به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، ۱۰ کشور پیشرفته جهان که در دورنمای اقتصادی موسسه فیچ پوشش داده شدهاند، به طور متوسط سالانه کاهش ۰.۶ درصدی تولید ناخالص داخلی را متحمل خواهند شد. در این گزارش رشد احتمالی تولیدات آمریکا از ۱.۹ به ۱.۴ تنزل یافته و این در حالی است که رشد تولیدات در بریتانیا از ۱.۶ به ۰.۹ درصد ریزش کرده و این رقم برای منطقه یورو شامل کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا، از ۱.۲ به ۰.۷ درصد تنزل یافته است.
«ماکسیم دارمت» مدیر تیم اقتصاددانان فیچ در بیانیهای اعلام کرد: خسارتهای ماندگاری از جانب ویروس کرونا و شوک ناشی از آن بر بدنه تولیدات کشورها باقی خواهد ماند و این در حالی است که بیکاری بلندمدت افزایش یافته، ساعات کاری کم شده و سرمایه گذاری و تجمیع سرمایه کُند خواهد شد.
اقتصاد جهان در حالی وارد نیمه دوم سال ۲۰۲۰ شده است که همچنان به شدت تحت تاثیر پاندمی قرار دارد. براساس اعلام این موسسه، انتظار میرود رکود ناشی از پاندمی کرونا همچنان سطوح تولید ناخالص داخلی بزرگترین اقتصادهای پیشرفته جهان را تا اواسط دهه کنونی، سه تا چهار درصد پایینتر از سطوح پیش از پاندمی نگه دارد.
کاهش پیشبینی موسسه فیچ از تولید ناخالص داخلی کشورها حاکی از آن است که جبران کُندی رشد اقتصادی ظرف پنج سال آتی بسیار محدود خواهد بود.
فیچ پیش بینی میکند که میانگین رشد اقتصادی آمریکا در فاصله سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ اندکی بیش از ۲ درصد نوسان داشته باشد.
نظر شما