۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۰
ذهن مدیران پذیرای سرمایه گذار نیست | سنگ اندازی ها صبر این قشر را لبریز می کند 
در گفت‌وگو با بازار مطرح شد؛ 

ذهن مدیران پذیرای سرمایه گذار نیست | سنگ اندازی ها صبر این قشر را لبریز می کند 

گرگان- بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بر این باورند تا زمانی که ذهن مدیران پذیرای سرمایه گذاران نباشد، سنگ اندازی ها در مسیر پروژه های توسعه ای ادامه دارد.

بازار؛ گروه استان ها: قطعا بودجه حاصل از عوارض و بهای خدمات شهری پاسخگوی پروژه های عمرانی شهرداری ها نخواهد بود. یکی از روش های تامین مالی، سرمایه گذاری است اما قاعدتا بخش خصوصی به دنبال سود بوده و می سنجد که در کدام شهر و یا کشور می تواند بدون دردسر سرمایه گذاری کرده و به سود مد نظر خود برسد. شهر گرگان در سال های اخیر پروژه های بر زمین مانده زیادی دارد و علی رغم شعار هایی که مدیریت شهری مرکز استان سر می دهند اما در جذب سرمایه گذار موفق عمل نکرده اند. «سید محمد مرتضوی» رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان گلستان در میزگرد «روش های نوین تامین مالی در توسعه شهرها» و در گفت و گو با با خبرنگار بازار به این اشاره می کند که برخی دستگاه ها ذهن پذیرایی برای پروژه های سرمایه گذاری ندارند و تا زمانی که این افراد راه تعامل را پیش نگیرند، سرمایه گذار نمی تواند بی دغدغه باشد و به خروجی موفق دست یابد.

* نقش سایر دستگاه ها در پروژه های سرمایه گذاری چیست؟

مشکلات و آسیب های موجود در پروژه های مشترک سرمایه گذاری با شهرداری صرفا به این نهاد مرتبط نیست و سنگ اندازی هایی در سایر دستگاه ها رخ می دهد که از خروجی موفق پروژه جلوگیری می کند.

در شهر تبریز میثاق نامه هایی منعقد شده که دستگاه های اجرایی و شهرداری آن را امضا کرده و به آن متعهد هستند. این تعهد و اراده به طور واقعی برای انجام اقداماتی که در میثاق نامه ذکر شده در آنها وجود دارد.

در مواردی پیش آمده که ساختمان تکمیل و در آستانه بهره برداری قرار دارد اما علی رغم اینکه سازنده تعهدات خود را در قبال دو شرکت برق و گاز انجام داده اما در اخذ اشتراک دچار مشکل است و در چنین شرایطی بهره برداری از ساختمان به تعویق می اُفتد. این نمونه ای از عدم همکاری دستگاه ها است اما با امضای میثاق نامه، سرمایه گذار با این چالش ها مواجه نخواهد شد.

سرمایه گذار هر چقدر هم تعصب داشته باشد اما سنگ اندازی های مختلف و عدم تعهد سایرین نسبت به وظایفی که دارند، صبر او را لبریز می کند

* چه عواملی سبب مایوس شدن سرمایه گذار می شود؟

طبق قاعده؛ سرمایه گذار و فعال اقتصادی به دنبال تامین منافع و سود آوری است. پروژه های سرمایه گذاری پس از گذشت چند سال و زمانی که به نقطه بهره برداری می رسند با چالش های متعددی مواجه شده و این موضوع موجب دلزدگی سرمایه گذار و خروج آنها از شهر و حتی کشور می شود.

سرمایه گذار هر چقدر هم تعصب داشته باشد اما سنگ اندازی های مختلف و عدم تعهد سایرین نسبت به وظایفی که دارند، صبر او را لبریز می کند. مدیران شهری علاقه مندی خود برای جذب سرمایه گذار را اعلام کرده اما ملاک این است که این علاقه مندی به خروجی موفق منتهی و در نهایت موجبات رضایتمندی مردم فراهم شود.

علی رغم اراده ای که از سوی سرمایه گذار وجود دارد اما حمایت از سرمایه گذاری توسط دستگاه های نظارتی پذیرفته نیست و این موضوع اراده این قشر را برای اجرای پروژه های بعدی تضعیف می کند.

* چالش اصلی پیش روی سرمایه گذاران چیست؟

برخی مدیران دستگاه های اجرایی استراتژی خاص و برنامه ای در برابر پروژه های سرمایه گذاری ندارند بنابراین چه انتظاری وجود دارد که سرمایه گذار یک تنه تمام مشکلات را حل کند. در شرایطی که توقف یک پروژه نارضایتی اجتماعی گسترده ای ایجاد کرده، هیچ اقدامی برای پیشبرد آن انجام نمی شود.

ذهن مدیران پذیرای سرمایه گذار نیست | سنگ اندازی ها صبر این قشر را لبریز می کند 

سرمایه گذار باید در همه ابعاد مورد حمایت قرار گیرد تا زمانی که ذهن مدیران شهری و استانی برای تعامل و پشتیبانی واقعی از سرمایه گذار به طور واقعی و نه در شعار آماده نشود، قطعا هیچ اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد و صرفا خود را با آمار و ارقام سرگرم می کنیم.

گاهی شیوه نامه ها و آیین نامه هایی وجود دارد اما اجرایی نمی شود. به عنوان مثال؛ در حوزه سرمایه گذاری نهضت ملی مسکن، سازمان زمین و مسکن آیین نامه سرمایه گذاری پیشنهادی خود را ارائه داده اما این آیین نامه در استان ما اجرایی نشده است. برای اینکه شیوه نامه های جدید به سرنوشت شیوه نامه های سرمایه گذاری سابق دچار نشود باید همه دست به دست دهند تا اراده برای اجرا خلق شود.

مدیران در سطح استانی و ملی باید شنونده حرف های افراد متخصص باشند و آن را به مرحله اجرا برسانند

* آمارهایی که در حوزه سرمایه گذاری وجود دارد تا چه اندازه قابل قبول است؟

وزیر راه و شهرسازی عنوان می کند که دو میلیون واحد نهضت ملی در حال ساخت است در صورتیکه به صراحت می توان گفت چنین چیزی وجود ندارد بنابراین به جای ارائه این آمار ها بایستی الگوهای مالی اصلاح شود.

به جای آماردهی و بالابردن سطح توقعات اجتماعی نسبت به آنچه برای مردم دست یافتنی نیست بهتر است تغییرات الگوها توسط متخصصان ارائه شود و مدیران در سطح استانی و ملی باید شنونده حرف های افراد متخصص باشند و آن را به مرحله اجرا برسانند.

با توجه به ظرفیت های موجود در سرمایه گذاران، مردم و نیروهای فنی اما آنچه امروز در سطح استانی و ملی شاهد آن هستیم به لحاظ کمی و کیفی دستاورد محسوب نمی شود.

* نظرتان در خصوص بلند مرتبه سازی در گرگان چیست؟

بلند مرتبه سازی از مواردی است که جای آن در شهر گرگان خالی بود. صرفه و صلاح اقتصادی در بلند مرتبه سازی حرف اول را می زند و ما نمی توانیم امیدوار باشیم که در تمام نقاط شهری این اتفاق بیافتد.

کد خبر: ۲۷۳٬۶۹۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha