به گزارش بازار، سیاوش پرویزی نژاد رئیس اداره امور صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس اوراق بهادار گفت: مهمترین رسالت حوزه صندوقهای سرمایهگذاری توسعه سرمایهگذاری غیرمستقیم از طریق رشد کمی و کیفی انواع صندوقهای سرمایهگذاری است.
این مقام مسئول میگوید: اقدامات انجام شده در حوزه توسعه نهادهای مالی و همچنین اصلاح مقررات در سال ۱۴۰۲ به شرح ذیل است:
دستورالعمل تأسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری تدوین، تصویب و ابلاغ شده است؛ این دستورالعمل همه جزئیات شرایط و مدارک مرتبط با صدور مجوز انواع صندوقهای سرمایهگذاری را تعیین نموده است. نهادهای مالی با تطبیق شرایط خود میتوانند به راحتی و بدون هیچ ابهامی تقاضای تأسیس صندوق سرمایهگذاری خود را ارسال نمایند. همچنین امکان تفسیر و قضاوت شخصی در صدور مجوز صندوقهای سرمایهگذاری به پایینترین حد خود رسیده است.
ساختار کلی صندوقهای سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی تصویب و ابلاغ شده است. همچنین اساسنامه و امیدنامه این صندوقها با ترکیب دارایی «در سهام» و همچنین «صندوق در صندوق سهامی» در اختیار متقاضیان قرار گرفته است؛ در حال حاضر مجوز فعالیت یک صندوق سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی صادر شده است. همچنین ۵ صندوق سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی دیگر فرایند دریافت مجوز پذیرهنویسی و فعالیت خود را طی میکنند.
اساسنامه و امیدنامه صندوق سرمایهگذاری بخشی با قابلیت محاسبۀ خالص ارزش داراییها به صورت جداگانه برای هر صنعت در اختیار نهادهای مالی قرار گرفته است؛ در حال حاضر دو صندوق سرمایهگذاری بخشی پس از موفقیت در پذیرهنویسی اولیه مجوز پذیرهنویسی ثانویه برای دیگر صنایع را دریافت نمودهاند.
پرویزی نژاد بیان کرد: طی سال گذشته ۶۹ مجوز فعالیت صندوق سرمایهگذاری به شرح ذیل صادر شده است.
او گفت: ۶۹ مجوز فعالیت صادر شده در سال ۱۴۰۲ در اختیار ۵۱ نهاد مالی مختلف قرار گرفته است. با اضافه شدن این تعداد صندوق سرمایهگذاری، تعداد صندوقهای سرمایهگذاری فعال در بازار سرمایه به ۴۵۳ رسیده است.
نظر شما