۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰
دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس اصلاح می‌شود
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس:

دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس اصلاح می‌شود

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار از اصلاح دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات و رتبه‌بندی ناشران در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، ولی‌الله جعفری درباره اقدام‌های مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۱۴۰۲ گفت: تهیه نمونه گزارش تفسیری مدیریت، تهیه نمونه گزارش فعالیت هیات مدیره، تدوین دستورالعمل امتیازدهی به ناشران و اصلاح دستورالعمل‌های پذیرش در بورس و فرابورس از جمله اقدام‌هایی بود که در سال گذشته انجام شد.

وی با تأکید بر جزئیات تهیه نمونه گزارش تفسیری مدیریت افزود: سال ۹۶ دستورالعمل افشا مورد اصلاح قرار گرفت و حذف الزام انتشار EPS یکی از مهم‌ترین اصلاحات انجام شده بود و گزارش تفسیری مدیریت در واقع جایگزین آن شد.

جعفری با بیان این که در سال ۹۶ تدوین راهنمای به‌کارگیری و ضوابط تهیه گزارش تفسیری مدیریت را در دستور کار قرار دادیم، اعلام کرد: در این زمینه یک نمونه راهنما برای ارائه نحوه تهیه گزارش تفسیری مدیریت ارائه کردیم اما ناشران این گزارش را مطابق خواسته ما تهیه نکردند.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: امسال نمونه را به‌صورت کامل به ناشران ارائه دادیم تا حداقل اطلاعات مشخص شده و جداول تعیین شده را تکمیل کنند.

وی با تأکید بر جزئیات تهیه نمونه گزارش فعالیت هیات مدیره گفت: آخرین نمونه گزارش مربوط به سال ۸۹ می‌شود که به شرکت‌ها ابلاغ شد و در این بازه زمانی اتفاقات زیادی رخ داد. به دلیل اصلاح دستورالعمل‌های مرتبط با ناشران در سنوات اخیر، آغاز فعالیت بازارگردان‌ها و تدوین مصوباتی همانند افشای زمین و ساختمان و افشای دعاوی حقوقی و سایر موضوعات ضروری بود که نمونه گزارش فعالیت هیات مدیره مورد بازبینی قرار گیرد.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام اینکه در این زمینه نمونه گزارشی ارائه شد تا شرکت‌ها اطلاعات مهم و موردنیاز را به سهام‌داران ارائه دهند، گفت: باید در گزارش‌ها یک حداقلی در نظر گرفته شود تا انتظارات بازار را برآورده کند و جزئیات فعالیت بازارگردان در زمینه حمایت از سهام و میزان نقدشوندگی سهم در اختیار سهام‌داران قرار گیرد. نمونه گزارش فعالیت هیات مدیره در اختیار شرکت‌ها قرار گرفته است و برای مجامع پیش رو شرکت‌ها باید گزارش فعالیت هیات مدیره را مطابق نمونه تهیه کنند.

جعفری، همچنین با اشاره به تدوین دستورالعمل امتیازدهی به ناشران اعلام کرد: سازمان بورس دستورالعملی را در خصوص امتیازدهی به ناشران اوراق بهادار تدوین و به تصویب رسانده است.

وی با بیان این که در این دستورالعمل فعالیت ناشران بر اساس برخی از معیارهای مشخص بررسی و رتبه‌بندی خواهد شد، گفت: ناشران تا قبل از سال ۹۶ رتبه‌بندی می‌شدند؛ اما از سال ۹۶ تاکنون به دلیل حذف الزام به انتشار اطلاعات پیش‌بینی درآمد هر سهم و در نتیجه نبود امکان رتبه‌بندی بر اساس معیارهای قبلی، ناشران اوراق بهادار رتبه‌بندی نشده بودند.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در صورت ایجاد زیرساخت‌های سامانه موردنیاز در شهریورماه ۱۴۰۳ همه ناشران را پس از هفت سال طبقه‌بندی و پس از آن برای هر سال اجرا خواهیم کرد.

اصلاح دستورالعمل‌های پذیرش در بورس و فرابورس

وی در ادامه به اصلاح دستورالعمل‌های پذیرش اوراق بهادار در بورس تهران و فرابورس اشاره کرد و گفت: طبق این دستورالعمل قرار بر این شد تا شرکت‌های حاضر در بورس و فرابورس بر اساس برخی متغیرهای مشابه با یکدیگر (همانند میزان سهام شناور آزاد) دسته‌بندی شوند.

راه‌اندازی بازار نوآفرین در فرابورس

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در این زمینه دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در فرابورس ایران نیز مورد اصلاح قرار گرفت و مهم‌ترین خروجی اصلاحات انجام شده است، راه‌اندازی بازار نوآفرین در فرابورس بود.

وی با اعلام این که این بازار دارای ۲ تابلوی رشد و دانش‌بنیان است، ادامه داد: تابلوی رشد برای شرکت‌های نوآفرین است که تاکنون مشابه آن در بازار نبوده است.

به گفته جعفری، اکنون یک بیمارستان پذیرش شده و امکان‌پذیرش مجموعه‌های دیگری که مشابه آن قبلاً در بازار وجود نداشته، فراهم شده است.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: تاکنون تعدادی از شرکت‌ها در تابلوی رشد پذیرش شدند و در این میان شرکت‌های دیگری هم به دنبال پذیرش هستند. این شرکت‌ها از جمله شرکت‌هایی تلقی می‌شوند که مشابه آن‌ها در بازار سرمایه وجود نداشته است.

وی با اشاره به تابلوی دانش‌بنیان در بازار نوآفرین افزود: شرکت‌های خلاق، نوپا و مبتنی بر اقتصاد دیجیتال در این بازارپذیرش می‌شوند.

جعفری گفت: در میان اصلاح دستورالعمل پذیرش، سرمایه‌ها به‌روز شدند و حداقل سرمایه شرکت‌هایی که متقاضی پذیرش هستند یا اکنون در بازار بورس و فرابورس هستند، افزایش پیدا کرده است.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار به پذیرش شرکت‌ها در بورس تهران و فرابورس اشاره کرد و گفت: تقریباً هر هفته جلسات هیات پذیرش در بورس و فرابورس برگزار می‌شود.

وی با اعلام این که در فرابورس شرکت‌های فعال در اقتصاد دیجیتال، نوپا، خلاق و دانش‌بنیان پذیرش می‌شوند، خاطرنشان کرد: از میان شرکت‌های مذکور در بورس تهران صرفاً شرکت فعال در اقتصاد دیجیتال پذیرش می‌شود؛ بنابراین دامنه شمول شرکت‌هایی که در بورس تهران پذیرش می‌شوند محدودتر است.

به گفته مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، دیجی‌کالا متقاضی پذیرش در بورس تهران است؛ اما هنوز فرایند پذیرش آن به اتمام نرسیده است.

وی به تعداد نمادهای متوقف در بورس تهران و فرابورس اشاره کرد و گفت: نماد متوقف در بورس تهران فقط شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت است که از حدود ۳۸۵ نماد بهابازاری، ۲۸ نماد طبق مصوبه شورای‌عالی بورس متوقف هستند. در فرابورس نماد متوقف وجود ندارد اما در بازار پایه حدود ۱۶ نماد متوقف هستند. در سال ۱۴۰۲ نماد معاملاتی بانک آینده بعد از ۲ سال توقف مورد بازگشایی قرار گرفت.

وی ادامه داد: هم‌اکنون ماده‌واحده‌ای در حال تصویب است که نمادهای معاملاتی با توقف طولانی‌مدت به‌تدریج با انتقال به بازار توافقی مورد بازگشایی قرار می‌گیرد.

جعفری به برنامه‌های این بخش مدیریت سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: اصلاح دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات، رتبه‌بندی ناشران بعد از حدود هفت سال، تداوم برگزاری میز صنایع، اصلاح دستورالعمل معاملات با اشخاص وابسته و تدوین دستورالعمل ارزش‌گذاری اوراق بهادار از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته است.

کد خبر: ۲۷۹٬۹۳۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha