بازار؛ گروه بورس: سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده که فرایند انتقال سهام عدالت به متوفیان به وراث رایگان است، اما عده ای از مردم به دلیل بی اطلاعی از شرایط و چگونگی ثبت نام با هزینه های بالایی روبرو شده اند. زیرا به جای اینکه فرایند ثبت نام را از درگاه های اعلامی انجام دهند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی ثبت نام انجام داده اند. طبق پیگیری های خبرنگار بازار هر کسی که از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی ثبت نام کرده با هزینه بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان پرداخت کرده است، در حالی که امکان ثبت نام رایگان وجود داشت.
در واقع فرایند ثبت نام اینگونه رایگان می شود که فرد ابتدا وارد درگاه ذینفعان بازار سرمایه شوند و بعد از آن اطلاعات مورد نیاز(کد ملی و تاریخ تولد متوفی) را در بخش امور سهام عدالت متوفی وارد کنند.
همچنین وارث باید نسبت به دارایی متوفی و زمان تشکیل پرونده آن اطلاعات لازم را داشته باشد و بعد از اینکه اطلاعات فرد ثبت شد یک کد پیگیری به وارث داده می شود. در این مرحله فرد باید به یکی از دفاتر کارگزاری های منتخب یا شعب بانک های ملی، ملت، پارسیان یا تجارت مراجعه کند. همچنین وراث می توانند به یکی از کارگزاری های تامین سرمایه نوین، کارگزاری بانک ملی، کارگزاری بانک کارآفرین، کارگزاری بانک سامان، کارگزاری خبرگان سهام، کارگزاری اقتصاد بیدار، کارگزاری کارگزاری بانک انصار، کارگزاری بانک تجارت، کارگزاری بانک ملت، کارگزاری بانک رفاه، کارگزاری بانک سپه، کارگزاری بانک پاسارگاد، کارگزاری آسمان، کارگزاری کاریزما، کارگزاری راهین، کارگزاری پویان، کارگزاری آپادانا، کارگزاری پیشرو، کارگزاری توسعه فردا، کارگزاری نهایت نگر، کارگزاری دانایان، کارگزاری ایساتیس پوی، کارگزاری مبین سرمایه و آرمان تدبیر نقش جهان مراجعه کنند.
پس از آن می تواند پرونده تشکیل دهد که باید در این مرحله تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی و وراث و همچنین گواهی حصر وراثت و کپی وصیت نامه در صورت وجود داشتن باید ارائه شود. بعد هر یک از وراث در بخش استعلام وضعیت دارایی سهامی متوفی را پیگیری کنند.
نظر شما