۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۹
ضرورت برنامه ریزی مناسب برای دست‌یابی به تعادل پایدار در منابع آب کشور
رئیس سازمان هواشناسی کشور مطرح کرد

ضرورت برنامه ریزی مناسب برای دست‌یابی به تعادل پایدار در منابع آب کشور

تاج بخش، رئیس سازمان هواشناسی کشور با تایید بر ضرورت برنامه ریزی مناسب برای دست یابی به تعادل پایدار در منابع آب کشور، آب را چالش‌برانگیز موضوع آینده ایران دانست.

به گزارش بازار، سحر تاج بخش مسلمان معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور در نشست حکمرانی آب در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو در تهران اظهار کرد:‌ افزایش خشکسالی‌ها در کشور سبب شده تا منابع آب زیر زمین به شدت برداشت شود و بسیاری از مناطق کشور با چالش فرونشست و پیامدهای آن مواجه شوند.

وی افزود: ناچار هستیم در غالب یک برنامه به خصوص در حوزه های مرتبط با آب مثل مدیریت منابع آب، بخش کشاورزی، حوزه صنعت، محیط زیست و سایر حوزه‌های مرتبط، از ظرفیت‌های آب‌های جوی استفاده کنیم.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: باید برنامه ریزی درستی تدوین شود تا با این شرایط، کشور به سمت تعادل پایدار از نظر منابع آبی هدایت شود به خصوص در بخش منابع آب‌های زیر زمینی که اکنون یکی از سخت‌ترین و پر چالش‌ترین مسائل کشور را به خود اختصاص داده است.

تاج بخش مسلمان افزود: آنچه بدیهی است استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور برای برنامه ریزی مدیریت منابع آب است چراکه سناریوهای بلند مدت نشان از پیامدهای منفی زیاد تغییر اقلیم در این حوزه است.

وی تصریح کرد: کره زمین امسال گرمترین بهار، گرمترین تابستان، گرمترین پاییز و احتمالا گرمترین زمستان خود را از زمان ثبت رکوردهای جوی تا کنون دیده است و سال ۲۰۲۳ گرمترین سال زمین است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: گرمایش زمین اثرات و پیامدهای متعددی داشته است که یکی از آن‌ها که تقریبا در تمام مناطق کره زمین رخ داده و می‌دهد، افزایش رخداد پدیده‌های حدی است.

تاج بخش اضافه کرد: افزایش خشکسالی، افزایش توفان‌های گردوخاک و تغییر نوع بارش‌ها و... نمونه‌های ملموس از پیامدهای تغییر اقلیم است که در کشور ما نیز مشاهده شده است.

وی افزود: ممکن است مقادیر بارش در طول سه دهه تغییر نکند ولی تیپ بارش متفاوت می‌شود، تجربه ما در ایران نشان می‌دهد که تقریبا بیشتر بارش‌های ما به سمت سیلابی شدن حرکت کرده است. اگر چه در کشور ما مقدار بارش نیز کاهش پیدا کرده است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: بر اساس گزارش‌های هیئت بین دولتی تغییر اقلیم، سناریوهای مختلفی برای شرایط زمین در دهه‌ها و سده‌های آینده تعریف شده است که در بدبینانه ترین حالت دمای کره زمین تا ۵ درجه سلسیوس افزایش پیدا می‌کند و پیامدهای وحستناکی رخ خواهد داد.

تاج بخش ادامه داد: در خوشبینانه ترین حالت و در صورت به صفر رسیدن انتشار گازهای گلخانه‌ای روند افزایش دما و پیامدهای ناشی از آن کاهش می‌یابد.

وی اضافه کرد: سناریوهای هیئت بین دولتی تغییر اقلیم بر اساس قوانین احتمالاتی تعریف شده است و مدام در حال به روزرسانی است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: اکنون روند افزایش دما بین ۱.۲ تا ۱.۴ درجه سلسیوس در دنیا اتفاق افتاده است و پیامدهای آن در کشور ما هم قابل مشاهده است.

کد خبر: ۲۶۳٬۷۷۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha