به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، بانک مرکزی اروپا ضمن این اقدام، نرخ بهره وامهای شبانه بین بانکی را نیز روی منفی ۰.۵ درصد نگه داشت. علاوه بر این، مدت زمان اجرای طرح مذکور دستکم تا پایان ژوئن ۲۰۲۱ تمدید شد.
بدنبال این اقدام، اندکی پس از اعلام افزایش بودجه خرید بدهی توسط بانک مرکزی اروپا، بازارهای بورس منطقه یورو صعودی شد و یورو ضرر ابتدای معاملات امروز را جبران کرد و در مسیر ثبت هشتمین روز افزایش ارزش برابر دلار قرار گرفت و هر یورو با ۱.۱۴ دلار معاوضه شد.
«جِی مالهی» تحلیل گر بازارهای جهانی در جیپی مورگان در این خصوص گفت: این اقدام بر تعهد بانک مرکزی اروپا به تقویت احیا تاکید دارد و به ویژه برای بازارهای بدهی ثانویه عنصری حمایتی محسوب میشود. منطقه یورو احتمالا نسبت به آمریکا و بریتانیا به مراتب سریعتر از رکود ناشی از کووید-۱۹ خارج میشود و در عین حال اقدامات رو به جلو و قابل توجهی را در راستای تمامیت ساختاری خود برداشته است. در چنین فضایی تعجبی ندارد که شاهد روند صعودی بازار بورس اروپا باشیم.
تحلیل گران بانک نوردیا دانمارک در یادداشتی نوشتند: اقدامات تسهیلی امروز نمود دیگری از این موضوع بود که بانک مرکزی اروپا معنای تجارت را درک میکند و آماده است تا برای کمک به منطقه یورو به منظور نجات از بحران کرونا بدون تلفات، هر کاری که لازم است انجام دهد. بانک مرکزی اروپا نقش خود را ایفا میکند و امیدوار است تا دولت ها نیز چنین کاری انجام دهند.
این بانک پیش بینی اولیه خود را برای رشد اقتصادی منطقه یورو به شکلی چشمگیر اصلاح کرد و آن را به منفی ۸.۷درصد تغییر داد. این نهاد همچنین احیای نسبی را با رشد ۵.۲ و ۳.۳ درصدی به ترتیب برای سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ پیش بینی کرده، اما «کریستین لاگارد» رییس بانک مرکزی اروپا در نشست مطبوعاتی گفت که « تا اینجای کار نشانه هرگونه احیای اقتصادی دلگرم کننده نبوده و اصلاح پیش بینی اولیه نزولی بوده است. »
وی افزود: منطقه یورو در حال تجربه رکودی بیسابقه است. در نتیجه پاندمی ویروس کرونا و اقدامات صورت گرفته برای تهدید آن، فعالیت اقتصادی به یکباره افت کرد. لاگارد از پیشنهاد کمیسیون اروپا برای اختصاص بودجه ۱.۱ تریلیون یورویی برای بلوک در فاصله سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ به همراه بودجه مضاعف ۷۵۰ میلیارد یورویی استقبال کرد و آن را «بلندپروازنه» خواند.
نظر شما