۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷
واردات برنج از هند ۳۴ و چای ۶۵ درصد کاهش یافت
جزئیات تجارت سالانه ایران و هند؛

واردات برنج از هند ۳۴ و چای ۶۵ درصد کاهش یافت

وزارت بازرگانی و صنعت هند کل تجارت با ایران در سال ۲۰۲۳ را یک میلیارد و ۸۳۶ میلیون دلار اعلام و از کاهش ۳۴ درصدی واردات برنج هندی توسط ایران در این سال خبر داد.

به گزارش بازار، وزارت بازرگانی و صنعت هند کل مبادلات تجاری این کشور با ایران در سال ۲۰۲۳ را یک میلیارد و ۸۳۶ میلیون دلار اعلام کرد.

مبادلات تجاری ایران و هند در این دوره با کاهش ۲۶ درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است. کل مبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۲ بالغ بر دو میلیارد و ۴۹۹ میلیون دلار اعلام شده بود.

صادرات هند به ایران در ماه‌های ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۳ کاهش ۳۵ درصدی را تجربه کرده و به یک میلیارد و ۱۸۷ میلیون دلار رسیده است. هند در سال میلادی قبل از آن یک میلیارد و ۸۴۷ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

اما واردات هند از ایران در سال ۲۰۲۳ تغییر محسوسی نسبت به سال قبل نداشته و به ۶۴۹ میلیون دلار رسیده است. هند در سال قبل از آن ۶۵۲ دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش برنج مهم‌ترین کالای صادراتی هند به ایران در سال ۲۰۲۳ بوده است. صادرات برنج هند به ایران در سال ۲۰۲۳ با کاهش ۳۴ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و از یک میلیارد و ۹۸ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ به ۷۲۳ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

واردات چای از هند یک سوم شد
صادرات چای هند به ایران نیز تقریبا یک سوم شده و از ۸۶ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ به ۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات میوه هند به ایران با ۱۴ درصد افزایش به ۵۵ میلیون دلار و صادرات ادویه با ۲۸ درصد کاهش به ۱۵ میلیون دلار رسیده است.

همچنین فرآورده‌های نفتی مهم‌ترین کالای وارداتی هند از ایران در سال ۲۰۲۳ بوده و ۲۲۱ میلیون دلار فرآورده نفتی از ایران در این سال وارد شده است. واردات فرآورده‌های نفتی ایران توسط هند در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل از آن ۲۶ درصد افزایش داشته است.

مواد خام تولید رنگ با ۱۷۲ میلیون دلار و میوه با ۱۳۶ میلیون دلار به ترتیب دومین و سومین کالاهای وارداتی هند از ایران در سال ۲۰۲۳ بوده است. صادارت مواد خام تولید رنگ از ایران به هند رشد ۱۳ درصدی داشته اما صادرات میوه ۸ درصد کاهش داشته است. ایران همچنین ۹ میلیون دلار ادویه به هند صادر کرده است.

کد خبر: ۲۷۳٬۳۰۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • مهدی IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۵
      0 0
      باسلام برنج ایرانی امسال وپارسال درانبارها پراست وکشاورزان هم بخاطرفروش نرفتن محصولشان انگیزه ای برای کشت ندارندودرنتیجه واردات کمرتولیدبرنج ایرانی رامی شکندبجای افزایش تولیدورسیدن به خودکفایی حتی بقیمت نابودی تولیدداخلی هم باشه دنبال واردات برای جیب نامبارک هستند