۱۳ تیر ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۲
فرودگاه قدیمی آبادان بدون ایرلاین اختصاصی| منطقه آزاد اروند به جای تملک فقط نظاره‌گر است
بازار گزارش می‌دهد؛

فرودگاه قدیمی آبادان بدون ایرلاین اختصاصی| منطقه آزاد اروند به جای تملک فقط نظاره‌گر است

آبادان- ضرورت دارد سازمان منطقه آزاد اروند فرودگاه بین المللی آبادان را تملک کند تا روند توسعه اقتصادی و گردشگری این منطقه با سرعت بیشتری انجام شود.

محمود نواصر؛ بازار: حمل و نقل از ارکان اصلی صنعت توریسم است و این صنعت به عنوان یکی از مهمترین و پردرآمدترین منابع جهان به شمار می رود. سیستم حمل و نقل هوایی یکی از عمده ترین عناصر تشکیل دهنده صنعت گردشگری است که بخشی از هزینه های گردشگران را به خود اختصاص می دهد.

حمل و نقل به منزله شریان های حیاتی کشورها و چشم انداز توسعه نمادی بنیادین شهری و بدیهی ترین نشانه های سطح توسعه در رویکرد گردشگری در منطقه است.

از نگاهی دیگر حجم مبادلات جهانی، لزوم توسعه ارتباطات و سرعت و حجم عملکرد بخش حمل و نقل را به گونه فزاینده ای هویدا می سازد، در این میان حمل و نقل کالا و مسافر و گردشگری، فعالیت های زیربنایی و زیر ساختی تلقی می شود.

در منطقه آزاد اروند برنامه ریزی در مسیر پیشرفت صنعت گردشگری در کنار دیگر ظرفیت های اقتصادی همچون صنایع و کشاورزی موضوعی مهم است.

در حالی که منطقه آزاد اروند دارای یک فرودگاه با قدمت بوده ولی آنگونه که باید از ظرفیت های این فرودگاه به صورت اصولی استفاده نشده است.

تاریخچه فرودگاه بین‌المللی آبادان

فرودگاه بین‌ المللی آبادان جزو اولین فرودگاه‌ های کشور است که در سال ۱۳۲۰ توسط شرکت ملی نفت ایران و به ‌دلیل وجود پالایشگاه احداث شد و با رونق گرفتن شهرهای آبادان و خرمشهر این فرودگاه نیز توسعه یافت تا جایی‌ که نخستین پروازهای خارجی از مهرآباد و سپس آبادان در نیمه دوم سال ۱۳۲۸ آغاز شد.

فعالان گردشگری معتقد هستند با توجه به قرارگیری فرودگاه بین المللی آبادان در محدوده منطقه آزاد اروند، باید مالکیت آن از شرکت فرودگاه ها و ناوبری و هوایی ایران به سازمان منطقه آزاد اروند منتقل شود

کویت ایرویز، کی ال ام هلند، بریتیش ایرویز انگلیس، لوفت هانزای آلمان، مالتای مالت، سوئیس ایرویز سوئیس، اسکاندیناوی ایر اسکاندیناوی و آلیتالیای ایتالیا برخی از شرکت‌ های هواپیمایی فعالی بودند که پروازهایشان تا قبل از جنگ تحمیلی در فرودگاه بین‌ المللی آبادان نشست و برخاست داشت و با وجود ظرفیت بالای اقتصادی، گردشگری و درمانی در شهر آبادان باید رویکرد و برنامه جهانی برای این فرودگاه مهم در نظر گرفته می‌ شد.

این فرودگاه با وجود پیشینه بزرگی که دارد اما نتوانسته به جایگاه واقعی خود برسد. فعالان گردشگری معتقد هستند با توجه به قرارگیری فرودگاه بین المللی آبادان در محدوده سازمان منطقه آزاد اروند، باید مالکیت آن از شرکت فرودگاه ها و ناوبری و هوایی ایران به سازمان منطقه آزاد اروند منتقل شود.

فرودگاه قدیمی آبادان بدون ایرلاین اختصاصی| منطقه آزاد اروند به جای تملک فقط نظاره‌گر است

فرودگاه کیش؛ الگویی موفق

یک فعال گردشگری در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: وقتی یک دستگاه به صورت مستمر بودجه ای مشخص دریافت کند کمتر به سمت نوآوری و خلاقیت حرکت می کند و تجربه نشان داده سازمان هایی که محکوم به درآمدزایی هستند همیشه عملکرد بهتری از خود ارائه داده اند.

جبار موید راد با بیان اینکه باید طرح های درآمدزا در فرودگاه بین المللی آبادان اجرا شود، افزود: در حال حاضر فرودگاه کیش متعلق به سازمان منطقه آزاد کیش بوده و مدیریت آن بر عهده شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه های این منطقه آزاد است.

وی عنوان کرد: سازمان منطقه آزاد اروند تاکنون طرح های زیادی در فرودگاه بین المللی آبادان اجرا کرده است و بهتر بود همان سال های اخیر این فرودگاه را تملک می کرد.

این فعال گردشگری تاکید کرد: تا زمانی که فرودگاه بین المللی آبادان توسط سازمان منطقه آزاد اروند خریداری و تملک نشود عملا امکان توسعه وجود ندارد.

فرودگاه قدیمی آبادان بدون ایرلاین اختصاصی| منطقه آزاد اروند به جای تملک فقط نظاره‌گر است

نبود مدیریت واحد حاکم منطقه در فرودگاه آبادان

یک فعال گردشگری دیگر در گفتگو با خبرنگار بازار تملک فرودگاه بین‌ المللی آبادان توسط سازمان منطقه آزاد اروند را یکی از راهکارهای توسعه صنعت گردشگری قلمداد کرد و گفت: راه‌ اندازی یک شرکت هواپیمایی از سوی سازمان منطقه آزاد اروند و ارائه خدمات همراه با تخفیف برای مردم منطقه یک مطالبه است.

عباسیان پور: مالک فرودگاه کاشان، شهرداری این شهر است و در حالی که سازمان منطقه آزاد اروند از شهرداری یک شهر کوچک اختیارات قانونی و منابع مالی بیشتری دارد ولی فرودگاه بین المللی آبادان را در اختیار ندارد

نجمه عباسیان پور تاکید کرد: مالک فرودگاه کاشان، شهرداری این شهر است و در حالی که سازمان منطقه آزاد اروند از شهرداری یک شهر کوچک اختیارات قانونی و منابع مالی بیشتری دارد ولی فرودگاه بین المللی آبادان را در اختیار ندارد.

وی نبود یک مدیریت واحد توسط حاکم منطقه بر روی فرودگاه بین المللی آبادان را یک ضعف بزرگ دانست و تصریح کرد: یکی از حمل و نقل های مهم در منطقه آزاد اروند که توسعه را به همراه دارد فرودگاه است که متاسفانه تاکنون نادیده گرفته شده است.

این فعال گردشگری افزود: علیرغم بین‌المللی بودن فرودگاه آبادان اما فقط پرواز آبادان-کویت برقرار است؛ پرواز «آبادان-وان»، «آبادان-استانبول» و «آبادان-دبی» متقاضیان زیادی دارد. چند سال قبل نیز شرکت ایرعربیا به دلیل عدم حمایت پروازهای خود را که سه روز در هفته از آبادان به مقصد شارجه امارات متحده عربی برقرار بود، لغو کرد.

فرودگاه قدیمی آبادان بدون ایرلاین اختصاصی| منطقه آزاد اروند به جای تملک فقط نظاره‌گر است

پیگیری های خبرنگار بازار حاکی از نگاه ویژه تیم فعلی مدیریتی سازمان منطقه آزاد اروند به فرودگاه بین المللی آبادان است. تیم فعلی که حدود چهار ماه است سکان یکی از درآمدزاترین مناطق آزاد کشور در همسایگی دو کشور خارجی را عهده دار شده اند، برنامه های مهمی را برای فرودگاه بین المللی آبادان دنبال می کنند.

پیگیری بخش خصوصی برای راه‌ اندازی ایرلاین در فرودگاه آبادان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: چند سرمایه‌ گذار حوزه ایرلاین با حضور در آبادان با توانمندی در مدل‌ های مختلف هواپیمایی کوچک و پهن پیکر در حال رایزنی هستند.

علی زارعی افزود: تامین هواپیما برای آنها دارای اولویت است زیرا باید سه فروند هواپیما خریداری کنند تا مجوزهای پروازی صادر شود. دو سرمایه‌ گذار ایرلاین که به ما مراجعه کردند را به سازمان هواپیمایی کشوری معرفی کردیم و در حال پیگیری هستند.

زارعی: یکی از سرمایه‌ گذاران اعلام کرده یک فروند هواپیما خریداری و ظرف دو ماه آینده آن را در فرودگاه بین‌ المللی آبادان مستقر می‌ کند

وی عنوان کرد: یکی از سرمایه‌ گذاران اعلام کرده یک فروند هواپیما خریداری و ظرف دو ماه آینده آن را در فرودگاه بین‌ المللی آبادان مستقر می‌ کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به ترمینال جدید فرودگاه بین‌ المللی آبادان، ادامه داد: پیمانکار این ترمینال مشخص و تامین اعتبار آن صورت گرفته و فکر می‌ کنم تقریبا تا پایان سال افتتاح شود.

