به گزارش بازار، سحر تاجبخش اظهار کرد: همانطور که سازمان های بین المللی اعلام کردند، تابستان ۲۰۲۳ میلادی گرمترین تابستان از زمان ثبت رکوردهای جوی بوده است این به این معناست که اتمسفر زمین گرمتر شده و تعادل بین جو و اقیانوس از بین رفته است.
وی افزود: این شرایط سبب وقوع مکرر پدیده های حدی و رکورددار در دنیا شده است. در کشور ما نیز این اتفاق رخ داده است برای نمونه علی رغم اینکه سال گذشته پوشش برف قابل ملاحظه ای نداشتیم اما یکی ۲ بارش در کشور اتفاق افتاد که در سال های اخیر بی سابقه یا کم سابقه بود.
وی با بیان اینکه در بخش دما نیز چند رکورد دمایی جدید در زمستان و سایر فصل ها به ثبت رسید، گفت: افزایش دما منحصر به تابستان نبود بلکه بهار و زمستان نیز گرمتر از نرمال بود اما چون دما در تابستان روند افزایشی دارد تغییرات افزایشی دما محسوس تر بود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: بارش شدیدی که تابستان ۱۴۰۱ در کشور رخ داد و بیش از ۲۰ استان را درگیر کرد نیز یکی از نشانه های تغییر اقلیم است. این بارش ها در نتیجه تقویت سیستم های موسمی در کشور اتفاق افتاد و ما شاهد رگبارهای بسیار شدید در بسیاری از استان ها بودیم.
تاجبخش اضافه کرد: این ها پیامدهایی است که از دیدگاه هواشناسی ناشی از تغییر اقلیم در دنیا دیده می شود. این موضوع سبب شده تا مصارف هم در حوزه صنعت و خانگی بیشتر شود، بنابراین ضرورت اینکه ما یک برنامه ملی برای برنامه مصرف بر اساس منابع داشته باشیم ضروری است.
نظر شما