۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۹
جزئیات طرح مردمی سازی دولت اعلام شد
از سوی دستیار ریس جمهور؛

جزئیات طرح مردمی سازی دولت اعلام شد

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور مردمی سازی از برنامه دولت برای انتخاب حلقه‌های میانی در جریان واگذاری کارها به مردم خبر داد.

به گزارش بازار، سید احمد عبودتیان روز دوشنبه در نشست خبری معرفی طرح شهریاران در راستای مردمی سازی دولت اظهار کرد: مفهوم مردمی سازی دولت برای برخی جای سؤال است و نسبت به نحوه اجرای آن ابهام دارند این ایده بیش از ۴۰ سال است که از سوی حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب مطرح شده است. بنابراین حاکمیت و دولتی که بخواهد تصدی کند، اسلامی نیست.

وی ادامه داد: از دو سال قبل که آیت‌الله رئیسی موضوع مردمی‌سازی را تشریح کرد، این بحث مطرح شد که آیا مردم حق ندارند در حوزه های تصمیم گیری معمولی هم دخالت کنند یا صرفا باید در انتخابات از آنها استفاده کرد؟ دولت برای اجرای این موضوع شروع به برنامه یزی کرد که اولا مردم باید کجای تصمیم گیری باشند؟ ثانیا در هنگام اجرا چرا باید بخش دیگری هم به مردم تحمیل شود و اجرای طرح ها به خودشان واگذار نشود؟ موضوع سومی هم که مردم می توانند ورود کنند، نظارت است.

عبودتیان ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در زمان تنفیذ حکم رئیس دولت سیزدهم هم این موضوع را مطرح کردند و از آیت الله رئیسی خواستند تا دولت، مردمی سازی را اجرا کند. لذا این کار شروع شد اما نیاز بود نهادی که اداری نباشد ولی وارد بدنه دولت شده و از این طرح پاسداری و فعالیت کند که بحث ستاد مردمی‌سازی دولت در این یک سال اخیر فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی خاطرنشان کرد: سابقه مردم ما در فعالیت های فرهنگی اجتماعی مانند پیاده روی اربعین بیشتر است و دولت ها نقشی در طراحی و اجرای طرح های این چنینی نداشته اند. البته نمی خواهم مردمی سازی را به این دست کارها را محدود کنم؛ بلکه می خواهم بگویم از سخت ترین کارها مانند حضور در دفاع مقدس ۸ ساله مردم می توانند ورود و مدیریت کنند تا کارهایی همچون اداره پیاده روی اربعین؛ نقشه راهبردی گام دوم انقلاب هم مردمی سازی دولت است که برای اجرای ان حلقه های میانی هم نیاز است.

دستیار ویژه رئیس‌جمهور با اشاره به مردمی شدن مدیریت کرونا بیان کرد: اگر مردم به بحث کرونا ورود نمی کردند، دولت به تنهایی نمی توانست مشکلات مربوطه را جمع کند؛ ما در این سالهای پس از انقلاب نتوانسته ایم اقتصاد را مردمی سازی کنیم که این موضوع اصلی ترین هدف ماست.

وی با تأکید بر اینکه دستیاران مردمی سازی را تا فرمانداران هم پیگیری کرده ایم بیان کرد: از میان حلقه‌های میانی افرادی را استعلام می کنیم که فهم کار با مردم را داشته باشد نه اینکه خودش هم در را به روی مردم ببندد بلکه قدرت میدان سازی داشته باشد، حلقه های میانی هم افرادی را معرفی کردند و ما از میان آنها افرادی را به استانداران و فرماندارن معرفی کردیم البته هنوز در ۲ استان و برخی وزارتخانه ها دستیار مردمی سازی منصوب نشده اند؛ همچنین خود مدیران ارشد هم باید درک کنند که مردم می توانند بدون منفعت، کارها را انجام دهند.

دستیار رئیس جمهور اضافه کرد: در اجلاسیه مردمی سازی دولت که شنبه - ۲۸ مرداد - برگزار شد مفاهیم مردمی سازی دولت بیشتر تبیین شد، مدیران ارشد دولتی هم به این مسأله اهتمام بیشتری پیدا کردند؛ حلقه های میانی هم باور کردند که دولت در این خصوص جدی است و صرفا قرار نیست شعار دهد. ارتباط بیشتری میان حلقه های میانی هم ایجاد شد.

مشاور رئیس جمهور ادامه داد: برای انتخاب حلقه های میانی، عمدتا بر روی معتمد، خوشنام و چابک بودن افراد تأکید داشتیم همچنین باید فردی که دستیار مردمی سازی فرماندار می شود باید از فعالیت های فرمانداران درک داشته باشد؛ ارزیابی کردیم و آنهایی که برتر بودند را برگزیدیم؛ ما الگوهای موفق مردمی سازی زیادی داشتیم لذا تأکید داشتیم که مشاوران مردمی سازی مسئولان میانی، یادگیرنده باشند و ذهنیت های بسته ای نداشته باشند.

دستیار رئیس جمهور درباره اینکه آیا فعالیت حلقه های میانی مردمی سازی، با دستگاه‌هایی چون شوراهای شهرها موازی کاری ندارند؟ اظهار داشت: ستاد مردمی سازی دولت با حلقه های متعدد مردمی در محلات ارتباط گسترده ای دارد، ضمانت اجرایی پیگیری های حلقه های مردمی سازی دولت، ارتقای درک مسئولان از واگذاری امور به مردم است؛ در این سال ها کارهای عمومی را به بخش های خصوصی و انحصاری محدود کرده ایم اگر در این سال هایی که مشکل مسکن داشتیم، زمین را به خود مردم می دادیم تا خانه بسازند به جای آنکه همه چیز را به پیمانکاران و امثال آن بدهیم، الآن با مشکل مسکن با این شدت مواجه نبودیم.

وی در خصوص واگذاری فعالیت های حرفه ای و تخصصی به مردم هم گفت: در این زمینه الگوهای مردمی که توانسته بودند اقدامات تخصصی را انجام دهند انتخاب کرده و به مسئولان معرفی کردیم و حتی خود آنها هم از این حجم کار تخصصی مردمی متعجب بودند. مثلا تشکلی داریم به اسم باشگاه کشاورزان جوان که بسیاری از مشکلات کشاورزان را در روستاهای گوناگون خودجوش بررسی کرده و برای آنها راه حل پیدا کرده بودند.

عبودتیان بیان کرد: اگر بتوانیم ظرفیت مردمی شهریاران را به سمت تولید و اقتصاد سوق دهیم، یسیاری از مشکلات اقتصادی کشور برطرف می شود، وقتی یک گروه اعلام می کنند که می‌توانند قطعه ای را تولید کنند، باید بانک هم به آنها تسهیلات بدهد؛ برای این منظور با وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مذاکره کرده ایم تا امکان معرفی شهریاران و حلقه های میانی مردمی سازی به بانک ها برای ثمردهی این حلقه ها و تشکل ها فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: در یک نظرسنجی ۶۰ درصد مردم اعلام کرده اند می توانند روزی ۵ ساعت کار داوطلبانه انجام دهند اما اینکه کسی آنها را اداره کند، نیست بنابراین نقش حلقه های میانی برای مدیریت توان فعالیت های مردمی است.

دستیار رییس جمهور با اشاره به ایده عالی حضرت امام (ره) مبنی بر واگذاری بخشی از کار سخت امنیتی در ابتدای دهه ۶۰ به شهروندان که کشور با مشکلات امنیتی مواجه بود، گفت: وقتی می توان چنین فعالیت هایی را میان مردم توزیع کرد، آیا امکان واگذاری بخش های اثرگذار از اقتصاد به مردم نیست؟

کد خبر: ۲۳۸٬۵۳۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha