۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۹
بسته های جدید سرمایه گذاری در راه است | قیمت گذاری دستوری و دخالت دولت چالش اصلی صنعت برق
عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با بازار:

بسته های جدید سرمایه گذاری در راه است | قیمت گذاری دستوری و دخالت دولت چالش اصلی صنعت برق

محمد نژاد رییس کمیته برق می گوید: اصلی ترین مشکل صنعت برق قیمت گذاری دستوری و دخالت وزارت نیرو در قیمت برق در قراردادهای دو جانبه است. رسیدن به این هدف تنها با ایجادرگلاتوری شدنی است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: پرویز محمد نژاد رییس کمته برق مجلس و عضو کمیسیون انرژی در گفتگو با بازار می گوید: اصلی ترین مشکل صنعت برق قیمت گذاری دستوری و دخالت وزارت نیرو در قیمت برق در قراردادهای دو جانبه است. رسیدن به این هدف تنها با ایجادرگلاتوری شدنی است.

او با اشاره به سهم ۶۰ درصدی بخش خصوصی از تولید برق، ادامه داد: با این وجود تمام صنعت تولید برق کشور در چنبره بخش دولتی و شبه‌دولتی است. از تولید گرفته تا خرید و توزیع و صادرات و قیمت گذاری همه و همه توسط بخش دولتی صورت می گیرد و بخش خصوصی واقعی در این صنعت جایگاهی ندارد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه وزارت نیرو به نوعی خود را رقیب بخش خصوصی می داند، اظهار داشت: باید قبول کنیم که برق هم یک کالای اقتصادی است و قیمت گذاری آن در بازار عرضه و تقاضا انجام شود و دولت تنها نقش حاکمیتی خود را ایفا کند.

او همچنین با اشاره به مشکلات موجود در تامین برق صنایع گفت: برق یک صنعت زیر ساختی بوده و کسری آن به عنوان یک عامل بازدارنده در توسعه صنعتی کشور محسوب می شود. در واقع اگر نتوانیم برق کافی برای بخش صنعت تامین کنیم درواقع انگار در مسیر توسعه صنعتی کشور سنگ‌اندازی کرده‌ایم.

عرضه برق نیروگاه های خصوصی در بورس

به گفته او، وزارت نیرو در قانون بودجه امسال موظف شده که زیرساخت های لازم برای عرضه برق به واحدهای صنعتی در بورس انرژی را فراهم کند. خواسته ما این است که کلیه مشترکین بالای یک مگاوات طریق قراردادهای دوجانبه و بورس انرژی برق خود را تامین کنند.

با توجه به شرایط بحرانی نیروگاه های خصوصی، نیروگاه های دولتی برای مدتی از حضور و عرضه در بورس انرژی خودداری کنند تا تعادل بین عرضه و تقاضا برقرار شود

او ادامه داد: البته به نظر می رسد که وزارت نیرو در حال حاضر به دنبال تامین برق واحدهای با مصرف بالای ۵ مگاوات در بورس انرژی است. البته پیشنهاد ما این است که با توجه به شرایط بحرانی نیروگاه های خصوصی، نیروگاه های دولتی برای مدتی از حضور و عرضه در بورس انرژی خودداری کنند تا تعادل بین عرضه و تقاضا برقرار شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه باید به سمت واقعی کردن قیمت برق حرکت کنیم، ادامه داد:در گذشته تعرفه های برق به قدری پایین بود که احداث نیروگاه و سرمایه گذاری برای تولید انرژی برای صنایع انرژی بر مقرون به صرفه نبود. در واقع فعالین صنعتی ترجیح می دادند که از برقی که قیمت تمام شده آنها تقریبا صفر بود، استفاده کنند. اما حالا که تعرفه های برق افزایش پیدا کرده سرمایه گذاری و ورود به این حوزه هم برای آنها جذابیت لازم را پیدا کرده، طوری که در سال گذشته شاهد احداث نیروگاه توسط صنایعی همچون فولادی ها هستیم.

ادارات و نهادهای دولتی موظف شده اند که ۲۰ درصد انرژی مصرفی خود از محل نیروگاه های تجدید پذیر تامین کنند

او اظهار داشت: در واقع این صنایع نه تنها به نوعی امنیت تامین انرژی پایدار خود را افزایش داده اند بلکه می توانند انرژی مازاد خود را به قیمت تمام شده به خود دولت فروخته و از این محل نیز درآمدی کسب کنند. این ها بسته های انگیزشی بوده که در قانون برای صنایع ایجاد شده است.

الزام دستگاه های دولتی به تامین برق خود از تجدید پذیرها

محمد نژاد البته مجلس در تعریف بسته های انگیزشی برای سرمایه گذاری در حوزه تولید برق تنها به صنایع بسته نکرده؛ طوری که ادارات و نهادهای دولتی موظف شده اند که ۲۰ درصد انرژی مصرفی خود از محل نیروگاه های تجدید پذیر تامین کنند.

این عضو کمیسیون انرژی افزود: چنانچه دستگاه دولتی همچون وزارت نیرو نسبت به تامین ۲۰ درصد نیاز برق خود از تجدید پذیرها اقدام نکنند، تعرفه برق آنها بر مبنای ECA یا متوسط قیمت برق تجدید پذیرها که اتفاقا قیمت بالایی هم هست، محاسبه خواهد شد. در واقع با این کار به دنبال این هستیم که به نوعی دستگاه های دولتی را مجبور به اجرای مصوبات قبلی کنیم.

کد خبر: ۲۲۵٬۷۴۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha