۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۷
۷۴ درصد مطالبات چایکاران کشور پرداخت شد
رئیس سازمان چای کشور:

۷۴ درصد مطالبات چایکاران کشور پرداخت شد

جهانساز، رئیس سازمان چای کشور گفت: تاکنون ۱۳ هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال معادل ۷۴ درصد از مطالبات چایکاران گیلان و مازندران پرداخت شده است.

به گزارش بازار، حبیب جهانساز روز یکشنبه با بیان اینکه این رقم پرداختی مجموعا سهم دولت و کارخانه هر دو را شامل می‌شود، اظهار کرد: باقیمانده مطالبات چایکاران این ۲ استان نیز به مرور پراخت خواهد شد.

وی با اشاره به تولید ۱۴۹ هزار و ۳۱۰ تن برگ سبز چای در استان‌های گیلان و مازندران طی سال جاری اضافه کرد: محصول تولیدی چایکاران توسط ۱۷۱ کارخانه خریداری شد ضمن اینکه ۳۳ هزار و ۵۹۵ تن چای خشک از این محل تولید شده‌ است.

جهانساز با تشریح تمهیدات پیش بینی شده برای فروش چای تولیدی کشور خاطر نشان کرد: در این ارتباط واردکننده و تامین کننده بازار ابتدا باید چای داخلی را خریداری کند و بعد از آن برای واردات این محصول ثبت سفارش انجام دهد.

وی با بیان اینکه در این راستا اقدامات خوبی انجام شده‌است، اظهار کرد: تجار بازار تهران تاکنون افزون بر ۲ هزار تن چای داخلی را خریداری کردند و در قبال این اقدام توانستند نسبت به ثبت سفارش واردات اقدام کنند.

رئیس سازمان چای کشور در ادامه با اشاره به ارائه تسهیلات در ۲ بخش سرمایه ای و سرمایه در گردش به چایکاران و صاحبان کارخانجات چای اضافه کرد: برای هر چایکار به ازای هر هکتار ۶۰ میلیون ریال سرمایه در گردش در نظر گرفته شد، علاوه بر این در زمینه تامین نهاده ها از جمله کود و نیز بیمه محصول خدمات لازم ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه با ارایه تسهیلات سرمایه در گردش از نیمه دوم امسال (آبان ما) ۵۹۰ میلیارد ریال تسهیلات به بیش از پنج هزار و ۸۰۰ نفر پرداخت شده‌است، اظهار کرد: چایکاران و صاحبان کارخانجات برای بهره‌مندی از تسهیلات سرمایه در گردش باید به ادارات چای مراجعه کنند.

جهانساز با تشریح تسهیلات سرمایه‌ای به چایکاران و صاحبان کارخانجات چای بیان کرد: این تسهیلات شامل؛ هرس کف بُر، کمر بُر، هرس‌های اصلاح و بهزراعی باغات و تامین ماشین‌آلات و نوسازی کارخانجات با اولویت برندسازی و بهداشتی کردن کارخانجات می‌شود.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد از طریق صندوق چای کشور با بانک‌های توسعه تعاون، کشاورزی و مهر برای پرداخت وام ارزان قیمت در قالب تسهیلات سرمایه‌ای اضافه کرد: برای انواع هرس کف بر تا سقف ۴۵۰ میلیون ریال، کمر بر تا ۳۵۰ میلیون ریال و احیای باغ تا ۵۰۰ میلیون ریال پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه برای خرید ماشین‌آلات کشاورزی، ۸۰ درصد قیمت این ماشین‌ها تسهیلات ارزان قیمت ارایه می‌شود، اظهار کرد: از آبان امسال تاکنون ۶۵ میلیارد ریال تسهیلات در حوزه سرمایه ای پرداخت شده‌است.

بر اساس آخرین آمار در استان‌های گیلان و مازندران بالغ بر ۵۵ هزار چایکار وجود دارد؛ وسعت باغ‌های چای این ۲ استان حدود ۲۵ هزار هکتار است؛ برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره، تابستانه و پائیزه صورت می‌گیرد.

گیلان و مازندران در مجموع سالانه ۱۳۵ هزار تن برگ سبز چای تولید می‌کنند که از این میزان ٩٠ درصد در مزارع چای گیلان به دست می‌آید و از برگ سبز چای برداشت شده سالانه حدود ۳۰ هزار تن چای خشک استحصال می‌شود، مصرف چای در کشور طور میانگین حداکثر ١٠٠ هزار تن است.

کد خبر: ۲۶۳٬۴۶۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha