۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷
تحمیل تلفات ۵ درصدی برداشت گندم به کشاورزان| از تکنولوژی روز دنیا عقبیم
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران:

تحمیل تلفات ۵ درصدی برداشت گندم به کشاورزان| از تکنولوژی روز دنیا عقبیم

گرگان- ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: حدود ۵ درصد تلفات در زمان برداشت گندم وجود دارد که استفاده از تکنولوژی روز دنیا این مساله به یک درصد خواهد رسید.

علی قلی ایمانی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: به دلیل گرانی تکنولوژی روز دنیا نتوانسته ایم هماهنگ با برخی کشورهای توسعه یافته در حوزه ماشین آلات کشاورزی پیشرفت کنیم.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران افزود: در حال حاضر ضایعات کمباین ها زیاد است اما جهاد کشاورزی با اجرای طرح معاینه فنی برای همه آنها شرایطی فراهم کرده تا جلوی بخشی از ضایعات گرفته شود.

وی اضافه کرد: با همه این تلاش ها از آنجایی که از تکنولوژی روز دنیا عقب هستیم، بخشی از هدر رفت ها اجتناب ناپذیر و متاسفانه درصد ضایعات گندم از نورم جهانی بالاتر است.

وی ادامه داد: برخی از ماشین آلات جدید ضایعات کمتری دارند اما به طور کلی در ریزش گندم بیش از پنج درصد ضایعات داریم و علاوه بر آن درصدی از ریزش هم در حمل و نقل بار رخ می دهد.

ایمانی خاطرنشان کرد: اگر کشاورز در برداشت دقت نداشته باشد برخی از ضایعات در خوشه می ماند که دلیل آن رطوبت و گاهی نیز تنظیم نبودن دستگاه کمباین است.

کشاورزان در زمان برداشت باید دقت کافی داشته باشند

وی گفت: کشاورزان در زمان برداشت باید دقت کافی داشته باشند و از ماشین آلاتی استفاده کنند که معاینه فنی دارد و همچنین زمانی به برداشت گندم اقدام کنند که رطوبت هوا کم باشد تا دچار کمترین میزان تلفات باشند.

وی بیان کرد: تلفات برداشت در دنیا یک درصد است اما درصد تلفات در کشور ما به دلیل تحریم و عدم بهره مندی از تکنولوژی روز، یک خسران در بخش کشاورزی محسوب می شود که البته این مساله در برداشت کلزا به دلیل اینکه ماشین آلات مخصوص آن در کشور وجود ندارد، بیش از گندم است.

مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران افزود: اگر حاکمیت میزان ریزش و تلفات گندم در زمان برداشت در کل کشور را حساب کند، می تواند سالانه چندین هزار کمباین را از محل همین ریزش ها تهیه و با قیمت مناسب و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار کشاورزان قرار دهد.

وی تصریح کرد: زمانی که زمین را برای کشت دوم آماده می کنیم متوجه خواهیم شد که به همان میزانی که بذر برای کشت گندم تهیه شده( حدود ۳۰۰ کیلوگرم)، محصول در زمین وجود دارد و این یعنی هدر رفت منابع آب، خاک و دسترنج کشاورز؛

ایمانی بیان کرد: تلفات پنج درصدی در زمان برداشت و همچنین تلفات پنج درصدی در زمان حمل و نقل در مجموع ۱۰ درصد خسارت به کشاورز تحمیل می کند لذا با توجه به میانگین برداشت در کل کشور که حدود ۱۳ میلیون تن است، شاهد تلفات یک میلیون تنی در برداشت این محصول هستیم که رقم بالایی به حساب می آید که قطعا استفاده از تکنولوژی روز دنیا از بروز این ضرر و زیان پیشگیری خواهد کرد.

کد خبر: ۲۸۵٬۹۷۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha