۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۰
روند کند صدور گواهی سلامت محصولات| باغات بی شناسنامه در مازندران
بازار گزارش می دهد؛

روند کند صدور گواهی سلامت محصولات| باغات بی شناسنامه در مازندران

ساری- ۱۱۳ هزار هکتار باغ در مازندران وجود دارد که تاکنون فقط کمتر از ۱۰ درصد آن از نظر فنی شناسنامه‌دار شدند.

بازار؛ گروه استان‌ها: شناسنامه‌دار شدن باغات پیش نیازی برای توسعه صادرات محسوب می‌شود و به رغم گذشت بیش از یک سال اجرای این پروژه پیشرفتی کمتر از ۱۰ درصدی در مازندران دارد. از مجموعه ۱۱۳ هزار هکتار باغ مرکبات شامل پرتقال، نارنگی وکیوی در استان مازندران تاکنون ۱۰ هزار هکتار آن شناسنامه فنی دریافت کرده‌اند.

صدور شناسنامه فنی برای باغات مازندران از دو سال پیش در دستور کار قرار گرفت تا مراحل تولید عمل آوریف برداشت و ذخیره سازی محصول بر اساس استانداردهایی مدنظر قرار گیرد.

از سوی دیگر توجه به استانداردهای فنی در تولید محصولات کشاورزی و داشتن شناسنامه باغ، رصد و پایش تولید محصولات را سهل و آسان‌ تر می‌کند و رغبت بازرگانان و تاجران را برای خرید محصول و صادر کردن آن به بازارهای خارجی بیشتر می‌کند.

بعد از برگشت و دیپورت محموله کیوی که ۲ سال پیش در کشور رخ داد، صدور شناسنامه محصولات باغی و گواهی سلامت در مناطق مختلف کشور به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گرفت و این پروژه به صورت پایلوت در استان مازندران کلید خورد.

علی محمدی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران از ثبت گواهی سلامت باغات مرکبات و کیوی استان خبر داد و گفت: با توجه به مازاد تولید کیوی و مرکبات، تنها راه برون رفت از مشکلات فراروی صادرات این محصولات است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی مازندران: طبق سیاست های دولت و تفاهمنامه با کشورهای مقصد بنا شد که برای محصولات کد مخصوص تهیه شود تا بتوانیم محصولات را به صورت کیفی صادر کنیم و در واقع شناسنامه تولیدکننده و تولید برای صادرات محصول صادر می شود.

وی در گفت وگو با خبرنگار بازار با اظهار این که طبق سیاست های دولت و تفاهمنامه با کشورهای مقصد بنا شد که برای محصولات کد مخصوص تهیه شود تا بتوانیم محصولات را به صورت کیفی صادر کنیم، افزود: شناسنامه تولیدکننده و تولید برای صادرات محصول صادر می شود.

روند کند صدور گواهی سلامت محصولات| باغات بی شناسنامه در مازندران

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران ادامه داد: با همکاری حفظ نباتات جهاد کشاورزی برای بیش از ۱۰ هزار هکتار از باغات استان در سامانه سماک ثبت شده است و باید این روند شتاب بیشتری به خود گیرد.

محمدی یادآور شد: تاکنون برای بخشی از باغات مرکبات گواهی سلامت و صادرات صادر شده است و بخشی از محصولات کیوی نیز در حال صادرات است.

وی از کشاورزان و باغداران خواست تا نسبت به شناسنامه دار شدن باغات اقدام کنند و گفت: کشورهای هدف صادراتی شامل روسیه، چین و کشورهای اوراسیا است.

۱۵۰۰ هکتار از باغات بابل شناسنامه دار شدند

در شهرستان بابل نیز به رغم آن که ۲۴ هزار هکتار باغ وجود دارد اما کمتر از دو هزار هکتار آن شناسنامه دار شدند و این درحالی که اجرای این طرح مزیت های فراوانی دارد، محسن آهنگری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل در خصوص اجرای طرح شناسنامه‌دار کردن باغات شهرستان بابل اظهار داشت: شهرستان بابل با ۲۴ هزار و ۵۸۰ هکتار بیشترین سطح باغات به ویژه باغات مرکبات را در استان به خود اختصاص داده است که از این آمار حدود هزار و ۵۵۷ هکتار باغ دارای شناسنامه شدند.

آهنگری در گفت وگو با خبرنگار بازار در خصوص مزایای شناسنامه دار شدن باغات افزود: الان شرایط به گونه‌ای شده که باغدار حتما بایستی باغش را شناسنامه‌دار کند چراکه پرداخت هرگونه یارانه مانند کود، سموم و سوخت در قالب باغات شناسنامه‌دار انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی بابل با تاکید بر اینکه این فرآیند با مبالغی بسیار ناچیز انجام می‌گیرد، گفت: باغداران می‌توانند با مراجعه به نظام صنفی کشاورزی شهرستان مراتب یا بصورت غیرحضوری و از طریق سامانه سَبَک‌ این کار را انجام دهند و هزینه شناسنامه‌دار کردن هم برای زیر هکتار ۲۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان و بالای هکتار ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزار تومان است.

روند کند صدور گواهی سلامت محصولات| باغات بی شناسنامه در مازندران

با توجه به صادرات محصولات کشاورزی، صدور گواهی سلامت و شناسنامه دار شدن باغات به عنوان یک الزام و پیش نیاز برای ارسال محموله های کشاورزی است و در غیر این صورت، محموله های صادراتی برگشت داده می شود و طی سال های قبل تاکنون چندین بار این اتفاق ناگوار رخ داده است.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران: شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها از مهمترین برنامه‌های جهاد کشاورزی مازندران است و باغداران برای دستیابی به قیمت مناسب باید تولیدی بر اساس استاندارهای روز دنیا باشد

بابک مؤمنی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها از مهمترین برنامه‌های جهاد کشاورزی مازندران است و باغداران برای دستیابی به قیمت مناسب باید تولیدی بر اساس استاندارهای روز دنیا باشد.

وی ادامه داد: صادرات محصولات کشاورزی مازندران باید با دریافت اظهارنامه از داخل استان باشد و صادرات بصورت شفاف انجام شود.

مؤمنی تاکید کرد: ۱۰ هزار هکتار از باغات استان QR code دریافت کردند و محصول شناسنامه‌دار تولید کردند که قابلیت صادرات دارد و امسال هم ۱۰ هزار هکتار دیگر به این سطح اضافه خواهد شد؛ هرچند این سطح اصلا قابل قبول نیست.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: تمام ظرفیت‌ها را بکار گرفتیم تا محصول باکیفیت و شناسنامه دار از مازندران صادر شود تا برند مازندران در بازارهای جهانی حفظ شود وتوفیق آینده محصولات باغی استان، وابسته به شناسنامه دار کردن باغ ها است.

تدوین بانک جامع اطلاعاتی محصولات باغبانی، ثبت و پایش مبدا تولید محصولات، کنترل باقیمانده آثار سموم شیمیایی و ارتقای کمی و کیفی صادرات محصولات باغبانی و به طور کلی اعمال مدیریت جامع در حوزه محصولات باغبانی را از جمله راهبردهای اصلی درراستای شناسنامه دار شدن باغات است.

کد خبر: ۲۵۳٬۴۹۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha