است تا از پیامدهای منفی احتمالی جلوگیری شود.

معاون استاندار اصفهان، تعامل بیشتر با واحدهای صنعتی را ضروری دانست و گفت: بهتر است به جای اِعمال محدودیت‌ ها، کاهش ۳۰ درصدی مصرف انرژی بر عهده خود واحدهای صنعتی گذاشته شود.

وی تاکید کرد: همچنین همکاری همه‌ جانبه برای مدیریت مصرف انرژی در استان ضروری است تا از پیامدهای منفی احتمالی جلوگیری شود.

قطعی برق در استان اصفهان نه تنها یک چالش برای صنایع و کارخانه‌ جات بلکه یک تهدید جدی برای توسعه اقتصادی این منطقه است. با توجه به رتبه بالای تولید برق در استان، لازم است تدابیر مدیریتی مؤثری اتخاذ شود تا بتوان به تعادل بین تولید و مصرف دست یافت و از تبعات منفی قطعی برق جلوگیری کرد.

در این راستا همکاری بین نهادهای دولتی، صنایع و بخش خصوصی برای بهبود زیرساخت‌ ها و مدیریت منابع انرژی ضروری است تا آینده‌ ای پایدار برای صنایع اصفهان فراهم شود.

کد خبر: ۳۳۸٬۳۵۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha