به گزارش بازار، امیر خدری در حاشیه نمایشگاه «روایت خدمت» اظهار کرد: خروجی پالایشگاههای ۱۴ گانه گاز در عسلویه خوراک نزدیک به ۱۰۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی را تولید میکنند.
وی ادامه داد: بسیاری از نیروگاههای کشور گازی شدهاند و بسیاری از صنایع و شهرکها نیز مصرف گاز طبیعی دارند و این مسئله در دو سال دولت سیزدهم از رشد بسیار خوبی برخوردار بوده است.
مسئول سیستمهای پالایشگاهی شرکت ملی گاز ایران درباره فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: این فاز که در دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسیده است، ایرانیترین فاز کل منطقه عسلویه است. حتی یک مهندس خارجی هم در فاز ۱۴ وجود ندارد و همه نیروهای انسانی ما در این فاز ایرانی هستند.
وی تأکید کرد: ۸۰ درصد از قطعات این فاز از شرکتهای دانش بنیان و نوپا تأمین و در این فاز نصب شدهاند.
خدری درباره یکی از محصولات مهم ساخت ایران گفت: لول سنج یکی از تجهیزات بسیار خاصی است که از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است. بالای ۹۰، ۹۵ درصد از پالایشگاههای دنیا از سیستم وایبریشن آن که ساخت شرکت آمریکایی بنتلی نوادا است، استفاده میکنند. ما این دستگاه را مهندسی معکوس کردیم و الان توسط یک شرکت دانش بنیان ساخته شده است.
وی افزود: نزدیک به دو سال است که این دستگاه در فاز ۱۴ به کار گرفته شده و هیچ مشکلی در سیستم نداشتهایم. حداقل ۱۲ سال است که روی این تجهیز کار شده و در این دولت تکمیل شده است. این تجهیز هر سال ارتقا داده میشود و نقایص آن رفع میشود.
وی درباره شرکت سازنده این تجهیز گفت: این شرکت دانش بنیان محصولات خود را به اروپا صادر میکند. در شرایط تحریم یک شرکت دانش بنیان نه تنها نیاز کشور خود را تأمین میکند بلکه محصول خود را نیز صادر میکند؛ یعنی با شرکتهای انگلیسی و آمریکایی در مناقصات رقابت میکند و برنده میشود که باعث افتخار است.
این ارزیاب شرکتهای دانش بنیان افزود: پارکهای علم و فناوری ما دانشگاههای واقعی هستند. در سالهای گذشته از دانشگاه فاصله زیادی داشتیم ولی با وجود این پارکها، دانشگاه را به صنعت وصل کردهایم و به این شرکتها مشاوره میدهیم که نیاز صنعت و پالایشگاهها را ببینند و به آن زمینه ورود کنند.
وی گفت:در این دو سال نیز به شرکتهای دانش بنیان اهمیت زیادی داده شده و شرکتها رشد کردهاند.
خدری همکاری با شرکتهای دانش بنیان را نیازمند همراهی و همدلی مجموعههای بدنه وزارت نفت و صمت دانست و گفت: گاهی یک تجهیز هیچ نقصی ندارد ولی مدل خارجی آن ثبت سفارش میشود که یکی از موانع فعالیت شرکتهای دانش بنیان است ولی مربوط به گمرک و وزارت صمت و نیازمند همکاری آنان است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تلاش داریم صنایع را به هم مرتبط کنیم؛ این کاری است که خود اروپاییان انجام میدهند.
وی درباره برنامه سال جاری شرکت ملی گاز گفت: دستگاه لول سنج ایرانی آماده است تا به صورت پایلوت در پالایشگاه نصب شود. این تجهیز بیرون از مخزن قرار میگیرد و اهمیت بسیار بالایی برای پالایشگاه دارد.
این ارزیاب شرکت های دانش بنیان یادآورشد: تا یک ماه آینده دستگاه لول سنج در پالایشگاه نصب میشود و ۶ ماه تا یک سال تست میدانی را میگذراند و امور تخصصی بازرگانی شرکت ملی گاز آن را در سامانه جامع کالای نفت به نام سازنده داخلی کد میکند و پس از آن دیگر واحدهای ما اجازه نخواهند داشت که آن را ثبت سفارش خرید خارج کنند.
خدری گفت: یکی از کارهای مهم امور فنی تخصصی شرکت ملی گاز این است که در بحث استانداردها ورود کرده و با مؤسسات مختلف از جمله سازمان انرژی اتمی تعامل داشته است. ما شرکتهای دانشبنیان را به آزمایشگاه مرجع سازمان انرژی اتمی ارجاع میدهیم تا آنها گواهینامههایی را که شرکتهای خارجی برای ما صادر نمیکنند، صادر کنند و شرکتها گواهینامههای خود را از این مؤسسات معتبر داخلی دریافت کنند.
نظر شما