۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۴
شناسایی مخاطرات ناشی از گرمایش جهانی
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور خبر داد

شناسایی مخاطرات ناشی از گرمایش جهانی

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از برگزاری هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم در تهران با موضوع شناسایی مخاطرات ناشی از گرمایش جهانی و تغییر اقلیم و ارائه راهکارهای سازگاری با آن خبر داد.

به گزارش بازار، مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و دبیر علمی هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم از برگزاری کنفرانس بین‌المللی توسط سازمان هواشناسی کشور با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و همکاری دیگر نهادهای مرتبط علمی و اجرایی داخلی و بین‌المللی در روزهای ۹ و ۱۰ بهمن ماه سال جاری در تهران خبر داد.

وی در این خصوص گفت: در سال‌های اخیر بسیاری از مناطق جهان تحت تاثیر پیامدهای تغییرات اقلیم قرارگرفته‌اند به گونه‌ای که این پدیده یکی از بزرگترین چالش‌های اجتماعی-اقتصادی عصر حاضر در نیل به توسعه پایدار است. از این رو ضرورت اقدامات و همکاری‌های ملی و بین‌المللی در زمینه شناخت پیامدها و روش‌های سازگاری و کاهش اثرات آن بدیهی است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در ادامه گفت: مخاطرات ناشی از گرمایش جهانی، نوسانات اقلیمی و تغییر اقلیم و همچنین راهکارهای سازگاری با آن هنگامی قابل شناسایی و برنامه‌ریزی است که آخرین یافته‌های علمی مرتبط با موضوع در زمینه کاربردها و پیش‌بینی‌های اقلیمی از طریق نشست‌های علمی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

دبیر علمی هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم تصریح کرد: سازمان هواشناسی کشور به عنوان مرجع ملی هیئت بین الدولی تغییر اقلیم در ایران با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به عنوان بازوی علمی و پژوهشی این سازمان طی سال‌های اخیر مبادرت به برگزاری ۶ دوره کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم طی سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۸ کرده که مورد اقبال بسیاری از اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.

رهنما افزود: به همین جهت هفتمین دوره آن با هدف بحث و تبادل نظر و ارائه راهکارهای سازگاری کاهش پیامدها در حالی برگزار خواهد شد که جهان افزایش بیش از یک درجه سانتیگراد دما نسبت به دوران پیش از انقلاب صنعتی را تجربه می‌کند.

وی گفت: در این کنفرانس سعی ما بر این است تا فضایی فراهم کنیم که تجربیات بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی توسط محققین عرصه‌های مرتبط با تغییر اقلیم مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، دبیر علمی هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم در خصوص محورهای مهم این کنفرانس گفت: کنفرانس مذکور بر روی سه محور اصلی پیش بینی مخاطرات وضع هوا و پیش آگاهی‌های اقلیمی، تغییر اقلیم و پیامدهای آن و توسعه پایدار؛ توان اقلیمی، سازگاری، تاب آوری و کاهش آثار زیان بار تاکید دارد و همچنین در نظر داریم در بخش جنبی این کنفرانس بین‌المللی، کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی مرتبط با این محورها را با سخنرانی اساتید مدعو داخلی و خارجی برگزار کنیم.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در خصوص موضوعات مقالات ارسالی به این کنفرانس گفت: پژوهشگران و دانشجویان می‌توانند مقالات علمی خود را با موضوعاتی از قبیل مدل‌های پیش‌بینی اقلیمی از فصلی تا دهه‌ای (دینامیکی، آماری و…)، ناهنجاری‌های اقلیمی، مدل‌سازی پیش‌بینی تغییرات اقلیمی، گازهای گلخانه‌ای، فناوری‌های نوین در مطالعات تغییر اقلیم، شواهد شناخت تغییر اقلیم، اثرات گرمایش جهانی، تغییر اقلیم و کشاورزی، تغییر اقلیم و منابع آب، تغییر اقلیم و محیط زیست (خاک، حیات وحش، کیفیت هوا، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها و…)، تغییر اقلیم و انرژی، تغییر اقلیم و سلامت، تغییر اقلیم و پیامدهای اقتصادی-اجتماعی، تغییر اقلیم و مخاطرات فرین (حدی)، تغییر اقلیم و حمل و نقل، برنامه عمل، نقش رسانه، توان اقلیمی، توسعه پایدار و تاب آوری در امنیت ملی، توان اقلیمی، توسعه پایدار و تاب آوری در امنیت غذایی، توان اقلیمی، توسعه پایدار و تاب آوری در سکونتگاه‌های کشور، سیاست‌های ملی و منطقه‌ای در کاهش اثرات تغییر اقلیم و سازگاری با آن، گزارش‌های ملی تغییر اقلیم، آموزش عمومی و تخصصی در تغییر اقلیم، اقدامات اقتصادی در جهت کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و صرفه جویی در مصرف انرژی تهیه و به دبیرخانه این کنفرانس ارسال کنند.

وی در خصوص ویژگی‌های این کنفرانس بین‌المللی عنوان کرد: از ویژگی‌های ممتاز برگزاری هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم می‌توان به مشارکت و حمایت معتبرترین نهادهای بین‌المللی همچون سازمان هواشناسی جهانی موسوم به WMO و هیات بین الدولی تغییر اقلیم سازمان ملل متحد موسوم به IPCC، ارائه سخنرانی‌های راهبردی و علمی، انعکاس مستقیم نتایج کنفرانس در سطوح عالی تصمیم گیری کشور، حضور چهره‌های سرشناس ملی و بین المللی و همچنین چاپ مقالات منتخب در مجلات علمی-پژوهشی طرف همکاری اشاره کرد.

رهنما در پایان افزود: پژوهشگران و علاقمندان به این موضوعات می‌توانند جهت ارسال مقالات خود و همچنین کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای دبیرخانه این کنفرانس به نشانی http://iccc۷.ir مراجعه کنند.

کد خبر: ۲۵۴٬۹۸۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha