به گزارش بازار، علی سلاجقه رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نشستی که با حضور جوانان و نخبگان شهرستان دماوند در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: بنده در سال ۱۳۸۸ پیشنهاد دادم که بانک ایده در کشور راهاندازی شود تا بستری برای ثبت ایده جوانان به نام خودشان باشد. دنیا جوانان نخبه را رصد کرده و ایدههای آنان را عملی می کند اما متاسفانه ما هنوز در کشور به این فضا نرسیدهایم. لذا راهاندازی این اتاق ایده و توجه بیشتر به جوانان را از وزیر علوم و معاون علمی ریاست جمهوری خواستار شدم.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال در بحث فیلتر دوده، یک استاد جوان دانشگاه تهران یک نانوفیلتر با قیمت هزارتومان با عمر ۶ تا ۸ ماه ساخته و تست کرده بود که بنده همین نمونه دانشبنیانی را به دولت بردم و قدرت جوانانمان را نشان دادم. به وزیر محترم صمت هم پیشنهاد کردم که تستهای لازم را انجام داده و این محصول که تا ۷۰ درصد آلایندگی خودرو را کاهش میدهد، با قیمتی پایین در اختیار مردم قرار دهند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: ما ۲۰۰ شرکت دانشبنیان محیط زیستی را شناسایی کرده و به دستگاههای مربوطه معرفی کردیم.
معاون رییس جمهور در ادامه گفت: گاهاً نمایندگان مجلس که با بنده دیدار میکنند ابتدا به اهمیت محیط زیست اشاره میکنند اما در آخر درخواستی را مطرح میکنند که ضد محیط زیست است. در مقابل خوشبختانه شناخت و مطالبه مردم در زمینه محیط زیست بسیار زیاد است و مردم در این زمینه از مسئولین جلوتر هستند. در واقع مسئولین بیشتر از مردم محیط زیست را تخریب میکنند.
سلاجقه بیان کرد: این دولت تنها دولتی بود که یک میثاق ملی بست که هیچ پروژه عمرانی در کشور بدون مجوز محیط زیست کلنگ نخورد. در این دولت تنها یک کلنگ(پتروشیمی میانکاله) بدون مجوز محیط زیست به زمین خورد که دیدید با مقاومت سازمان حفاظت محیط زیست روبهرو شده و کلنگ آن برای همیشه شکست.
وی با اشاره به اهمیت ارزشگذاری اقتصادی محیط زیست توضیح داد: پیش از این، توان اکولوژیک کشور هنوز نقشهسازی نشده و تاکنون برای داشتههای خود ارزشگذاری اقتصادی نکرده بودیم اما در این دولت این مهم را شروع کردیم و تا پایان سال ۹۰ درصد مساحت کشور ارزشگذاری خواهد شد. از این به بعد هرجا که هر توسعهای قرار است صورت بگیرد، با ارزش اکولوژیک آن منطقه به روی دو کفه ترازو قرار میگیرند تا ببینم آیا اجرای آن صرف دارد یا خیر
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر لزوم توسعه درعین حفظ محیط زیست گفت: در کنار حفظ محیط زیست باید توسعه در راستای راه و شهرسازی نیرو و ... انجام شود. در ۸ سال گذشته توسعه کشور متوقف شده بود. پالایشگاه ساختن را کار کثیف میدانستند و جلوی خودرو برقی گرفته شده بود اما اکنون این توسعه ادامه دارد و در چارچوب محیط زیست انجام میشود.
معاون رییس جمهور با اشاره به مطالعات آب ژرف بیان کرد: ما به تمام مولفههای آب میپردازیم اما باید ببینیم هر لیتر و مترمکعب تولید شده چه قدر هزینه دارد.
سلاجقه با اشاره به مشکل تملک اراضی در دماوند، تصریح کرد: ما در سال ۱۳۸۸ به دماوند آمدیم و دیدم که اوقاف در مراتع درجه یک منطقه قصد ساخت و ساز دارد که جلوی آن را گرفتیم.
وی درباره شهرک صنعتی دماوند یک گفت: در بحث شهرک صنعتی دماوند یک کار طی شده و ما به زودی مجوز آن را میدهیم تا این کار که برای شرکتهای دانشبنیان است، روی زمین نماند.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: در بحث تصفیهخانه، متاسفانه دماوند و فیروزکوه مصوبات تصفیهخانه دارند اما تصفیهخانه هنوز احداث نشده است، لذا روز یکشنبه این موضوع را با وزیر نیرو قطعی میکنم. در لاله صحرای رودهن بوی نامطبوع طاقت مردم را تمام کرده و باید در یک بازه زمانی در همکاری با آب منطقهای تصفیهخانه تاسیس شود.
سلاجقه درباره معضل سگهای ولگرد شهرستان نیز بیان کرد: درباره سگهای ولگرد شهرداری مسئولیت دارد و باید کارش را انجام دهد و ما هم به عنوان ناظر کار نظارتی خود را انجام خواهیم داد.
وی همچنین دستور داد تا ایستگاه پایش کیفیت هوا برای شهرستان رودهن در اولین زمان نصب شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ما مانیتورینگ کل مناطق کشور را در دستور کار داریم، گفت: تنها دستگاهی در کشور هستیم که سامانه جامع محیط زیست را داریم که بسیار قوی است و زمانی که این سامانه راهاندازی شود، ۲۷۸ نقشه در فرمت واحد با مقیاسهای متفاوت بارگذاری شده تا توسط دانشجویان استفاده شود.
نظر شما