۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۶
بازارسازی برای ۵۰ میلیون بشکه‌ نفت ایران با اجرای فاز دوم توسعه فرودگاه امام

بازارسازی برای ۵۰ میلیون بشکه‌ نفت ایران با اجرای فاز دوم توسعه فرودگاه امام

احداث فاز دوم توسعه فرودگاه امام خمینی (ره) با سرمایه‌گذاری ۲.۵ میلیارد یورویی چینی‌ها و بازپرداخت آن با مدل تهاتر نفت، بازار جدیدی را برای صادرات ۵۰ میلیون بشکه نفت ایران به چین تضمین می‌کند.

به گزارش بازار، طبق آمار اوپک، تحریم نفتی ایران در ۱۰ سال گذشته بیش از ۲۸۰ میلیارد دلار ناشی از کاهش صادرات نفت به معیشت مردم آسیب زده و بدون اجرای ایده‌های جدید فروش نفت، رقم خسارت بیشتر نیز خواهد شد.

یکی از راهکارهای فروش نفت در تحریم، بازارسازی برای نفت ایران از مسیر «تهاتر سرمایه‌گذاری خارجی با نفت» است که با آغاز عملیات اجرایی قرارداد احداث فاز دوم فرودگاه امام با شرکت چینی هاکان انرژی از شنبه ۴ آذرماه اجرایی شده است.

طبق گفته وزیر راه و شهرسازی، در این قرارداد ۲.۵ میلیارد یورویی، چینی‌ها با توسعه فاز دوم فرودگاه امام، زیرساخت جابه‌جایی ۳۵ میلیون مسافر جدید را فراهم می‌کنند.

‌محمدامین راد کارشناس انرژی می‌گوید که مهم‌تر از توسعه حمل‌ونقل هوایی در این قرارداد، «تضمین خرید بیش از ۵۰ میلیون بشکه نفت ایران» بابت بازپرداخت سرمایه‌گذاری است.

۵۰ میلیون بشکه نفت از نظر درآمدی معادل کل فروش ایران به چین در سال ۲۰۲۰ است و ذیل توافق ۲۵ ساله امکان گسترش این مدل همکاری‌ها و افزایش رقم صادرات نفت ایران در تحریم وجود دارد.

صادرات نفت ایران از ابتدای دولت سیزدهم ۳ برابر شده است
بازارسازی نفت با روش تهاتر سرمایه‌گذاری خارجی با نفت در دولت دهم نیز در دستور کار قرار گرفت و در دوره تحریم اول، امضای قرارداد توسعه میادین نفتی غرب کارون (یادرآوران و آزادگان) با چینی‌ها با مدل «تهاتر سرمایه‌گذاری با نفت» باعث شد، رقم فروش نفت ایران در اوج تحریم‌های فلج‌کننده دولت اوباما، در مرز یک میلیون بشکه در روز باقی بماند.

رئیس موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی محمدصادق جوکار می‌گوید که در ۲ سال گذشته ایران تلاش کرده با «بازارسازی نفت» از مسیر امضای قراردادهای راهبردی با کشورها، سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و تهاتر نفت و سرمایه‌گذاری، میزان فروش نفت خود را نه همانند دوران برجام به صورت موقت بلکه پایدار افزایش دهد.

طبق آمار موسسه کپلر، صادرات نفت ایران در ابتدای دولت سیزدهم روزانه ۶۰۰ هزار بشکه بوده و این رقم در ماه گذشته میلادی (اکتبر) به بیش از ۱.۸ میلیون بشکه رسیده و روند میانگین فروش همچنان صعودی است درحالیکه براساس گزارش وزارت خزانه‌داری آمریکا، دولت بایدن بیش از ۲۰۰ تحریم نفتی جدید علیه ایران اعمال کرده است.

کد خبر: ۲۵۸٬۴۰۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha