۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۷
کدامیک از انواع لوله های فولادی در صنعت بیشتر کاربرد دارند؟

کدامیک از انواع لوله های فولادی در صنعت بیشتر کاربرد دارند؟

لوله هایی که اغلب برای ساختمان به‌ کار می‌ روند، دارای انواع مختلفی هستند که نوع فلزی یا همان لوله فولادی عنوان پرکاربردترین را از آن خود کرده است.

به گزارش بازار، لوله هایی که اغلب برای ساختمان به‌ کار می‌ روند، دارای انواع مختلفی هستند که نوع فلزی یا همان لوله فولادی عنوان پرکاربردترین را از آن خود کرده است. کاربرد انواع لوله های فولادی، اغلب برای عبور آب، گاز و... طراحی شده‌ اند که هر نوع بسته به ویژگی‌ هایی که دارد، برای چنین مصارفی در نظر گرفته می شوند.

گروه صنعت: لوله فولادی ، مقطع فلزی استوانه‌ای شکل است که از فولاد ساخته شده‌ و در ساخت و زیرساخت‌ ها، کاربردهای زیادی دارد. لوله ها پر مصرف ترین محصول ساخته شده توسط صنعت فولاد هستند.

لوله چیست؟

انواع لوله فولادی که در صنایع بسیار گسترده هستند را می توان اینگونه توصیف نمود که لوله های بلند و توخالی هستند که برای کاربردهای مختلف در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. تطبیق پذیری آن باعث می شود لوله ها پرمصرف ترین محصولی باشد که توسط صنعت فولاد تولید می شود. آنها معمولاً برای انتقال مواد سیالی که می توانند جریان داشته باشند و ذرات جامد کوچک استفاده می شوند. به دلیل استحکام بالا، می توان از آن ها در حمل و نقل زیرزمینی آب و گاز از طریق شهرها یا در ساخت و ساز برای مقاصدی مانند گرمایش، لوله کشی و غیره استفاده کرد. لوله های فولادی دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آنها می توان به لوله گالوانیزه، مانیسمان، گازی، اسپیرال، صنعتی و … اشاره داشت.

عوامل موثر در کاربرد لوله های فولادی

کاربرد این لوله های فولادی را ویژگی‌ ها و خصوصیات هر کدام مشخص می‌ کنند. برای مثال، زمانی‌ که قصد داشته باشید آب را در خانه‌ تان به جریان بیندازید، باید از مصالحی استفاده کنید که در برابر آب مقاوم بوده و زنگ نزنند و در ‌واقع برای این کار طراحی و تولید شده باشند.

به عنوان مثال انواع مختلف لوله های مورد استفاده در ساخت و ساز ساختمان همگی کاربردهای خاصی دارند. به عنوان مثال، برخی از لوله ها ممکن است برای لوله کشی کاربردی باشند، در حالی که برخی از انواع آنها برای کاربردهای سازه ای ایده آل تر هستند. هنگامی که صحبت از استفاده از این لوله ها برای بسیاری از تأسیسات می شود، مهم است که هدف را در نظر بگیرید، زیرا این می تواند تحت تاثیر مواد اصلی لوله قرار گیرد. علاوه بر این، مزایای هر نوع لوله می تواند مزایای بسیاری مانند هزینه، تطبیق پذیری، سازگاری با محیط زیست و موارد مشابه را به همراه داشته باشد.

برای خرید انواع لوله فولادی، لازم است که افراد، ابتدا انواع گوناگون آن را شناسایی کرده و بنابر نیاز خود، بهترین نوع را برگزینند. طیف وسیعی از این محصولات وجود دارد که با آگاهی از ویژگی انواع لوله فولادی و کاربرد انواع لوله های فولادی، می توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

لوله چگونه استفاده می شود؟

لوله ها در سازه ها، حمل و نقل و ساخت مورد استفاده قرار می گیرند. مواد مختلف، ویژگی‌ های طراحی و روش‌ های تولید لوله‌ های فولادی در حال توسعه بوده و بر اساس کاربرد متفاوت است.

کاربرد ساختاری

کاربرد ساختاری لوله معمولاً در ساختمان و ساختمان سازی است که در آن این مصالح ساختمانی معمولاً لوله های فولادی نامیده می شود. از لوله های فولادی برای ایجاد استحکام و پایداری بیشتر برای ساختمان ها یا سازه های مرتفع استفاده می شود. دو نوع لوله فولادی در مصارف سازه ای به عنوان شمع های باربر انتهایی و شمع های اصطکاکی استفاده می شود که هر دو هدف انتقال بار ساختمان را دارند. در این کاربردها، لوله‌ های فولادی قبل از گذاشتن فونداسیون به اعماق زمین رانده می‌ شوند، که به‌ ویژه زمانی که زمین ایمن نیست، از ساختمان پشتیبانی می‌ کند. یکی دیگر از کاربردهای ساختاری لوله های فولادی، تیرهای داربست است که به کارگران ساختمانی اجازه می دهد تا به تمام قسمت هایی از ساختمان که دور از دسترس هستند دسترسی داشته باشند. آن ها با اتصال لوله های فولادی به یکدیگر به عنوان قفسی که ساختمان را احاطه کرده اند ساخته می شوند.

استفاده در تولید

لوله های فولادی برای مقاصد مختلف در مصارف تولیدی مورد استفاده قرار می گیرند. نرده‌ های محافظ یکی از رایج‌ ترین کاربردها برای ایجاد ویژگی ایمنی برای پله‌ ها و بالکن‌ ها یا در خیابان برای دوچرخه‌ سواران و عابران پیاده هستند. لوله های فولادی همچنین می توانند به عنوان ستون های امنیتی مورد استفاده قرار گیرند که برای محاصره یک منطقه از ترافیک وسایل نقلیه برای محافظت از افراد، ساختمان ها یا زیرساخت ها استفاده می شود. همچنین لوله های فولادی گزینه ای برای تجهیزات سایت در فضای باز هستند. بسیاری از قفسه های دوچرخه تجاری از خم کردن لوله های فولادی تشکیل می شوند. چقرمگی و استحکام بالای فولاد آن را در برابر سارقان ایمن می کند.

استفاده در حمل و نقل

متداول ترین استفاده از لوله های فولادی حمل و نقل محصولات است زیرا ویژگی های مواد اولیه برای نصب طولانی مدت بسیار مناسب است. همانطور که قبلا ذکر شد، کاربردهای مختلف به خواص متفاوتی نیاز دارند، زیرا برای کاربردهای کم فشار، انتظار نمی رود که یک لوله فولادی استحکام فوق العاده بالایی از خود نشان دهد زیرا در معرض بارگذاری قابل توجهی قرار نمی گیرد. کاربردهای تخصصی تر برای استفاده در صنعت نفت و گاز به دلیل ماهیت خطرناک محصول و امکان افزایش فشار ممکن است به مشخصات دقیق تری نیاز داشته باشد. این الزامات هزینه بیشتری را به همراه دارد و کنترل کیفیت حیاتی تر می شود.

لوله های پرکاربرد در صنایع مختلف کدامند؟

لوله ها بر اساس روش های ساخت به دو گروه لوله های بدون درز و لوله های درزدار طبقه بندی می شوند. لوله های بدون درز در طول نورد در یک مرحله تشکیل می شوند، اما لوله های درزدار پس از نورد نیاز به فرآیند جوشکاری دارند. می توان لوله های درزدار را به دلیل هندسه درز به دو دسته جوش مارپیچی و مستقیم تقسیم کرد. اگرچه بحث در مورد اینکه آیا بدون درز بهتر از لوله های فولادی درزدار است، تولید کنندگان لوله های بدون درز و جوش داده شده می توانند لوله های فولادی را با کیفیت، قابلیت اطمینان و مقاومت در برابر خوردگی بالا تولید کنند. تمرکز اصلی باید بر مشخصات کاربرد و جنبه های هزینه در هنگام تعیین نوع لوله باشد. از این رو باید گفت لوله ها بر اساس ساختار و کیفیتی که دارند، در صنایع مختلف به کار گرفته می شوند.

لوله مبلی یا همان روغنی

وزن کم این لوله، یکی از ویژگی‌های اصلی آن است که در کنار نام روغنی، خود را نشان داده است. از آنجایی‌که وزن کم لوله مبلی، یکی از ویژگی‌ های اصلی آن است، برخی گمان می‌ کنند که بسیار نازک بوده و نمی‌ توان آن را برای بارهای سنگین استفاده کرد.  چنین دیدگاهی غلط است؛ چرا که در میان انواع لوله های فولادی، جزو آن‌ هایی است که وزن بالا را به خوبی می تواند تحمل کند. با توجه به همین خصلت است که برای پایه مبل‌ ها از این نوع لوله استفاده می‌ شود و نام مبلی را از آن خود کرده است. کاربرد انواع لوله های فولادی را نمی‌ توان محدود به فلز آهن دانست.

برخی افراد، هنگامی که نام فولاد به گوش‌ شان می ­رسد، تصویر آهن برایشان تداعی می‌ شود. فولاد، محدود به آهن نشده و می‌ توان پروفیل مبلی را در گونه‌ های مختلف فولاد مانند انواع آلیاژهای گالوانیزه، استیل و... تولید کرد. می‌ توان از استقامت بالا، قابلیت انعطاف‌ پذیری، امکان جوش‌ کاری روی آن، مقاومت در برابر خوردگی و سطحی براق و شفاف به‌ عنوان ویژگی‌ های برجسته این نوع نام برد.

لوله اسپیرال؛ مخصوص آبرسانی و گازرسانی شهری

لوله اسپیرال، گونه‌ ای است که برای عبور آب و گاز مورد استفاده قرار گرفته و در سطح استاندارد تولید می‌ شود. برخی از پروفیل‌ های مدل قوطی، سطح داخلی نا‎‌همواری دارند که همین موضوع سبب اصطکاک بیشتر مواد در حال عبور از آن‌ ها می‌ شود. در‍‌صورتی که سطح بخش داخلی نوع اسپیرال کاملا هموار، صاف و یکدست است.

این ویژگی، حداقل میزان اصطکاک را به‌ وجود می‌ آورد. زمانی‌ که اصطکاک برای سیالات درون لوله کاهش یابد، زیان حاصل از آن هم بسیار کم می‌ شود. 5 الی 120 اینچ، سایزهایی هستند که برای تولید گونه اسپیرال در نظر گرفته شده و کارایی بسیار بالایی دارند.

خواص مکانیکی بالا، مقاومت در برابر شکستن و ترک‌ خوردن، انعطاف‌ پذیری در پذیرفتن فرم و شکل، قابلیت خم‌ کاری بالا و به‌ صرفه‌ بودن از لحاظ اقتصادی را می‌ توان مزایا و ویژگی‌ های لوله اسپیرال دانست. کاربرد انواع لوله های فولادی را همین مسائل معین می‌ کنند.

جنس فولاد کربن برای لوله صنعتی

از آنجایی‌که فولاد کربن، دارای استقامت و مقاومت زیادی در برابر عوامل مختلف و سنگین است، کارایی بسیاری در صنایع مختلف و همچنین ساختمانی دارد. کاربرد لوله صنعتی را می‌ توان برای ساخت پل‌های فلزی، منتقل‌کردن سیالات گوناگون، انتقال نفت و گاز، در صنایع پتروشیمی و همچنین بسیاری از کارخانه‌ ها مشاهده کرد.

در میان کاربرد انواع لوله های فولادی، از آنجایی‌که این گونه، قابلیت جوش‌ پذیری بالایی دارد، با ورق‌ های فولادی دیگر جوش داده شده و برای منتقل‌ کردن نفت و گار به‌ کار می‌ رود. دیگر ویژگی‌ های لوله صنعتی شامل ضخامت بالا، تنوع زیاد، بدون درزبودن محصول و قیمت مناسب می‌ شود.

لوله گالوانیزه؛ لوله آلیاژی کاربردی

چیزی که توانسته لوله گالوانیزه را تا این حد پرکاربرد کند، ویژگی‌ هایی است که در گالوانیزه وجود دارد. اصلی‌ ترین چیزی که توانسته این فولاد آلیاژی را تا این حد خاص کند، روکشی از جنس (روی ) برای آن است. روی در این فلز نقش مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌ زدگی را بازی می‌ کند.

کاربرد انواع لوله های فولادی را می‌ توان از یک سو در نظر داشت و کارایی این مقاطع فلزی را در طرف دیگر! می‌ توان از این نوع لوله ، برای دیگر مصارف استفاده کرد. گالوانیزه قابلیت بازگشت به طبیعت و بازیافت را دارد. طول عمر، ماندگاری بالا و همچنین مقاومت در برابر زنگ‌ زدگی در این شکل از لوله را می‌ توان به‌ عنوان برجسته‌ ترین ویژگی‌ های گالوانیزه اعلام کرد. با توجه به چنین مزایایی، می‌ توان آن‌ ها را برای لوله‌ کشی آب در ساختمان‌ ها به‌کار برد.

لوله جدار چاه

کاربرد انواع لوله های فولادی، بسته به چگونگی تولید آن‌ ها و کارایی که دارند، مشخص می‌ شود. لوله جدار چاه هم یکی از آن‌ هایی است که بسیار پرکاربرد بوده و برای جلوگیری از ریزش انواع چاه، درون آن قرار می‌ گیرد. عملکرد این نوع، همانند جداری است که اجازه نمی‌ دهد دیواره‌ های چاه فرو بریزند.

 زمانی‌که افراد قصد استخراج نفت یا گاز را دارند، باید چاه‌ ها را به گونه‌ ای طراحی کنند که هیچگونه ناخالصی وارد این سوخت‌ ها نشود؛ به همین منظور، این گونه از لوله ها را درون چاه قرار می‌ دهند. ویژگی‌ های آن را می‌ توان مقاومت در برابر زنگ‌ زدگی و خوردگی، وزن مطلوب، مقاوم‌ بودن در برابر سایش، طول عمر بالا و همچنین قیمت مناسب دانست.

اهمیت قیمت لوله فولادی در زمان خرید

قیمت لوله، بستگی به عوامل گوناگونی دارد. همین که کاربرد انواع لوله های فولادی را مورد بررسی قرار دهید، متوجه می‌ شوید هر یک از این مقاطع فلزی، بنابر ویژگی‌ هایی که دارد، می‌ تواند قیمت متفاوتی داشته باشد. این تنها مقایسه قیمت نوعی با نوع دیگر است. قیمت لوله فلزی و یا لوله آهنی را می توان به صورت روزانه و یا حتی به صورت لحظه ای رصد نمود، چرا که عوامل زیادی در نوسانات قیمتی لوله دخیل هستند. اگر قرار باشد برای خرید انواع لوله فولادی قیمت را آنالیز کنید، باید با برخی پارامترهای دیگر مانند میزان عرضه و تقاضا، وزن محصول، اندازه پروفیل، ابعاد، ضخامت و... آشنا شوید.

مرتبط

راهنمای خرید لوله فولادی همراه با مشخصات اساسی دخیل بر قیمت

نتیجه گیری

لوله فولادی در صنایع مختلف کاربرد دارد، از پالایشگاه ها گرفته تا تاسیسات ساختمانی همه و همه از لوله های فولادی استفاده می کنند. امروزه با افزایش ساختمان سازی، بهره گیری از انواع لوله ها افزایش بسیاری داشته است. هر کدام از لوله ها با توجه به جنس، سایز و ابعاد، شکل و غیره در موارد مختلفی استفاده می شوند. کاربرد انواع لوله های فولادی، بستگی به ویژگی‌ هایی دارد که در هر نوع نهفته است. گونه‌ های مختلفی می‌ توانستند در این طبقه‌ بندی قرار بگیرند، اما آن‌ هایی که کاربردی‌ تر بودند را نام برده و در مورد هر یک توضیح دادیم. در این میان، می‌ توان لوله گالوانیزه را یکی از پرکاربردترین‌ها دانست؛ چرا که با توجه به ساختاری که دارد، در بسیاری از مکان‌ ها استفاده می‌ شود.

کد خبر: ۲۴۱٬۲۰۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha