۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۳
تعویض موتور کولرهای آبی با نوع پربازده ۵۰۰۰ مگاوات صرفه‌جویی برق ایجاد می‌کند
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران:

تعویض موتور کولرهای آبی با نوع پربازده ۵۰۰۰ مگاوات صرفه‌جویی برق ایجاد می‌کند

با تلاش وزارت نیرو و تعامل و همراهی سازمان‌های دیگر طرح‌های مدیریت مصرف از تابستان سال گذشته توسط وزارت نیرو به اجرا درآمده است که در افزایش بهره‌وری بسیار کمک کننده بوده است.

به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، میرسامان پیشوایی، با اشاره به اینکه وزارت نیرو در سال گذشته در حوزه بهره‌وری به عنوان وزارتخانه برتر شناخته و معرفی شد گفت: در حوزه بهره‌وری دو فضای کار و فعالیت وجود دارد که یک مورد مربوط به فضای بهره‌وری متولی (وزارت نیرو) می‌شود، اما بخش دیگر مربوط به شاخص‌های حوزه انرژی است. در این خصوص به ویژه آب و برق در شرایط مطلوبی قرار نداریم، البته این وضعیت رو به رشد و پیشرفت است.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران با تاکید بر اهمیت افزایش راندمان نیروگاه‌های کشور و نزدیک کردن آن به متوسط جهانی، ادامه داد: با تلاش وزارت نیرو و تعامل و همراهی سازمان‌های دیگر طرح‌های مدیریت مصرف از تابستان سال گذشته توسط وزارت نیرو به اجرا درآمده است که در افزایش بهره‌وری بسیار کمک کننده بوده است.

پیشوایی اضافه کرد: اگر بتوانیم برای این مهم مدل اقتصادی تعریف کنیم بی‌تردید مشارکت بیشتر مردم را شاهد خواهیم بود؛ برای مثال چنانچه بتوانیم همه موتورهای کولرهای آبی در کشور را عوض کنیم و به سمت موتوهای BLDC برویم ۵۰۰۰ مگاوات در میزان مصرف برق صرفه‌جویی خواهد شد که معادل پنج نیروگاه اتمی بوشهر است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون دو پروژه با همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری در حوزه بهره‌وری کولرها و بخاری‌ها در دستورکار داریم، افزود: در ناترازی انرژی کولرها در فصل تابستان و بخاری‌ها در فصل زمستان اثرگذار هستند، بنابراین در تلاش هستیم این پروژه‌ها را با هماهنگی دفتر هیئت دولت پیش ببریم.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران با اشاره به برنامه‌ریزی برای تعریف مدل اقتصادی برای این پروژه‌ها، اظهار کرد: در تلاش هستیم این مدل اقتصادی را به تصویب برسانیم، در کنار آن تسهیلاتی در اختیار مردم قرار می‌خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: هم اکنون برای خانواده‌ها به صرفه نیست به منظور تعویض موتور کولرهای آبی خود که ۵ – ۶ میلیون هزینه کنند، در چنین شرایطی در تلاش هستیم با تعریف مدل اقتصادی این چالش را مرتفع کنیم.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه استان یزد به عنوان پایلوت بهره‌وری انتخاب شده انتظار می‌رود بتوانیم این مدل را تا پایان سال‌جاری در استان یزد به مرحله اجرا برسانیم.
پیشوایی در پایان در واکنش به پایین بودن میزان بهره‌وری آب در حوزه کشاورزی بیان کرد: در این باره طرح مشترکی را با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که بازوی علم و فناوری حوزه وزارت جهادی کشاورزی است در حال تهیه هستیم و بیش از سه ماه است که این مهم آغاز شده، در این زمینه می‌توان به طرح مزارع نوآوری بهره‌ور اشاره کرد، این مزارع نمونه می‌تواند الگویی برای سایر مزارع باشد؛ همچنین طرح‌های دیگری در خصوص محصولات اساسی مانند گندم، برنج در حال آماده‌سازی است که یکی از پیامدهای آن توجه ویژه به موضوع بهره‌وری آب است.

کد خبر: ۲۳۷٬۳۹۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha