۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
کاهش ۳۳ درصدی بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت| تهران در آستانه خشکسالی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران:

کاهش ۳۳ درصدی بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت| تهران در آستانه خشکسالی

اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با وجود بارندگی‌های مطلوب کشور در تهران در آستانه خشکسالی هستیم.

به گزارش بازار، محسن اردکانی در دویست و سی و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران که به عنوان مهمان ویژه حضور پیدا کرده بود، گفت: آب شرب تهران از پنج سد تامین می‌شود. ۲۳ درصد کل کشور در تهران تولید و تامین می‌شود. میزان بارندگی در تهران سالیانه ۲۸۰ میلی‌لیتر است و براساس گزارش هواشناسی در سه سال اخیر خشکسالی داشته‌ایم. به شکلی که در این سه سال گستره بارندگی کمتر از ۲۸۰ میلی‌لیتر بوده است. امسال نیز میزان بارندگی ۱۷۵ میلی‌لیتر بوده و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۳ درصد کاهش داشته و با وجود بارندگی‌های مطلوب کشور در تهران در آستانه خشکسالی هستیم.

وی با بیان اینکه میزان ذخایر سدها در شهریور سال ۱۳۹۸ به میزان ۹۱۸ میلیون متر مکعب بوده است، افزود: در سال گذشته با همکاری‌های شهرداری‌های تهران و وزارت نیرو توانستیم شهر را با ۴۰۲ میلیون متر مکعب که در تاریخ بی‌سابقه است، مدیریت کنیم. گرچه ذخایر نسبت به سال قبل ۳۳ درصد بیشتر است اما این به سد طالقان برمی‌گردد و دیگر سدها نسبت به سال قبل ۱۰ درصد ذخیره کمتری دارند.

وی با تاکید بر اینکه باید پنج هزار میلیارد تومان برای انتقال سد لار و سد طالقان اختصاص پیدا کند، افزود: در سال قبل ۸۲ میلیون متر مکعب کمتر از سال ۱۴۰۱ برداشت آب انجام شد. امسال نیز با صرفه‌جویی مصرف آب مشکلی در سطح شهر نخواهیم داشت.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران ادامه داد: به دنبال این بودیم که بیش از دو هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۳ که مصوبه شورای شهر تهران درآمد داشته باشیم. خوشبختانه به دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد رسیدیم و گزارشات حسابرسی آن در حال تهیه است.

وی در تشریح رینگ قمر بنی هاشم نیز گفت: رینگ قمر بنی هاشم به طول ۱۷۰ کیلومتر از شمال تا جنوب آب را مدیریت می‌کند. از محل تبصره ۳ توانستیم اصلاح و بازسازی شبکه فاضلاب به طول ۷۲ کیلومتر را انجام دهیم که قطعا در کاهش هدررفت آب بسیار موثر است. ۱۳ کیلومتر خط اصلی در بزرگراه‌های شهید همت، شهید خرازی و بخش‌های دیگر شهر اجرایی شده است. بازسازی تاسیسات نیز به درخواست شهرداری صورت گرفت و تعویض کنتورهای خراب نیز از این محل انجام شد.

او با بیان اینکه تامین آب فضای سبز بوستان‌ها و نگهداشت مخازن و از سوی دیگر ایجاد تصفیه‌خانه منطقه ۱۹ نیز از محل تبصره ۳ انجام شده است، افزود: اجرای مخازن ذخیره آب اضطراری به تعداد ۱۷۴ دستگاه به بهره‌برداری رسیده و مابقی نیز اجرایی خواهد شد. همچنین هزار دستگاه شیرهای آتش‌نشانی در سطح شهر نصب شده است، احداث شبکه جمع‌آوری فاضلاب در خرگوش‌دره و تامین اعتبار بخشی از تصفیه‌خانه شماره ۷ و ۸ تهران از محل تبصره ۳ انجام شده است.

اردکانی با اشاره به اینکه از بهمن سال ۱۴۰۱ تاکنون پیشرفت فیزیکی تصفیه‌خانه شماره ۵ به ۴۵ درصد رسیده بود که بزرگترین تصفیه‌خانه خاورمیانه قلمداد می‌شود، افزود: رئیس‌جمهور شهید از این تصفیه‌خانه بازدید کردند که ما در این بازدیدها اعلام کردیم این تصفیه‌خانه تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد. شش هزار میلیارد تومان براساس برنامه باید تامین اعتبار می‌شد. سال گذشته دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب شد.

وی ادامه داد: براساس توافقات پنج ساله ۱۷ هزار میلیارد تومان طرح در شهر تهران اجرایی شده است، بخشی از طرح‌ها توسط رئیس‌جمهور شهید به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به افزایش جمعیت تهران گفت: باید اقدامات پیشران در سطح شهر قبل از ایجاد زیرساخت‌ها انجام شود. قانون به ما اجازه می‌دهد از محل تبصره ۳ برای اجرای پروژه‌های سرمایه‌ای تامین اعتبار کنیم. پس از اینکه شورای شهر تهران مصوبه می‌دهد حتما وزارت نیرو باید ابلاغ مصوبه را انجام دهد و اگر نیاز به اصلاح داشته باشد این اصلاحات انجام خواهد شد.

کد خبر: ۲۸۸٬۷۶۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha