۱۹ آذر ۱۴۰۲ - ۰۶:۳۰
برنامه امارات برای پرچمداری در انرژی های تجدید پذیر؛ نقشه راهی که ۹۳ درصد کربن را در صنعت می کاهد 
بازار بررسی می کند؛

برنامه امارات برای پرچمداری در انرژی های تجدید پذیر؛ نقشه راهی که ۹۳ درصد کربن را در صنعت می کاهد 

امارات نقشه راه کاهش ۹۳ درصدی کربن در بخش صنعتی را تا سال ۲۰۵۰ ارائه  داد که  در آن صنایع انرژی بری همچون آلومینیوم، فولاد و سیمان  دیده شده است.

مهران ابراهیمیان؛ بازار: امارات یک نقشه راه برای کاهش کربن در بخش صنعتی راه اندازی کرده است که شامل تمام زمینه های تولید می شود، با تمرکز بر صنایعی مانند سیمان، آهن، فولاد و آلومینیوم که در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای با چالش های جدی مواجه هستند. آلومینیوم یکی از انرژی بر ترین فلزات است که عملا حتی آن را در برخی موارد بانک انرژی می نامند.

این نقشه راه در چارچوب اهداف کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP۲۸) تدوین شده که چند روز پیش در امارات برگزار شد. همچنین این نقشه راه در راستای راهبردی است که موقعیت و تعهد امارات را برای رویارویی با چالش‌های تغییر اقلیم و دستیابی به اهداف ملی کربن صفر در ۲۰۵۰ تثبیت می‌کند.

به گزارش وام « WAM»، این نقشه توسط وزارت صنعت و فناوری پیشرفته و با هماهنگی و همکاری شرکای استراتژیک خود در بخش دولتی و خصوصی تهیه شده است.

سارا بنت یوسف العامری، وزیر آموزش عمومی و فناوری پیشرفته، اشاره کرد که راه اندازی این نقشه در نتیجه تلاش و ادغام وزارت صنعت و فناوری پیشرفته و شرکای استراتژیک آن و از طریق انجام مطالعه در بخش صنعت و در سطح ایالتی است که در آن چشم اندازی برای تحریک پذیرش فناوری ها و فرآیندهای نو، پایدار و دوستدار محیط زیست توسط صنایع در کشور ترسیم شده است.

مکانیسم اقدام مشخص شده توسط نقشه راه به کاهش ۹۰ میلیون تنی کربن در سال و ۲.۹ گیگاتن به طور تجمعی تا سال ۲۰۵۰ منجر خواهد شد و توسعه به کارگیری راه حل های برق پاک به دستیابی به ۴۱ درصد از درصد کاهش کربن مورد نظر تا سال ۲۰۵۰ کمک خواهد کرد

جزئیات نقشه راه کاهش کربن

این نقشه شامل سه مرحله زمانی برای دستیابی به سطوح فزاینده کاهش کربن، از جمله دستیابی به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به میزان ۵ درصد تا سال ۲۰۳۰، از طریق استفاده بیشتر از فناوری مدرن و پیشرفته و افزایش تحولات فناوری در این بخش است. در این نقشه همچنین پیش بینی شده است که تولید گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۴۰ نسبت به امسال ۶۳ درصد کاهش یابد و در ادامه با کاهش هزینه ها از طریق توسعه و فراوانی فناوری‌ها و ابزارها و در راستای برنامه‌ریزی برای افزایش استفاده از آن در بخش صنعتی، نرخ کاهش مورد انتظار تا سال ۲۰۵۰ به ۹۳ درصد خواهد رسید.

در این سند از طریق تیم های فنی وزارت و شرکای استراتژیک، بیش از ۵۰ فناوری مدرن و راه حل های نوآورانه برای کاهش کربن مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت و میزان استفاده کارآمد و به کارگیری آنها در سطح محلی از جمله راه حل های برق پاک، جذب کربن مشخص شد.

ذخیره سازی، افزایش کارایی فرآیندهای تولید، استفاده از سوخت های جایگزین، بازیافت، جایگزینی کلینکر و استفاده از هیدروژن از جمله راهکارهای مطرح شده در این سند می باشد.

این نقشه علاوه بر نقشه کلی، مسیرهای زمانی مجزا برای تمامی بخش های صنعتی مانند آهن، فولاد، آلومینیوم، سیمان و پتروشیمی و درصد سهم راه حل های فنی و روش های کاهش کربن در هر یک از این مسیرها را نشان می دهد.

نقشه راه امارات برای کاهش کربن در صنعت مجموعه‌ای از راه‌حل‌های اصلی شامل راه ‌حل‌های برق پاک، جذب و ذخیره‌سازی کربن و افزایش راندمان تولید را به کار می‌گیرد. استفاده از آن‌ها به تنهایی به ثبت نرخ کاهش کربن تا ۷۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ کمک می‌کند

این نقشه مجموعه‌ای از راه‌حل‌های اصلی شامل راه ‌حل‌های برق پاک، جذب و ذخیره‌سازی کربن و افزایش راندمان تولید را به کار می‌گیرد. استفاده از آن‌ها به تنهایی به ثبت نرخ کاهش کربن تا ۷۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ کمک می‌کند در حالی که درصد باقی‌مانده کاهش گازهای گلخانه ای از طریق بکارگیری بسیاری از راه حل ها و فناوری های دیگر به دست آید.

مکانیسم اقدام مشخص شده توسط نقشه راه به کاهش ۹۰ میلیون تنی کربن در سال و ۲.۹ گیگاتن به طور تجمعی تا سال ۲۰۵۰ منجر خواهد شد و توسعه به کارگیری راه حل های برق پاک به دستیابی به ۴۱ درصد از درصد کاهش کربن مورد نظر تا سال ۲۰۵۰ کمک خواهد کرد.

جرئیات نقشه راه امارات برای کاهش 93 درصدی کربن در صنعت   

سرمایه گذاری های امارات در انرژی تجدید پذیر

گفتنی است امارات از چند سال پیش اقدام به سرمایه گذاری در انرژی های پاک را آغاز کرده بود به نحوی که در خلال سال ۲۰۲۲ کشورهای استرالیا، امارات متحده عربی، اسپانیا، ایالات متحده آمریکا و چین به ترتیب بیشترین مصرف انرژی خورشیدی در جهان را داشته اند.

امارات متحده عربی با هدف دستیابی به انتشار کربن صفر تا سال ۲۰۵۰ سرمایه گذاری در زمینه ساخت نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر را افزایش داده است. بر اساس نسخه به روز شده استراتژی انرژی امارات متحده عربی ۲۰۵۰ و توسعه استراتژی ملی هیدروژن، این کشور به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان عرب قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ بین ۱۵۰ میلیارد درهم (۴۰.۸ میلیارد دلار) تا ۲۰۰ میلیارد درهم (۵۴ میلیارد دلار) در زمینه تولید انرژی‌های تجدید پذیر سرمایه گذاری نماید.

همچنین دبی در حال ساخت پارک خورشیدی پنج گیگاواتی در این امارت است، که پس از تکمیل کامل آن در سال ۲۰۳۰، سالانه ۶.۵ میلیون تن از انتشار کربن را کاهش خواهد داد. پارک خورشیدی یکی از عناصر استراتژی انرژی پاک دبی ۲۰۵۰ و استراتژی انتشار کربن خالص صفر دبی ۲۰۵۰ است که هدف آن تامین ۱۰۰ درصد از تولید انرژی از منابع پاک تا اواسط قرن می‌باشد.

بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های آماری سازمان‌های بین المللی، امارات متحده عربی به عنوان یک بازیگر اصلی در بازار جهانی انرژی خورشیدی ظاهر شده است و این کشور دومین کشور در جهان از نظر مصرف انرژی خورشیدی است.

نمودار میزان کشورهای دارای بیشترین میزان مصرف انرژی خورشیدی در جهان

جرئیات نقشه راه امارات برای کاهش 93 درصدی کربن در صنعت   

امارات متحده عربی در سال گذشته پس از استرالیا در رتبه دوم جهانی از نظر مصرف سرانه انرژی خورشیدی قرار گرفت. امارات ۱۹۲۱ کیلووات ساعت انرژی خورشیدی به ازای هر نفر مصرف کرده است، در حالی که استرالیا ۳۸۶۸ کیلووات ساعت انرژی در سال گذشته مصرف کرده است. این کشور که به خاطر ذخایر نفت و گاز خود شناخته می شود، سعی کرده از اتکای خود به گاز طبیعی خارج، و به یک رهبر منطقه ای در توسعه بخش انرژی های تجدیدپذیر تبدیل شود.

به تازگی امارات از ایجاد یک صندوق ۳۰ میلیارد دلاری برای راه‌حل‌های تغییرات آب و هوایی در سراسر جهان خبر داده است و در عین حال محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، در افتتاحیه بیست و هشتمین کنفرانس طرفین کنوانسیون چارچوب تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد از سرمایه گذاری امارات ۱۰۰ میلیارد دلاری برای تأمین مالی مطالعات تغییرات آب و هوا و انرژی های تجدیدپذیر و پاک خبر داد و گفت: قصد دارد در ۷ سال آینده ۱۳۰ میلیارد دلار دیگر در این زمینه سرمایه‌گذاری کند.

هم تجدید پذیر هم درآمد نفتی!

به گزارش بازار به رغم این سرمایه گذاری ها اما امارات قصد ندارد از درآمدهای نفتی خود چشم پوشی کند به نحوی که این کشور حوزه خلیج فارس که در نظر دارد تولید نفت خام خود را تا سال ۲۰۲۷ از حدود ۳ میلیون بشکه در روز به ۵ میلیون بشکه افزایش دهد، به رغم این که امارات خود را متعهد کرد ه است تا منابع تولید انرژی‌های تجدیدپذیر خود را طی هفت سال آینده سه برابر کند.

در واقع تجدیدپذیرها فرصت بیشتری برای امارات فراهم می کند تا نفت بیشتری بفروشد.

شهر مصدر ابوظبی شهر رویایی بدون کربن و یروگاه خورشیدی الظفره نمادی از یک تعهد سیاسی و تلاش برای رهبری یک صنعت هستند، زیرا شمس ۱ بزرگترین نیروگاه خورشیدی متمرکز در جهان است که چندی پیش افتتاح شد.

پروژه عظیم نیروگاه خورشیدی الظفره امارات در وسط بیابان و در ۳۰ کیلومتری جنوب پایتخت ابوظبی به عنوان «بزرگترین نیروگاه خورشیدی تک سایتی در جهان» با پنل‌های فتوولتائیک که در مساحتی بالغ بر ۲۱ کیلومتر مربع نصب شده‌اند، از ظرفیت تولید ۲ گیگاوات برق و تامین انرژی برای ۱۶۰ هزار خانه برخوردارند. این تاسیسات به جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای تا حدود ۲ میلیون تن در سال کمک می‌کند.

چارلز بای، رئیس شرکت چینی Jinko Power، دیگر سهامدار این پروژه معتقد است که نقش نیروگاه خورشیدی بزرگ امارات معادل حذف ۸۰۰ هزار خودرو از جاده است.

جرئیات نقشه راه امارات برای کاهش 93 درصدی کربن در صنعت   
شهر هوشمند مصدر در امارات

سه کارکرد پروژه های انرژی های جایگزین در امارات

طبق تحقیقات انجام شده، محرک های اصلی تعهد امارات متحده عربی به انرژی های تجدیدپذیر هم ماهیت سیاسی و هم اقتصادی دارند. محرک ها شامل تعهد به تنوع اقتصادی است که از نظر مالی محتاطانه است اما از نظر سیاسی هم برای بازیگران داخلی و هم برای متحدان و سرمایه گذاران بین المللی برجسته است.

در تحقیقات انجام شده توسط فاطمه خادم شیرازی در مرکز بین المللی مطالعات صلح در این باره آمده است: پروژه های انرژی جایگزین در امارات سه کارکرد اصلی دارند: تنوع اقتصادی، امنیت انرژی داخلی، و افزایش مشروعیت سیاسی خاندان آل نهیان به طوری که ممکن است کنترل خود را فراتر از دوران نفت حفظ کند.

طبق این تحقیقات امارات متحده عربی به اقدامات تهاجمی برای مقابله با چالش جهانی آب و هوا پرداخته است و معتقد است سرمایه گذاری های کم کربن از تنوع اقتصادی، رشد و ایجاد شغل حمایت می کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگر امارات به اهداف انرژی‌های تجدیدپذیر برسد، می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ بالغ بر۱۹۲ میلیارد دلار در بخش انرژی صرفه‌جویی کند. هم چنین امارات متحده عربی قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۹۰۰۰۰ شغل در زمینه انرژی های تجدیدپذیر ایجاد کند.

امارات متحده عربی اکنون خود را به عنوان یک مبتکر معرفی می کند و فرصت های سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر را فراهم می کند. پیش‌بینی می‌شود که طیف گسترده‌تری از فناوری‌های تجدیدپذیر در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت، مانند گاز باد و دفن زباله، اجرا شود که تنوع بیشتری را به ترکیب انرژی پاک امارات خواهد افزود.

روند نزولی در قیمت نفت یک چالشی است که می تواند از هزینه های دولت در انواع سرمایه گذاری های زیرساختی، از جمله انرژی خورشیدی جلوگیری کند. با توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر که بخش فزاینده‌ای از مصرف داخلی را تامین می‌کنند، امارات متحده عربی می‌تواند هیدروکربن‌های بیشتری صادر کند و درآمدهای صادراتی بالقوه خود را بدون توجه به روند بازارهای انرژی آینده به حداکثر برساند.

پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر امارات در سایر کشورها

امارات متحده عربی از طریق اجرای پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر با مزایای اجتماعی-اقتصادی و زیست‌محیطی، در چندین کشور در حال توسعه و توسعه یافته در خارج از کشور نیز تاثیرگذار بوده است. این سرمایه گذاری ها در بهبود کیفیت زندگی در کشورهای کوچک و کشورهای جزیره ای که بار عمده تغییرات آب و هوایی را تحمل می کنند و از کمبود آب و انرژی رنج می برند، کمک زیادی می کند.

بخش اعظم پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام شده از نظر تعداد، با تأمین مالی صندوق توسعه ابوظبی (ADFD) شامل ۱۱ پروژه انرژی تجدیدپذیر به ارزش ۵۰ میلیون دلار است.

این پروژه‌ها به تولید ۶.۴ مگاوات (مگاوات) انرژی پاک کمک کرده اند که تامین کننده بخش بزرگی از نیازهای انرژی ساکنان این کشورها می‌باشد. بر اساس گزارش مذکور پروژه‌های اجرا شده در جزایر اقیانوس آرام به اهداف استراتژیک منعکس شده در بودجه ملی آن کشورها برای حفظ محیطی پاک و عاری از انتشار کربن دست یافته اند. در مجموع این پروژه‌ها صرفه جویی ۳.۷ میلیون دلاری در استفاده از سوخت دیزلی و کاهش سالانه ۸۴۴۷ تنی انتشار دی اکسید کربن (CO۲) را در پی داشته اند. مهمترین پروژه‌های اجرا شده در این حوزه به شرح زیر هستند؛

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی تونگا: صندوق توسعه ابوظبی (ADFD) ساخت نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی (PV) ۵۱۲ کیلوواتی در تونگا را با مبلغ ۵ میلیون دلار تامین مالی کرد. این نیروگاه که اولین پروژه انرژی تجدیدپذیر در مقیاس بزرگ در کشور تونگا است، حدود ۶۷ درصد اوج تقاضا و ۷۰ درصد تقاضای سالانه برق در تونگا را برآورده می‌کند. این نیروگاه برق کافی برای حدود ۸۵۰ خانوار را تامین می‌کند و به کاهش سوزاندن ۲۸۶۰۰۰ لیتر سوخت دیزل و انتشار ۷۲۴ تن دی اکسید کربن در سال کمک می‌کند.

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی تووالو: یک نیروگاه PV خورشیدی با بودجه ۵.۸ میلیون دلاری است که به حمایت از تولید انرژی پاک در تووالو کمک می‌کند. این پروژه سالانه ۳۵۰ کیلووات برق تولید می کند که برای تامین برق بیش از ۸۰۰ خانه کافی است.

نیروگاه‌های فتوولتائیک خورشیدی فیجی: یک پروژه ۴.۳ میلیون دلاری است که با بودجه ADFD در حال راه اندازی می‌باشد. این پروژه شامل سه نیروگاه خورشیدی ریزشبکه ای در جزایر Kadavu، Lakeba و Rotuma می‌باشد که حدود ۹۰ درصد تقاضای پیک و ۴۰ درصد تقاضای برق روزانه در هر جزیره را تامین خواهد کرد. این نیروگاه‌ها در مجموع سالانه ۵۲۵ کیلووات برق تولید می‌کنند که باعث افزایش دسترسی به برق از ۱۲ ساعت به ۱۸ ساعت در روز می‌شود.

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی کیریباتی: یک نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی با بودجه ۴.۳ میلیون دلاری ADFD، که ۶۰۰ کیلووات انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کند. و برق بیش از ۸۶۰ خانه را تامین می‌کند.

نیروگاه‌های فتوولتائیک خورشیدی وانواتو: یک پروژه ۴.۴ میلیون دلاری متشکل از سه نیروگاه PV خورشیدی در جزیره پورت ویلا، که نیاز سالانه بیش از ۱۵۰۰ خانه را برای برق تامین می‌کند. این نیروگاه‌ها سالانه ۷۶۷ کیلووات برق تولید خواهند کرد.

مزرعه بادی ساموآ: نیروگاه بادی در ساموآ که ۵.۴ میلیون دلار هزینه دارد، اولین پروژه انرژی پاک در مقیاس بزرگ با ظرفیت تولید ۵۵۰ کیلووات است. طراحی سفارشی شامل توربین‌های مقاوم در برابر طوفان - ضروری در منطقه‌ای که طوفان‌های استوایی یک پدیده معمول آب و هوایی هستند - و به طور بهینه از شرایط باد مطلوب استفاده می‌کند. مزرعه بادی با تامین نیازهای انرژی ۷۵ درصد جمعیت این کشور، سالانه ۱۸۳۰۰۰ لیتر گازوئیل صرفه جویی می‌کند.

نیروگاه خورشیدی جزایر مارشال: ADFD یک نیروگاه خورشیدی ۴ میلیون دلاری در جزایر مارشال را تامین مالی کرده است. علاوه بر تولید برق، نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ کیلوواتی که بر روی یک مخزن در نزدیکی شهر ماجورو پایتخت این کشور ساخته شده است، ظرفیت ذخیره آب دریاچه مصنوعی این شهر را بیش از ۲۰ درصد افزایش می دهد.

تصفیه خانه خورشیدی پالائو: یک پروژه ۵ میلیون دلاری که شامل سه تصفیه خانه نوآورانه آب با انرژی خورشیدی در پالائو می‌باشد. این پروژه برای صرفه جویی در مقادیر زیادی سوخت، به ارزش سالانه تا ۲۱۵۰۰۰ دلار طراحی شده است. این پروژه روزانه تا ۵۰ متر مکعب آب آشامیدنی را تامین می‌کند.

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی در جزایر سلیمان: نیروگاه خورشیدی ۴ میلیون دلاری در جزایر سلیمان دارای ظرفیت ۱۰۰۰ کیلووات است و به کاهش اتکای این کشور به سوخت دیزلی کمک خواهد کرد. این نیروگاه به اندازه ای برق تولید می‌کند تا حدود ۱۰ درصد از تقاضای جزیره را در ساعات اوج مصرف برآورده کند.

نیروگاه فتوولتائیک خورشیدی در میکرونزی: یک پروژه ۳.۹ میلیون دلاری که شامل یک نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ کیلوواتی در شهر پونپی است. این پروژه به کاهش ۱۰ درصدی وابستگی جزیره به سوخت دیزل کمک می‌کند. این پروژه همچنین به ایجاد ظرفیت و مهارت در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر با مشارکت کارکنان محلی در ساخت و بهره برداری از نیروگاه کمک خواهد کرد.

نیروگاه خورشیدی روی زمین در نائورو: این پروژه ابتکاری با بودجه ADFD، یک محل دفن زباله را به یک نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلوواتی تبدیل کرده است‌که زباله‌ها را بازیافت می‌کند و با استفاده از آخرین فناوری‌های فتوولتائیک انرژی پاک تولید می‌کند. از مزایای آن می‌توان به صرفه‌جویی ۲۷۴۰۰۰ تنی دیزل در سال و کاهش انتشار سالانه دی‌اکسیدکربن به میزان ۷۵۸ تن اشاره کرد.

گفتنی است: پیش از این، شرکت انرژی آینده ابوظبی(مصدر) راه اندازی بزرگترین تاسیسات خورشیدی شناور جنوب شرقی آسیا یعنی نیروگاه PV خورشیدی شناور ۱۴۵ مگاواتی سیراتای اندونزی را شروع کرده بود. این شرکت همچنین در بیش از ۴۰ کشور جهان با ظرفیت کل تولید برق ترکیبی بیش از ۲۰ گیگاوات فعال است.

امارات متحده عربی در پروژه‌های جهانی با ارزش مجموعاً بیش از ۳۰ میلیارد دلار، با هدف رسیدن به ۱۰۰ گیگاوات برق و ۱ میلیون تن هیدروژن سبز تا سال ۲۰۳۰ سرمایه گذاری کرده یا متعهد به سرمایه گذاری شده است.

کد خبر: ۲۶۰٬۶۵۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha