۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۰
جلوی توسعه صنایع «آب بر» در اصفهان گرفته شود| نماینده ای در کمیسیون کشاورزی و شورای عالی آب نداریم
کارشناس بیوتکنولوژی کشاورزی:

جلوی توسعه صنایع «آب بر» در اصفهان گرفته شود| نماینده ای در کمیسیون کشاورزی و شورای عالی آب نداریم

اصفهان- امینی فرد،عضو هیئت مدیره و سخنگوی صنعت بازیافت خودروهای فرسوده کشور گفت: باید جلوی توسعه صنایع به ویژه «آب بر» در اصفهان گرفته شود و اگر قرار به توسعه باشد باید به بخش دیگری از کشور منتقل شود.

جلال امینی فرد، در گفت و گو با خبرنگار بازار، با اشاره به سابقه فعالیت خود در موضوعات مرتبط با آب و آشنایی با حوضه آبریز زاینده رود و دغدغه‌های کشاورزان در این ارتباط اظهار کرد: چالشهای اصفهان در زمینه محیط زیست مانند آلودگی هوا، فرونشست زمین و گرد و غبار با همدیگر پیوستگی زیادی دارند و در این ارتباط امید ما این است که بتوانیم مشکل اصلی را که موضوع آب است درباره اصفهان رفع کنیم.

وی تاکید کرد: همه ما می دانیم که بزرگترین چالش اصفهان، چالش‌های زیست محیطی است و جاری شدن زاینده رود در کاهش دیگر دغدغه‌های محیط زیستی مانند فرونشست، زمین آلودگی و غیره تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.

کارشناس بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه مطابق آمار دانشگاه صنعتی اصفهان، سه کانون آلودگی در این استان وجود دارد که از جمله این موارد حمل و نقل عمومی و مواردی مانند خودروهای فرسوده از جمله تاکسی، اتوبوس و موتورهای فرسوده و تک سرنشین‌ها هستند، تاکید کرد: صنایع نیز بخش زیادی از آلودگی هوای اصفهان را به خود اختصاص می‌دهند که با رصد و پایش می‌توان آن را کاهش داد.

امینی فرد با بیان اینکه سومین بخش آلودگی نیز مربوط به مصارف خانگی و صنوف است، تصریح کرد: باید جلوی توسعه صنایع به ویژه «آب بر» گرفته شود و اگر قرار به توسعه باشد باید به بخش دیگری از کشور منتقل شود.

کاندیدای مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در طول ۴۵ سال بعد از انقلاب اسلامی افرادی که در کمیسیون آب، کشاورزی محیط زیست و منابع طبیعی مجلس، فعال بودند تاثیرگذاری چندانی در حوزه اصفهان و زاینده رود نداشته‌اند و دغدغه مردم اصفهان، کوهپایه، جرقویه ورزنه و هرند را نتوانستند برآورده کنند.

وی ادامه داد: لازم است مردم از میان کاندیداهایی مجلس شورای اسلامی برنامه‌ها و دیدگاه‌ها افراد را به درستی سنجیده و با علم و آگاهی کاندیداهای منتخب خود را انتخاب کنند.

گفتمان اصفهان سبز برای دغدغه های محیط زیستی اصفهان

امینی فرد تاکید کرد: امیدواریم در این دوره دغدغه‌های شهرستان اصفهان با قانونگذاری، تجمیع، اصلاح و به روز رسانی قوانین و با خرد جمعی، استفاده از نخبگان، اساتید دانشگاه، فرهنگیان و مطالبه گری رسانه‌ها، گفتمان اصفهان سبز به نتیجه برسد تا دغدغه‌های زیست محیطی این حوزه انتخابیه برطرف شود.

وی ادامه داد: باید توجه کنیم که موضوعات زیست محیطی نباید به شکل منطقه‌ای دیده شود بلکه همیشه باید به شکل ملی مورد بررسی باشد چراکه زمانی که موضوع به شکل منطقه‌ای مورد توجه باشد، مشکلات فرهنگی و اجتماعی گره ای بر مشکلات موجود افزوده و مانع برطرف‌سازی چالش‌ها، می شود به نوعی که بعد از ۲۵ سال هنوز جریان دائمی زاینده رود را شاهد نیستیم.

امینی فرد در پاسخ به سوالی در این ارتباط که دغدغه‌های محیط زیستی در طول این سال‌ها توسط رسانه‌ها بارها مطرح شده و در صحبت با کارشناسان مختلف تنها راه حل رفع این بحران‌ها بازگشایی زاینده رود عنوان شده است اما نمایندگان مجلس در طول ادوار گذشته نیز هیچ نوع فعالیت تاثیرگذاری به جز وعده و وعید در این ارتباط نداشته‌اند، گفت: در این زمینه یکی از راهکارهای مهم، استفاده از ظرفیت کمیسیون آب و کشاورزی و حضور یک اصفهانی در این کمیسیون است و این در حالی است که اکنون در این کمیسیون، کمیته آب و شورای عالی آب که همه وزرای موثر در این بخش در آن حضور فعال دارند هیچ نماینده‌ای از اصفهان حضور ندارد که این موضوع جای سوال دارد

اصلاحی در ارتباط با قانون جامع آب نداشتیم

سخنگوی صنعت بازیافت خودروهای فرسوده کشوربا بیان اینکه نماینده مجلس علاوه بر اینکه باید در کار خود تخصص داشته باشد باید دارای قدرت لابیگری و جلب نظرات نیز باشد، گفت: مطابق نظرات کارشناسان حدود ۱۵ نماینده فعال در مجلس حضور دارند که بسیاری از قوانین را به تصویب می‌رسانند؛ این در حالی است که قانونی مانند قانون جامع آب از پیش از انقلاب تا کنون هیچ نوع اصلاحی برای آن انجام نشده است.

وی اضافه کرد: همچنین قوانین مرتبط با حوزه آب، درطول ۴۵ سال گذشته تجمیع نشده است اما مسائل حوزه آب از جمله موضوعاتی است که باید به شکل ملی در مورد آن تصمیم گرفته شود تا هر یک از شهرستان‌های حوضه آبریز زاینده رود و حتی شهرستانهای خارج از حوضه در این ارتباط به شکل جداگانه مدعی نشوند.

امینی فرد تاکید کرد: باید حوضه‌های آبریز کشور به شکل ملی مورد بررسی و قانون گذاری باشد، در برنامه هفتم توسعه ماده ۴۰ بند «ه» گفته شده است که انتقال آب بین حوضه‌ای ممنوع است گرچه این قانون فعلا متوقف مانده است.

عدم تجمیع نظرات و تفکرات دولتهای مختلف درباره احیای زاینده رود

وی بیان کرد: طرح های بهشت آباد، چشمه لنگان، تونل دوم و سوم وغیره سالهاست وجود دارد وبخشی از انها اجرایی شده اما از سال ۷۹ تا کنون این طرح ها نتوانسته جریان دایمی آب زایند رود را به همراه داشته باشد، چراکه تفکری که برای احیای زاینده رود در دولت های مختلف و توسط اشخاص گوناگون وجود داشته، تجمیع نشده است.

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم که اصفهان در این دوره چندین نماینده در کمیسیون آب و محیط زیست داشته باشد؛ از برنامه های من برای کمیسیون این است که سازمان محیط زیست به وزارت خانه تبدیل شود، چراکه معاون رئیس جمهور را نمی توان به مجلس کشاند اما برای وزیر می توان حکم تحقیق و تفحص صادر کرد و از وی درباره عملکرد سوال کرد و اگر توجیهی نداشت وارد مراحل بعدی شویم.

کاندیدای مجلس شورای اسلامی افزود: من به تنهایی نمی توانم قول دهم که به تنهایی زاینده رود را احیا کنم، این یک وعده خلاف است، باید با صداقت مردم صحبت کرده و در کنار مردم دست به دست هم دهیم برای این هدف، جمعیتی که در اصفهان و حوزه انتخابیه چهار شهرستان جدید وجود دارد برخی بومی اصفهان و برخی از شهرهای دیگر در اصفهان ساکن هستند اما در این شهر امرار معاش از هوا و آب اصفهان استفاده می کنند، همگی باید اختلافات را کنار گذاشته و با اتحاد و همراهی زاینده رودی که خشکی آن نشاط و سرزندگی را از پیر و جوان گرفته است احیا کنیم.

سخنگوی صنعت بازیافت خودروهای فرسوده کشور در ادامه با بیان اینکه در حوزه اسقاط خودروهای فرسوده باید به این نکته اشاره کنم که حدود چهار سال طول کشید تا بتوانیم، ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو را که با اسقاط ماشین های فرسوده مرتبط است، را با هماهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس و انجمن صنفی مراکز اسقاط به تصویب شورای نگهبان برسانیم، گفت: در این بند کاهش مصرف سوخت و واردات خودروهای پنج سال کارکرد در این طرح جایگذاری شده است اما از سال گذشته که این قانون اجرایی شده است، آیین نامه اجرایی آن که قرار بود سه ماه بعد تصویب شود انجام نشده است.

وی ادامه داد: این آیین نامه در کمیسیون زیربنایی و همچنین در دی ماه ۱۴۰۲ در هیئت دولت تصویب شده است و مقرر شد تعداد گواهی خودروهای فرسوده افزایش پیدا کند تا در دارندگان، ایجاد انگیزه برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده خود را داشته باشند.

تسیهیلات کم بهره برای جایگزینی خودروهای فرسوده

امینی فرد گفت: همچنین در بحث جایگزینی نیز مقرر شد تا تسهیلات کم بهره به آنها تعلق گیرد و طبق قانون ساماندهی خودرو، مقرر شد زمانی که گواهی اسقاط وجود نداشت، یک و نیم درصد قیمت خالص خودرو قبل از اضافه شدن کسورات، به صندوق توسعه صنایع پیشرفته در وزارت صمت واریز شود.

وی افزود: طبق بررسی های انجام شده تا کنون باید هشت همت مبلغ جمع آوری شده باشد و بر این اساس در کلان شهرها ۲۱۰ هزار موتور فرسوده در طرح های جایگزین با تسهیلات کم بهره جایگزین می شوند.

امینی فرد بیان کرد: هم اکنون منتظر آن هستیم تا آیین نامه اجرایی اسقاط ماشین‌های فرسوده توسط دولت پس از گذشت یک سال از تاریخ تصویب ابلاغ شود و از ابتدای سال ۱۴۰۳ بتوانیم رشد مناسبی در زمینه اسقاط خودروهای فرسوده، کاهش مصرف سوخت، کمک به رفع ناترازی بنزین و گازوئیل، کاهش آلودگی هوا و زیبایی مبلمان شهری را شاهد باشیم؛ امیدواریم با اجرای این طرح در سال ۱۴۰۳ همچنین ارزش گواهی خودروی فرسوده مالک در طرح جایگزین، در فاکتور خودرو اعمال و واریزی آنها کمتر شود.

گفتنی است جلال امین فرد، متولد سال ۵۸ در شهر اصفهان و فارغ التحصیل مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی از دانشگاه پیام نور اصفهان در سال ۱۳۹۱ است.

وی مسئولیت شرکت خدمات بیمه کشاورزی در چند شهرستان جنوب غرب اصفهان و مدیرعاملی شرکت مهندسی صفا فضا زنده رود را برعهده داشته و به مدت ۲۰ سال سابقه تجربه در حوضه مسائل آبریز حوضه زاینده رود را دارد؛ وی در حال حاضر همچنین مجری اسقاط خودروهای فرسوده در شهرک صنعتی اژیه و عضو هیئت مدیره و سخنگوی صنعت بازیافت خودروهای فرسوده کشور است.

کد خبر: ۲۷۵٬۲۶۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • رز US ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
      0 0
      فقط آب ندارید مهم نیست که بگید مردم دارن تو این شهر خفه میشن