زارعی با بیان اینکه عمده سازه ترمینال جدید فرودگاه بین‌ المللی آبادان تکمیل است، بیان کرد: مقداری در زمینه نرم افزاری و سیستم خنک کننده باید اقدامات لازم انجام شود؛ ترمینال فعلی نیز به عنوان ترمینال خارجی، بازسازی می‌ شود.

وی تاکید کرد: اعلام آمادگی کردیم سازمان منطقه آزاد اروند سالن VIP و CIP را تکمیل می‌ کند و وقتی تحویل بدهند با قید فوریت اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

فرودگاه قدیمی آبادان بدون ایرلاین اختصاصی| منطقه آزاد اروند به جای تملک فقط نظاره‌گر است

مذاکره با ایرلاین‌ های داخلی برای افزایش پرواز از فرودگاه بین‌ المللی آبادان

معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌ های اقتصادی در هر نقطه که موجب رونق اقتصادی و گردشگری می‌ شود، فرودگاه است.

عبدالرضا ارسطو نقش فرودگاه‌ ها را در افزایش تبادلات تجاری مهم برشمرد و افزود: در بسیاری از اقصی نقاط جهان تلاش می‌ شود تا بتوانند یک فرودگاه با پروازهای داخلی احداث کنند اما فرودگاه فعلی آبادان بین‌ المللی است.

ارسطو: از هرگونه طرحی که سبب توسعه فرودگاه بین‌ المللی آبادان شود حمایت می‌ کنیم و معتقدیم یکی از شریان‌ های اقتصادی منطقه آزاد اروند، این فرودگاه است

وی با تاکید بر اینکه نگاه سازمان منطقه آزاد اروند به فرودگاه بین‌ المللی آبادان کاملا حمایتی است، عنوان کرد: از هرگونه طرحی که سبب توسعه فرودگاه بین‌ المللی آبادان شود حمایت می‌ کنیم و معتقدیم یکی از شریان‌ های اقتصادی منطقه آزاد اروند، این فرودگاه است.

معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد با اشاره به پروازهای خارجی، گفت: در حال رایزنی و حمایت به منظور آغاز مجدد پروازهای خارجی برای توسعه صنعت توریسم و حمایت از سرمایه‌ گذاران و تجار خارجی هستیم.

ارسطو بیان کرد: به دنبال افزایش پروازهای منظم و ثابت برای فرودگاه بین‌ المللی آبادان از طریق مذاکره با ایرلاین‌ های داخلی و حمایت از آنها هستیم.

وی بهبود زیرساخت‌ های لجستیکی و تسهیل ترانزیت داخلی و خارجی و همچنین تقویت حمل و نقل ترکیبی و تنوع مسیرهای ارتباطی برای مسافر و کالا را از الزامات اساسی و اولویت‌ های مهم در راستای رشد و توسعه اقتصادی یک منطقه قلمداد کرد و گفت: در حال حاضر آنچه موجب قدرت سیاسی و اقتصادی در یک منطقه و دنیا می‌ شود، اتصال به یکی از شریان‌ های ارتباطی و راه‌ های مواصلاتی بین‌ المللی است.

فرودگاه قدیمی آبادان بدون ایرلاین اختصاصی| منطقه آزاد اروند به جای تملک فقط نظاره‌گر است

ضرورت پیگیری فوری سازمان منطقه آزاد اروند

وجود طرح های متعدد، پیگیری و در واقع نگاه حمایتی توسط سازمان منطقه آزاد اروند به فرودگاه بین المللی آبادان حائز اهمیت است ولی به گفته فعالان گردشگری تا وقتی که آن را تملک نکند نمی توان شاهد توسعه بود.

ضرورت دارد سازمان منطقه آزاد اروند با تملک فرودگاه بین المللی در سریعتر زمان ممکن، گام مهمی را بر توسعه اقتصادی و گردشگری این منطقه بر دارد.

کد خبر: ۲۲۸٬۷۷۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۴
      0 0
      فرودگاه ابادان نه فضای سبز درستی داره و نه روشنایی مناسب. شب اونقدر تاریکه که سرعتگیراش دیده نمیشه چه وضعیه رسیدگی بشه لطفا
    • ابراهیم ابراهیمی IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۴
      0 0
      مدیریت در کشور صفر فرار مغزها و سرمایه واختلاس جلودار پیشرفت کشور شده است