محمدتقی کربلایی آقاملکی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه تا ۶۰سال پیش، برنج قرمز (شاهک) در مازندران و شمال ایران با خاصیت دارویی و ارزش غذایی بالایی کشت میشد، افزود: بابل قطب تولید برنج کشور است.
وی با بیان اینکه متاسفانه تخلیط برنج در کشور یک چالش مهم به شمار می رود که باید این موضوع با روش علمی و فنی اصلاح شود، ادامه داد: اقتصاد این شهرستان برپایه برنج است و باید تقویت شود.
مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی - برنج بابل با عنوان اینکه متاسفانه کشاورز و شالیکار مظلوم واقع شده است، تاکید کرد: باید تمرکز مسئولان بر روی موضوع توسعه کشت برنج باشد و اکنون به این مسئله توجه چندانی نمی شود.
آقا ملکی با اظهار اینکه تا پیش از ۶۰ سال پیش، برنج شاهک که به رنگ قرمز بود کشت میشد و مورد مصرف مردم بود زیرا این برنج دارای خاصیت دارویی بود، افزود: علم برنجهای تراریخته رد شده نیست و حتی در کشورهای پیشرفته و اروپایی هم مورد استفاده قرار میگیرد اما باید به صورت مدیریت شده و اصولی وارد چرخه تولید شود.
این محقق ادامه داد: برنج شاهک به لحاظ ریزش بالا، دانه گرد بودن و سفت شدن بعد از پخت به مرور از چرخه تولید حذف و از سبد غذایی ما خارج شد.
مازندران ۲۱۵ هزار هکتار شالیزار دارد و سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج در آن تولید میشود.
نظر شما