۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۸
طوفان الاقصی شکِل را به بدترین ارز جهان در سال جاری تبدیل کرد
بلومبرگ:

طوفان الاقصی شکِل را به بدترین ارز جهان در سال جاری تبدیل کرد

خبرگزاری بلومبرگ آمریکا گزارش داد به دنبال آغاز عملیات طوفان الاقصی و حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه واحد پول رژیم صهیونیستی به بدترین ارز در بین ارزهای جهان در سال جاری تبدیل شد.

به گزارش بازار، خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ گزارش داد، به دلیل جنگ اسرائیل علیه غزه و اصلاحات قضایی کابینه بنیامین نتانیاهو، شکل(واحد پول) اسرائیل به بدترین ارز در میان ارزهای جهانی در سال جاری تبدیل شده است.

در این گزارش آمده است که شکل اسرائیل در سال جاری ۱۴ درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده و به دلیل فرار سرمایه گذاران از دارایی‌های رژیم صهیونیستی، شکل اسرائیل بدترین ارز در بین ارزها در نظر گرفته شده است. بانک جی پی مورگان هم پیش‌بینی کرد اقتصاد رژیم صهیونیستی ۱۱ درصد کوچک‌تر شود.

از زمان آغاز عملیات الاقصی، در ۷ اکتبر، واحد پول رژیم صهیونیستی با زیان‌های مداوم و موج هجمه‌های شدید فروش اوراق قرضه مواجه بوده است، در حالی که با وجود مداخله بانک مرکزی رژیم صهیونیستی برای نجات آن از سقوط، دلار آمریکا در برابر شکل همچنان به افزایش خود ادامه می‌دهد. نرخ ارز رژیم صهیونیستی در اکثر معاملات به بالای ۴ شکل در برابر واحد پول آمریکا رسیده است.

به گزارش بلومبرگ، شاخص بورس رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفان الاقصی ۱۱ درصد کاهش یافت و سهام فناوری بیشترین ضرر را در میان سایر بخش ها داشته است.

بانک مرکزی رژیم صهیونیستی نیز در تازه‌ترین گزارش خود به خسارات سنگین جنگ غزه به اقتصاد اسرائیل اذعان کرده است.

این بانک در گزارش خود که در ابتدای هفته منتشر کرد، پیش بینی کرد که حجم بدهی‌های کابینه رژیم صهیونیستی در سال جاری به ۶۲ درصد و در سال آینده به ۶۵ درصد تولید ناخالص داخلی برسد و همچنین نرخ تورم در این رژیم افزایش یافته و قدرت خرید کاهش یابد.

رژیم صهیونیستی از هزینه های بدهی بالای کابینه برای پوشش هزینه های جنگی فزاینده رنج می برد. هزینه روزانه رژیم صهیونیستی برای جنگ ۲۴۶ میلیون دلار است، علاوه بر اینکه هزینه بخش صنعت نیز ۳۸ میلیون دلار است.

بانک مرکزی رژیم صهیونیستی قبل از عملیات طوفان الاقصی پیش بینی کرد که تولید ناخالص داخلی ۲.۳ درصد در سال ۲۰۲۳ و ۲.۸ درصد در سال ۲۰۲۴ رشد کند. این بانک پیش بینی کرده است که بیشترین تأثیر مستقیم جنگ فعلی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی مربوط به سه ماهه جاری باشد.

بر اساس برآوردهای این بانک، جنگ، رشد اقتصادی اسرائیل را بین نیم تا ۱ درصد در هر دو سال ۲۰۲۳ و سال آینده ۲۰۲۴ کاهش خواهد داد. همچنین انتظار می‌رود که تأثیر جنگ در ضعف بخش مصرف خصوصی به دلیل کاهش تقاضا و محدودیت در عرضه منعکس شود. مصرف خصوصی ۵۰ درصد رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهد.

بانک آمریکایی جی پی مورگان نیز پیش بینی کرد که با تشدید تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، رشد اقتصاد این ر ژیم در سه ماه پایانی سال جاری به میزان ۱۱ درصد کاهش یابد.

بنابراین، این بانک انتظارات اولیه خود را در آغاز عملیات طوفان الاقصی تغییر داد که تخمین زده بود این عملیلات تأثیری جزئی بر اقتصاد اسرائیل خواهد داشت که کارشناسان آن را «بیش از حد خوش بینانه» توصیف کرده بودند.

برآوردهای این بانک یکی از بدبینانه ترین برآوردهای تحلیلگران وال استریت تا به امروز است. با این حال، سرمایه گذاران قبلا دارایی‌های رژیم صهیونیستی را به شدت فروخته‌اند. شاخص اصلی سهام در تل آویو از ۷ اکتبر ۱۱ درصد به ارز محلی کاهش یافته است، در حالی که ارزش شکل هم به پایین ترین سطح خود از سال ۲۰۱۲ رسیده است.

متخصصان می‌گویند که روند صعودی ریسک سرمایه گذاری در سرزمین‌های اشغالی به نوبه خود بر اقتصاد تأثیر منفی می‌گذارد؛ اگرچه اندازه‌گیری میزان تأثیر جنگ بر اقتصاد رژیم صهیونیستی به دلیل عدم اطمینان بسیار زیاد در مورد میزان و مدت درگیری همچنان دشوار است. کابینه نتانیاهو نزدیک به ۳۵۰ هزار سرباز ذخیره را فراخوانده که بیشترین تعداد در تاریخ اسرائیل است.

کد خبر: ۲۵۲٬۶۲۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha