۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴
صنایع دستی ایرانی ۲ هزار میلیارد تومان بابت کرونا آسیب دید
مدیرکل حمایت از تولید وزارت میراث فرهنگی:

صنایع دستی ایرانی ۲ هزار میلیارد تومان بابت کرونا آسیب دید

فلاح، مدیرکل حمایت از تولید وزارت میراث فرهنگی از زیان مالی پاندمی کرونا حدود ۲هزارمیلیارد تومان به حوزه صنایع دستی کشور خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، فرهاد غلامعلی فلاح از آمار ۷۵درصدی جامعه زنان که به تولید صنایع دستی می پردازند گفت: خسارت به حوزه صنایع دستی تنها درپی کرونا اتفاق نیفتاد و متاسفانه باید گفت سراسر ۹۸ برای صنایع دستی سالی خوب را رقم نزد.

فروردین ۹۸ بود که سیل اولین تیشه را بر ریشه صنایع دستی و گردشگری کشور وارد آورد و لطمات بسیاری به بازار فروش زد. در ادامه شاهد فراز و فرود بسیاری در عرصه های داخلی بودیم و لذا صنعتگران هنر دستی کشور توان جبران خسارت را نیافتند.
امسال نیز با وجود مشکلات معیشتی و اقتصادی تولید خوب صنایع دستی کشور با سد کرونا برخورد کرد و همه نمایشگاه ها و بازارچه ها را به تعطیلی کشاند. محصولات در انبارها متراکم شد و خسارت مضاعفی را بر این قشر هنرمند وارد آورد.

دولت درخواست حمایت مونسان را نپذیرفت
فلاح از حمایت های وزارت خانه میراث فرهنگی از اسفند سال گذشته سخن گفت و افزود: بسیاری ادارات نیمه تعطیل بود و لذا مراودات با سایر دستگاه ها به حداقل رسید تا در نهایت روز پنجم فروردین با بسیج مدیران این حوزه، خسارت وارده تخمین زده شد و در این راستا پیشنهاداتی از سوی آقای مونسان مطرح ولی بدلیل شرایط اقتصادی کشور مورد قبول واقع نشد.

به گفته این مقام مسئول در وزارت میراث پیشنهاد مونسان برای دریافت کمک بلاعوض به صنعتگران دستی کشور از سوی دولت پذیرفته نشد و لذا تسهیلات ۱۲درصدی را مصوب کردند.

این تسهیلات به تولید کنندگان انفرادی و بنگاهی تعلق می گیرد و خوشبختانه حوزه صنایع دستی رسته ای بود که تولید و فروش آن مورد حمایت قرار گرفت. لذا بعد از تعطیلات نوروز با همکاری سایر استان ها میزان خسارت واقعی برآورد شد و با در نظر گیری ضریب خطای ۱۰درصد، حدود ۱۹۵۰ میلیارد تومان تعیین خسارت شد.
 

مشکلاتی که کدبیمه بوجود آورد
فلاح گفت: دولت مبالغی را در قالب تسهیلات تقبل کرده است؛ پیشتر سامانه کارا امتحان پس داده بود و تولی گری این قضیه را وزارت تعاون بر عهده گرفت. بدین صورت که فعالان صنایع دستی با درج اطلاعات از جمله کد بیمه ای –که روندی سخت را طی کرد- در سامانه ثبت نام کردند و همچنین قرار شد سازمان تامین اجتماعی در اقدامی ضربتی کد بیمه افراد را در سامانه بارگذاری کند.

اولویت اول از کارگاه ها و صنعتگران انفرادی، دارندگان کد بیمه ای برای دریافت تسهیلات می باشند؛ البته با تلاش وزارت میراث در راستای جلب همراهی سایر دستگاه ها، جامعه صنایع دستی از نابودی کامل نجات یافت.

فلاح همچنین از عدم تمدید مجوز صنعتگران گلایه کرد و گفت: صنایع دستی هرچه تولیدی اندک داشته باشد، اما نیازمند دفاتری قانونی در هر تولیدی است تا ممیزان مالیاتی به صحت گفته های تولید کننده دست یابند.

وی با تاکید بر اینکه صنعتگران صنایع دستی به شرط رعایت یکسری قوانین از مالیات معاف هستند، گفت: نمی توان انتظار داشت صرف شنیدنِ واژه معافیت مالیاتی، فعالان صنایع دستی معاف خواهند شد و نباید چنین قوانینی را رعایت کنند.

کد خبر: ۲۳٬۱۱۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha