به گزارش بازار، روح الله دهقانی در جمع شتابدهندگان دانشبنیان برتر با اشاره به تحول در جریان شتابدهی شرکتها با تصویب و اجرای فرآیند اعطای گواهی صلاحیت شتابدهندهها، عنوان کرد: بر مبنای ساختار جدید شناسایی و ارزیابی، شتابدهندهها، دو مأموریت «توسعه فناوری» و «توسعه اقتصاد دانشبنیان» را در دستور کار دارند.
وی افزود: شتابدهندهها بر اساس رویکرد جدید یا فناوری را توسعه میدهند یعنی شتابدهندههایی تخصصی که آزمایشگاه، فضای پژوهش، تحقیق وتوسعه ترکیب بندی و ساخت نمونههای اولیه را در اختیار شرکتها و تیمها قرار میدهند یا شتابدهندههای از جنس کارآفرینی، بازار و اقتصاد هستند که از یک فناوری موجود، به کمک خلاقیت و نوآوری بازار و ارزش افزوده تولید میکنند. معاون علمی اضافه کرد: جنس حمایت این شتابدهندهها از نوع فروش، بازار، تامین مالی و ضمانتنامهها، کارگاه تولید و ... است.
وی ادامه داد: در دور جدید فعالیت شتابدهندهها، رویکرد حمایت هدفمند و متمرکز بر کارهای بزرگ، مد نظر قرار گرفته است و به جای خرد کردن حمایتها به چندین حمایت کم اثر یا بی اثر، طرحهای اثرگذار و راهبردی، در راستای همین تحول رویکردی انجام میشود. دکتر دهقانی با بیان اینکه به دنبال ایجاد موج جدید هدفمند و معنادار متناسب با جنس شتابدهی هستیم، ادامه داد: در همین زمینه این ۴۰ شتابدهنده که توانمندترین آنها هستند جمع شدهاند تا در مسیر این تحول عملکردی نقش آفرینی کنند. حمایتهای پیش بینی شده در معاونت علمی، هم از جنس حمایتهای خاص و همچنین حمایتهای ذیل قانون جهش تولید دانشبنیان از جمله اعتبار مالیاتی است و خوشبختانه تا کنون بیش از دو برابر بودجه معاونت علمی، در قالب اعتبار مالیاتی چه در سرمایهگذاری و نیز تحقیق و توسعه عرضه شده به طوری که بیش از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه جذب شده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور بیان کرد: شتابدهندههایی که معاونت علمی تایید میکند و پارک فناوری پردیس کارگزار آن است، همگی دانشبنیان هستند و اعطای این گواهی، نشان از اعتبار و کارآمدی این شتابدهندهها، در مسیر توسعه بازار و توسعه فناوری شرکتها دارد.
وی با بیان این که هر جریانی که وارد زیست بومی میشود فراز و فرودهایی دارد و ممکن است دستخوش تغییراتی شود، عنوان کرد: سالهای ۹۲ و ۹۳ به واسطه شکل گیری موج جهانی اقتصاد دیجیتال، ادبیات جدیدی با مفاهیمی تازه شکل گرفت و به تبع آن، جریان دیگری با عنوان جریان شرکت های نوپا که نشأت گرفته از موج اقتصاد دیجیتال بود در معاونت علمی قوت یافت. جریانی که به قدری برجسته شد و مورد توجه قرار گرفت که اکنون به باور بخشی از مردم، شرکتهای دانشبنیان همان شرکتهای نوآور هستند.
مفاهیم دیگیری نیز همچون کارخانههای نوآوری، سرمایه گذاری خطر پذیر و ... به این زیست بوماضافه شد که شتابدهندهها نیز یکی از همین مفاهیم بود. وی افزود: لازم است بعد از گذشت یک دهه از شروع یکموج پرانرژی خوب، نقاط منفی آن را حذف کنیم نقاط مثبتش را دریابیم و بر نقاط مثبت این جریان بیفزاییم. گواهینامه صلاحیت شتابدهندههای دانشبنیان باعث میشود که یک هویت مشخص به این شتابدهندهها تخصیص یابد و موج جدیدی از توسعه فناوری و توسعه بازار را رقم بزند.
نظر شما