۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۰
افزایش ۳۰ درصدی واردات برنج در یک دهه اخیر| ارز برنج وارداتی نیمایی است
معاون وزارت جهاد کشاورزی:

افزایش ۳۰ درصدی واردات برنج در یک دهه اخیر| ارز برنج وارداتی نیمایی است

معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ارز برنج وارداتی نیمایی است گفت: طی۱۰ سال گذشته به طور میانگین واردات برنج خارجی ۳۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش بازار، احمد خانی‌نوذری با رد برخی ادعاهای طرح شده در مورد میزان تولید داخلی و واردات برنج خارجی، افزود: افزایش چشمگیر قیمت برنج داخلی در سال ۱۴۰۱، ضرورت بالا بردن سطح ذخایر متاثر از نگرانی‌ها بابت جنگ اوکراین و روسیه و افزایش مصرف برنج خارجی متأثر از عواملی مانند افزایش قیمت کالای جایگزین آن یعنی ماکارونی با توجه به حذف آرد یارانه‌ای کارخانجات تولیدکننده ماکارونی، را عمده دلیل افزایش ۳۰ درصدی واردات برنج است.

معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی افزود: تولید ۳ میلیون تن برنج داخلی در سال در حالی مطرح شده که تا کنون در هیچ سالی چنین رکورد تولیدی ثبت نشده است و میزان تولید برنج داخلی در سال ۱۴۰۱ نیز با استناد به آمار معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی کمتر از ۲.۵ میلیون تن برآورد می شود؛ این موضوع زمانی غیر واقعی‌تر می‌شود که ادعای واردات ۳_۲ میلیون تن برنج خارجی نیز به آن افزوده می‌شود در حالی که آمار اعلامی گمرک در سال گذشته کمتر از ۱.۹ میلیون تن واردات برنج است.

وی تصریح کرد: از نظر منطق اقتصادی نیز این ادعاها با تردیدهای جدی مواجه می شود، به عبارت دیگر چگونه ممکن است با احتساب ادعای ۶_۵ میلیون تن تولید برنج داخلی و واردات برنج خارجی در سال ۱۴۰۱ شاهد رشد بالغ بر ۳۰۰ درصدی قیمت برنج داخلی و افزایش حدود ۳۰ درصدی قیمت برنج خارجی در بازار باشیم.

خانی‌نوذری با اشاره به میانگین واردات برنج در مدت ۱۰ ساله اخیر ضمن رد پرداخت ارز ترجیجی ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برنج خارجی گفت: ارز واردات برنج خارجی نیمایی است و متوسط سالانه ورود برنج خارجی به کشور نیز افزون بر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن است که این میزان در سال ۱۴۰۱ با حدود ۳۰ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۸۷۵ هزار تن رسید، ثبت چنین رقمی مسبوق به سابقه بوده، به طوری که در برخی سال‌هایِ دهه نود و قبل از آن، نه تنها واردات به نزدیک ۲ میلیون تن هم رسید، بلکه در سال هایی از ۲ میلیون تن هم گذشت.

معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از تولید بالغ بر ۲.۵ میلیون تنی برنج در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: بنا بر اعلام معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری، برنج‌کاران کشور بالغ بر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول برداشت خواهند کرد؛ بر این اساس؛ با عنایت به ثبات به وجود آمده در بازار برنج در داخل کشور و نگرانی ها بابت خرید محصول تولیدکنندگان داخلی، سیاست گذاری واردات برنج در سال جاری واردات کمتر از میانگین سنوات گذشته است و به گونه ای سقف ثبت سفارشات در سامانه بررسی سیستمی درخواست مجوزهای وزارت جهاد برنامه ریزی شده است که با کاهش بیش از ۴۰۰ هزار تنی از متوسط یک دهه گذشته، وارداتی بالغ بر یک میلیون تن را برای سال جاری هدف گذاری نموده ایم؛ در ۹ ماه نخست سال جاری این سیاست‌ها اجرایی شده و سقف برنامه ریزی شده رعایت شده و این روند ان شاء الله تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.

وی موارد مطرح شده در مورد دادن مجوز خاص به یک برند را تکذیب کرد و گفت: در سال گذشته بیش از ۱۵۰ بازرگان و مجموعه تولیدی اقدام به واردات برنج به کشور نموده اند که سهم واردات هیچکدام آنها بیشتر از ۲۰ درصد نبوده است.

خانی‌نوذری تصریح کرد: واردات برنج، به عنوان بخشی از سیاست وزارت جهادکشاورزی برای مدیریت بازار مصرف و تامین سبد خانوار جامعه است و فقط به میزان کسری بازار و فاصله تولید داخل تا نیاز مصرفی کشور از آن استفاده خواهد شد. که البته این میزان در برخی مواقع به دلیل جایگزینی این محصول با سایر مواد غذایی، جهش‌های قیمتی و دیگر متغیرها، از یک دامنه نوسان نسبت به میانگین ده ساله برخوردار است.

کد خبر: ۲۶۳٬۰۳۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha