۱۶ آذر ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۳
تغییر چهره خراسان جنوبی با انرژی پاک| خلق ثروت از باد و خورشید
بازار گزارش می دهد؛

تغییر چهره خراسان جنوبی با انرژی پاک| خلق ثروت از باد و خورشید

بیرجند- خراسان جنوبی با ۳۰۰ روز آفتابی و بادهای ۱۲۰ روزه ظرفیت های بسیاری در تولید انرژی های پاک دارد که سرمایه گذاری در این حوزه می توان چهره اقتصادی این استان کمتر توسعه یافته را تغییر دهد.

فائزه زیراچی- بازار: انرژی خورشیدی منبع انرژی تجدیدپذیر و منحصر به‌فرد در جهان است که می‌توان آن را به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به اشکال دیگر انرژی نیز تبدیل کرد.

ظرفیت تولید ۳۰۰هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور وجود دارد که تا کنون تولید ۸۸۰مگاوات از آن میسر شده و سهم خراسان جنوبی از این میزان ۱۸ مگاوات است در حالی که استان خراسان جنوبی سه هزار و ۳۰۰ ساعت آفتابی در سال و میانگین سرعت باد بیش از ۳۳ کیلومتر را دارد که این ظرفیت ها می‌تواند این استان را به قطب تولید انرژی‌های نو و پاک تبدیل کند.

به دنبال جذب سرمایه گذار

سینا سرحدی در گفتگو با بازار اظهار کرد: در برنامه ششم ۵۰۰۰ مگاوات مصوبه استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر را داشته ایم که متاسفانه کمتر از هزار مگاوات آن عملیاتی شده است.

وی با تاکید به ضرورت تغییر دیدگاه و نگرش در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر، افزود: متاسفانه تا کنون استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و نعمت های بی نظیر خدادادی برای کشور یک فرصت از دست رفته بوده است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه خراسان جنوبی توفیقات خوبی در احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس داشته اما متاسفانه در حوزه نیروگاه‌های متوسط و بزرگ مقیاس نتوانسته ایم سرمایه‌گذاران را مجاب کنیم، گفت: در استان های پیشرو همچون یزد مطالبه احداث نیروگاه بیشتر از سوی مردم صورت گرفته است.

سرحدی با اشاره به اینکه در حال حاضر باید به دنبال جذب سرمایه‌گذار با هر مقدار بودجه‌ای که امکان راه اندازی نیروگاه‌ها را دارد، باشیم، بیان کرد: متاسفانه برخی در حوزه نیروگاهی و برگشت پول، سرمایه‌گذاران را می‌ترسانند در صورتی که تا کنون هیچ مشکلی جهت تسویه حساب در این حوزه نداشته‌ایم.

تغییر چهره خراسان جنوبی با انرژی پاک| خلق ثروت از باد و خورشید

وی با بیان اینکه حوزه توسعه نیروگاهی در استان نیاز به پیوست رسانه‌ای دارد که متاسفانه تاکنون اتفاق نیفتاده است، اظهار داشت: در حال حاضر سرمایه گذار برای تولید پنل با تکنولوژی بالا، آمادگی سرمایه گذاری در استان را دارد لذا شرایط را باید فراهم و از فرصت ها استفاده کنیم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی بدون ریسک است، افزود:اجرای قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق بر اجرای جدی‌تر قانون تاکید دارد و با تصویب آیین نامه فرآیند صدور مجوزهای لازم برای احداث نیروگاه‌ها،توسط صنایع انرژی بر کشور تسریع شده و صنایع کشور می‌توانند با سرعت بیشتری نسبت به تکمیل نیروگاه های خود اقدام کنند.

سرحدی با اشاره به اینکه متاسفانه سال گذشته ناترازی انرژی آسیب جدی به حوزه کشاورزی و صنایع در کشور وارد نموده، عنوان کرد: باید مجموعه ای چابک تشکیل و حوزه سرمایه گذاری انرژی را به صورت جدی در استان دنبال کند.

خراسان جنوبی ظرفیت تامین برق استان های همجوار را دارد

وی با بیان اینکه ۳۹ درصد انرژی مصرفی کشور آلمان از طریق نیروگاه‌های تجدید پذیر تامین می‌شود اما متاسفانه کشور ایران با وجود فرصت‌ها و پتانسیل‌های بی نظیر در این حوزه دچار عقب ماندگی است، اظهار داشت: استان خراسان جنوبی به راحتی قابلیت تامین برق چندین استان همجوار خود را دارد.

وی با اشاره به اینکه با توجه به دستورالعمل‌های کشوری در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر و همچنین وجود پتانسیل علمی و ظرفیت های برق در استان باید در حوزه جذب سرمایه گذار راهکارهای عملیاتی ارائه شود، افزود: اعتبارات در حوزه انرژی نیز باید افزایش پیدا کند.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه احداث نیروگاه های تجدیدپذیر یکی از حوزه‌های با بازدهی بسیار سریع و مطمئن است، گفت: متاسفانه مشکلات بانکی یکی از بزرگترین مشکلات در این حوزه است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه سیستم بانکی باید فشار جهت اخذ وثایق ملکی را برای سرمایه گذاران کم کند، عنوان کرد: بر اساس تفاهم نامه صندوق توسعه ملی با ساتبا در راستای تامین مالی احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر از محل منابع صندوق توسعه ملی می‌توان اعتبارات خوبی در حوزه نیروگاهی جذب کرد.

تغییر چهره خراسان جنوبی با انرژی پاک| خلق ثروت از باد و خورشید

وی با بیان اینکه باید از این فرصت جهت جذب اعتبارات برای استان استفاده کنیم، افزود: صندوق توسعه ملی همچنین سهام بانک سینا را برای مناطق محروم خریداری کرده که می توانیم از این ظرفیت نیز استفاده کنیم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه اگر از ظرفیت های موجود استفاده کنیم قطعا خراسان جنوبی به عنوان پایلوت انرژی‌های تجدید پذیر در کشور شناخته خواهد شد، گفت: دغدغه مند بودن برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و شناخت موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید مد نظر دستگاه های اجرایی قرار گیرد.

تغییر چهره اقتصادی خراسان جنوبی با انرژی های پاک

وی با اشاره به اینکه سیستم بانکی باید از دستورات و قوانین کشوری تمکین کند، عنوان کرد: یکی از عرصه‌های تغییر چهره اقتصادی استان جدی گرفتن انرژی‌های تجدید پذیر است اما متاسفانه سیستم بانکی استان تخصص و آگاهی درستی از این حوزه ندارد که این مستلزم برگزاری نشست های مشترک با مدیران و کارشناسان حوزه بانکی استان است.

وی با بیان اینکه متاسفانه طی سفر اخیر رییس جمهور به استان هیچ اشاره ای به ظرفیت های بزرگ استان در حوزه انرژی های تجدیدپذیر نشد، عنوان کرد: انتظار می رود سازمان برنامه و بودجه بر اساس سند آمایش سرزمینی بازنگری سرفصل توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر را در دستور کار قرار دهد.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند: انتظار می رود سازمان برنامه و بودجه بر اساس سند آمایش سرزمینی بازنگری سرفصل توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر را در دستور کار قرار دهد

دانش بنیانی ها راهی دیگر استان ها

سعید خراشادی زاده، معاون پارک علم و فناوری خراسان جنوبی هم در گفتگو با بازار با اشاره به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان‌، اظهار کرد: بر اساس این ماده قانونی و در راستای توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژی‌های تجدید پذیر و توسعه بازار برای این صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق سالانه مورد نیاز خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر تامین کنند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به ۵ درصد برسد.

وی با بیان اینکه شرکت پیشگامان صنعت خورشیدی در شهرستان فردوس یکی از شرکت های دانش بنیان و بسیار خوب در این حوزه است، افزود: خراسان جنوبی دانشجویان مستعد و توانمند در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر دارد اما متاسفانه به دلیل عدم حمایت، جذب شرکت‌ها در سایراستان‌ها شده اند.

خراشادی زاده بیان کرد: مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اداره کل امور اقتصادی و دارایی ظرفیت های بسیار خوبی در این حوزه دارد که باید آن را نیز مد نظر قرار داد.

بانک ها همراه شوند

مسلم جابری، معاون دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری هم در هفته جاری در کمیته کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: متاسفانه عدم شناخت باعث مقاومت در برابر اجرای قوانین می‌شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه مطالبه‌گری در استان خراسان جنوبی ضعیف است، افزود: سیستم بانکی استان باید از ضرورت حمایت از صنایع انرژی های تجدیدپذیرآگاه شوند.

احمد نیک کار، رئیس اداره امور صنایع غیرفلزی سازمان صمت خراسان جنوبی هم اظهار کرد: سازمان صمت تا کنون اقدامات خوبی در خصوص ماده ۱۶ قانون جهش تولید و الزام ۱ تا ۵ درصد تامین انرژی های تجدیدپذیر و همچنین اجرای تصویب نامه مانع زدایی از توسعه صنعت برق داشته است.

وی با اشاره به اینکه تامین سوخت به قیمت نیروگاهی یکی از اقدامات شایسته وزارت صمت در حوزه انرژی های تجدیدپذیر است، افزود: بر این اساس واحدهایی که خودشان نیروگاه تامین برق احداث می‌کنند قیمت سوخت آنها به قیمت نیروگاهی محاسبه می‌شود.

احداث شهرک تخصصی انرژی های پاک

نیک کار با بیان اینکه اخذ برچسب انرژی برای تجهیزات از دیگر اقدامات وزارت صمت بوده است، گفت: احداث شهرک تخصصی انرژی‌های پاک در دستور کار سازمان صمت است و در این راستا در ابتدا جهت استقرار این شهرک ۱۷ نقطه پیشنهاد شده و در نهایت سه نقطه پیش بینی و تصویب شده است.

وی با اشاره به الزام تامین برق واحدهای استخراج رمز ارز از طریق انرژی‌های تجدید پذیر، عنوان کرد: خوشبختانه طی مکاتباتی مقرر شده که می توان از محل تسهیلات بازسازی و نوسازی صنایع جهت احداث نیروگاه های تجدیدپذیر استفاده کرد.

وی بیان کرد: حدود ۶۵ درصد برق توسط صنایع مصرف می‌شود لذا تولید انرژی تجدید پذیر صنایع در دستور کار سازمان صمت قرار گرفته است.

تغییر چهره خراسان جنوبی با انرژی پاک| خلق ثروت از باد و خورشید

تولید ۱۰ درصد انرژی های تجدید پذیر در خراسان جنوبی

علیرضا پوزشی، مجری طرح انرژی‌های تجدید پذیر و کاهش تلفات شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در گفتگو با بازار اظهار کرد: تنها راه عبور از بحران برق،انرژی‌های تجدید پذیر است.

وی بیان کرد: تنها در حوزه تاثیرات محیط زیستی در ازای تولید هر کیلووات ساعت از انرژی های تجدیدپذیر ۰.۲۲ لیتر آب، ۰.۲۸ متر مکعب گاز صرفه جویی و از انتشار ۶۷۵ گرم گاز دی اکسید کربن جلوگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۵۰ نیروگاه انشعابی با ظرفیت ۸ مگاوات در سطح استان وجود دارد، افزود: خراسان جنوبی بالغ بر ۱۰ درصد تولید انرژی تجدید پذیر را دارد که نسبت به میانگین کشوری رتبه اول را کسب کرده است.

مدیر دفتر مهندسی ‌شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی: با همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی جهت احداث شهرک خورشیدی ۱۰ نقطه احصا شده که سه شهرک در شهرستان های طبس، نهبندان و خوسف توسط ساتبا مورد تایید قرار گرفته است

مرتضی رستگارمقدم، مدیر دفتر مهندسی ‌شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با اشاره به اینکه امروز بستر سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی استان خراسان جنوبی کاملاً فراهم است، اظهار کرد: با همکاری استانداری و محیط زیست برای نیروگاه‌های زیر ۱۰ مگاوات ۵۲ نقطه با ظرفیت ۶۶ مگاوات و برای نیروگاه‌های بزرگ نیز ۱۲ نقطه با ظرفیت ۲۹۲ مگاوات نقاط اتصال و زمین دولتی احصا شده تا هر سرمایه‌گذاری ورود پیدا کرد بتواند از این فرصت استفاده کند.

وی بیان کرد: همچنین با همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی جهت احداث شهرک خورشیدی ۱۰ نقطه احصا شده که سه شهرک در شهرستان های طبس، نهبندان و خوسف توسط ساتبا مورد تایید قرار گرفته است.

خراسان جنوبی یکی از استان‌های با قابلیت بالا در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی است که به عنوان یکی از مزیت های استان باید مورد توجه برنامه ریزان برای محورهای توسعه ای استان قرار گیرد.

کد خبر: ۲۶۰٬۰۱۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha