۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۶
افت شدید حجم آب سدهای کشور به دلیل کاهش بارش‌ها| افزایش ۲۱درصدی خروج آب از سدها

افت شدید حجم آب سدهای کشور به دلیل کاهش بارش‌ها| افزایش ۲۱درصدی خروج آب از سدها

وضعیت نامطلوب بارش‌ها در پاییز امسال و تداوم آن در روزهای نخست فصل زمستان سبب کاهش شدید حجم آب ۱۳ سد مهم و بزرگ کشور شده است.

به گزارش بازار، وضعیت بارش‌ها در فصل پاییز امسال امیدوارکننده نبود و بارش‌های اتفاق افتاده در آن نتوانست وضعیت حجم مخازن برخی سدهای کشور را بهبود دهد.

بارش‌های از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا آخر آذرماه به ۴۲.۲ میلیمتر رسید که در مقایسه با دوره بلندمدت ۵۵ساله که ۶۳.۴ میلیمتر بارش داشته‌ایم ۳۳ درصد کاهش یافته است.

در همین حال میزان آبی که از سدها برای مصارف گوناگون خارج شده نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد رشد نشان می‌دهد.

امسال و از ابتدای سال آبی جاری تا دوم دی‌ماه ۶میلیارد و ۲۶۰ میلیون مترمکعب آب از سدها خارج شده است.

کاهش بارش‌ها ازیک‌طرف و افزایش مصرف از طرف دیگر وضعیت ۱۳ سد کشور را با کاهش شدید حجم آب مواجه کرده است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش دفتر اطلاعات و داده‌های آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، سد رودبال داراب در استان فارس با داشتن یک میلیون مترمکعب موجودی آب از ابتدای سال آبی جاری تا دوم دی‌ماه با کاهش ۸۸ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال روبرو شده و میزان پرشدگی فعلی این سد هم یک درصد است.

چاه نیمه‌های سیستان و بلوچستان از ابتدای سال آبی جاری تا دوم دی‌ماه ۳۹ میلیون مترمکعب موجودی آب دارند که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۷۲ درصد کاهش دارد. میزان پرشدگی چاه نیمه‌ها به ۲ درصد کاهش یافته است.

سد دوستی خراسان رضوی هم ۶۵ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۷ درصد کاهش دارد و میزان پرشدگی آن ۵ درصد است.

سد شمیل و نیان در استان هرمزگان با ۱۴ میلیون مترمکعب موجودی آب با کاهش ۶۳ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال روبه‌رو شده و درصد پرشدگی کنونی این سد ۱۵ درصد است.

همچنین در این مدت، سد ساوه در استان مرکزی با ۲۰ میلیون مترمکعب حجم مخزن ۵۹ درصد کاهش نسبت به پارسال دارد و میزان پرشدگی آن نیز ۷ درصد است.

در این مدت، سد نسا کرمان هم با داشتن ۳۱ میلیون مترمکعب موجودی آب کاهش ۵۷ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال دارد. میزان پرشدگی آن هم ۱۸ درصد است.

موجودی آب در مخزن سد تنگوئیه سیرجان کرمان در حالی به رقم چهار میلیون مترمکعب رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۶ درصد کاهش دارد. میزان پرشدگی فعلی این سد هم ۹ درصد است.

سد استقلال در استان هرمزگان هم در مدت یاد شده با داشتن ۶۱ میلیون مترمکعب موجود آب نسبت به پارسال ۵۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد. میزان پرشدگی فعلی این سد هم ۲۵ درصد است.

سد طرق در خراسان رضوی از ابتدای سال آبی جاری تا دوم دی‌ماه چهار میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۵۴ درصد کاهش نشان می‌دهد و میزان پرشدگی آن نیز اکنون ۱۱ درصد است.

سد سرنی در استان هرمزگان با داشتن ۱۳ میلیون مترمکعب موجودی آب نسبت به سال آبی پارسال ۵۳ درصد کاهش دارد و میزان پرشدگی فعلی آن هم ۲۱ درصد است.

موجودی آب در سد جیرفت در استان کرمان ۷۷ میلیون مترمکعب است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد. این سد هم اکنون ۲۳ درصد پرشدگی دارد.

سد ۱۵ خرداد در حوضه آبریز قم رود فقط ۳۴ میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۳ درصد کاهش‌یافته است. میزان پرشدگی فعلی این سد نیز ۱۷ درصد است.

موجودی آب در سد آغ چای در آذربایجان غربی به رقم ۶۵ میلیون مترمکعب رسیده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۸ درصد کاهش داشته و میزان پرشدگی در حال حاضر این سد هم ۳۱ درصد است.

این شرایط در برخی سدهای مهم و بزرگ کشور ضرورت توجه جدی به مدیریت مصرف را می‌طلبد تا بتوان بدون نگرانی در باره تأمین آب شرایط را پشت سر گذاشت.

کد خبر: ۲۶۴٬۴۹۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha