۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۳
شهرهای جدید خلیج‌فارس و مکران مرکزی با نگاه محلی، ملی و در مقیاس بین‌المللی احداث می‌شوند
معاون توسعه مسکن و شهرسازی شرکت عمران شهرهای جدید:

شهرهای جدید خلیج‌فارس و مکران مرکزی با نگاه محلی، ملی و در مقیاس بین‌المللی احداث می‌شوند

معاون توسعه مسکن و شهرسازی شرکت عمران شهرهای جدید گفت: مطالعات احداث شهرهای جدید خلیج فارس و مکران مرکزی انجام و محل ایجاد آنها تعیین شده است

به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، ناصر رضایی معاون توسعه مسکن و شهرسازی شهرهای جدید، جزئیات انجام مطالعات و همچنین چگونگی شکل‌گیری دو شهر جدید خلیج‌فارس و مکران مرکزی را تشریح کرد و گفت: مطالعات مکان یابی و احداث شهر جدید خلیج‌فارس بین یک تا یک سال و نیم گذشته آغاز شد و این مطالعات با توجه به موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک مکان این شهر جدید در محل پیوند خلیج فارس به دریای عمان بود با نگاه اقتصادی و مبتنی بر اقتصاد دریا پایه انجام شد.

معاون توسعه مسکن و شهرسازی شهرهای جدید ادامه‌داد: مصوبات لازم در خصوص ایجاد این شهر جدید از مراجع ذی‌صلاح در استان اخذ و مصوبات ضرورت سنجی، مکان یابی و پهنه بندی آن نیز در طرح جامع مصوب شده‌است. همچنین با تأکید کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، لازم بود تا استعلام‌های لازم از سوی دستگاه‌هایی که در ایجاد و توسعه شهر اثرگذار هستند از جمله محیط‌زیست، پدافند غیرعامل، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی، منابع طبیعی و وزارت جهادکشاورزی، اخذ شود که هم این اقدامات انجام شده‌است. به‌زودی مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص این مصوبه اعلام خواهد شد.

برنامه ریزی برای ایجاد شهر خلیج فارس در ۱۸ هزار هکتار
به گفته وی، شهر جدید خلیج‌فارس در ۱۸ هزار هکتار با نگاه اقتصادی و با رویکردهای زیست‌محیطی، گردشگری و اقتصادی ایجاد خواهد شد. حدود ۲ هزار هکتار از این اراضی به فضای سکونتگاهی اختصاص می‌یابد و سایر مساحت این شهر صرف ایجاد سرانه‌ها و همچنین ایجاد ۴ مد حمل و نقلی ریلی، جاده‌ای، هوایی و بندری، استقرار مناطق گردشگری و مناطق محیط زیستی و سایر صنایع موردنیاز خواهد شد.

معاون شرکت عمران شهرهای جدید در بیان ویژگی‌های احداث شهرهای جدید خلیج فارس و مکران مرکزی، توضیح داد: در ایجاد شهرهای جدید عموماً رویکرد به این‌گونه طراحی شده بود تا ابتدا جمعیت ساکن و سپس صنایع متعدد استقرار یابد و یا اینکه سرریزی جمعیت کلان‌شهر اطراف در شهرهای جدید مستقر شوند. هم‌اکنون رویکرد ایجاد شهرهای جدید به‌ویژه در منطقه مکران منطبق با سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب به این گونه است تا از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های این مناطق بهره لازم گرفته شود.

وی تصریح‌کرد: دو شهر جدید خلیج فارس و مکران مرکزی با نگاه محلی، ملی و در مقیاس بین المللی احداث خواهد شد.

استقرار ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در شهر جدید خلیج فارس شهری با رویکرد گردشگری
رضایی گفت: برنامه ریزی شده تا در شهر جدید خلیج فارس بین یکصد تا ۱۵۰ نفر جمعیت ساکن شود. نگاه بر این است تا این شهرهای جدید با حمایت بخش‌های خصوصی احداث شود تا سرعت ساخت آنها تسریع شود.

وی در پاسخ به این پرسش که این شهرهای جدید در چه بازه زمانی امکان سکونت و فعالیت توامان و تکمیل نهایی را خواهند یافت، گفت: هدف گذاری اولیه این است تا زیرساخت‌های اصلی این شهر جدید در طی ۵ سال آینده احداث شود و در نهایت در ۱۰ سال آینده شهر جدید خلیج فارس با نگاه استراتژیکی که در طراحی و مطالعات به آن دست یافته‌ایم تحقق یابد.

وی تأکید کرد: درصدد هستیم تا زیرساخت‌های اصلی ایجاد شهرهای جدید در دولت سیزدهم تکمیل شود تا زمینه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و استقرار صنایع و سکونتگاه‌ها فراهم شود.

وی مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را در احداث شهرهای جدید خلیج فارس و مکران مرکزی مناسب ارزیابی کرد و گفت: در ابلاغیه رئیس‌جمهور و ابلاغیه رهبر انقلاب در استفاده از سیاست‌های دریا پایه بر این موضوع تأکید شده‌است تا هم بخش خصوصی داخلی و هم بخش خصوصی بین المللی حتی در بخش مشاوره در احداث این شهرهای جدید مشارکت فعال داشته‌باشند.

معاون شرکت عمران شهرهای جدید گفت: انجام مطالعات احداث شهر جدید مکران مرکزی نیز از تیرماه امسال آغاز شد و عملا با اخذ مشاور و اخذ مجوزات استانی ۶ ماه زمان برد تا مجموع نظرات استانی در خصوص این مجموعه به‌دست آید.

مکران مرکزی در ۲۳ هزار هکتار مساحت احداث می‌شود
رضایی ادامه‌داد: مکران مرکزی در ۲۳ هزار هکتار مساحت و با سقف جمعیتی ۲۰۰ هزار نفر ایجاد می‌شود. برنامه‌ریزی شده‌است تا طرح نهایی مکران مرکزی تهیه و تدوین شود و برای دعوت و مشارکت به سرمایه‌گذاری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار بگیرد.

وی توضیح داد: این شهر نیز کارکردهای زیست‌محیطی، گردشگری- توریستی، درمانی- سلامت، ورزشی را دارد. همچنین در این فضا صنعت نیز مدنظر است.

معاون توسعه مسکن و شهرسازی شرکت عمران شهرهای جدی در خصوص برنامه ریزی برای به کار بردن نیروهای بومی و همچنین راهکارهای لازم برای جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی در مناطق جنوبی کشور که هم اکنون نیز در این استان‌ها مشکلاتی وجود دارد، گفت: برنامه ریزی شده تا قالب نیروهای به کار گرفته هم در بخش کارگری و هم در بخش کارمندی و مدیران توسط نیروهای محلی باشد.

وی با یادآوری اینکه استان‌های جنوبی پیش‌تر به‌دلیل محرومیت از موضوع اشتغال و همچنین داشتن اقتصاد ضعیف مهاجر فرستنده بودند، اظهار امیدواری کرد تا با آموزش‌های لازم، به‌کارگیری نیروهای محلی در اشتغال‌هایی که در این دو شهر جدید ایجاد خواهند شد فضایی فراهم شود تا مشکلات و معضلات حاشیه نشینی و نداشتن اشتغال این بخش از مردم در منطقه جنوب ایران حل شود.

رضایی تصریح‌کرد: احداث دو شهر جدید در منطقه جنوب کشور و استقرار صنایع و سایر اشتغال‌ها می‌تواند فرصتی برای توسعه در منطقه مکران باشد.

کد خبر: ۲۷۱٬۴۹۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha