۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
 یکصدم نیاز ارزی صنعت تایر تامین شده است| افت تولید لاستیک در راه است
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر در گفت و گو با بازار

یکصدم نیاز ارزی صنعت تایر تامین شده است| افت تولید لاستیک در راه است

تنها، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر به بازار گفت: صنعت تایر سالانه ۳۰۰ میلیون دلار نیاز ارزی دارد، از بهمن ماه سال گذشته تا امروز فقط ۳ میلیون دلار از حجم ارزی مذکور جهت خرید مواداولیه تامین شده است.

بازار؛ گروه خودرو: عدم تامین ارز، افزایش قیمت نهاده های تولید و تحریم های ظالمانه تولیدکنندگان تایر را با چالش های عدیده همراه کرده است. فراز و فرود نرخ ارز در کنار کمبود آن منجربه کاهش تولید قطعات خودرو از جمله تایر شده است. اگر لاستیک خودرو در بازار با کمبود مواجه شود، چرخ صنعت حمل و نقل در کشور پنچر خواهد شد. چرا که محدودیت های تولید در کنار توزیع نامناسب می تواند معضلات عدیده ای برای مشتریان فراهم کند. همچنین در اینجا باید اشاره داشت که بانک مرکزی کمترین میزان همکاری با صنعت خودرو و سایر صنایع وابسته دارد، این مورد در افزایش تورم و کمبود قطعات خودرو تاثیرات منفی فراوانی را ایجاد می کند. از همین رو برای بررسی احتمال گرانی تایر به دلیل چالش های مذکور با مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر به گفت و گو پرداختیم:

* باتوجه به اینکه نهاده های تولید در سال جاری با افزایش قیمت قابل توجهی همراه بودند، قیمت تایر در سال جاری افزایش خواهد یافت؟

تصمیم افزایش قیمت لاستیک به عهده سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هست و تعیین نرخ این کالا به شیوه دستوری به تایرسازان ابلاغ می شود. در اینجا باید اشاره داشت که تولیدکنندگان لاستیک باید ماه ها در کریدورهای مختلف ادارات رفت و آمد داشته تا بتوانند موافقتی برای افزایش قیمت تایر دریافت کنند. همچنین باید ذکر کنم که میزان سود حاشیه صنعت تایر در سال گذشته سه درصد بوده است، از همین رو نمی توان پیش بینی نسبت به احتمال افزایش قیمت تایر داشت.

قیمت تایر از کارخانه تا بازار تفاوت فراوانی دارد، این اختلاف قیمت سال گذشته به ۱۰۰ درصد رسیده بود و امسال حدود ۵۰ درصد است

* سال گذشته شاهد میزان اختلاف قیمت لاستیک از کارخانه تا بازار بودیم، تفاوت قیمت تایر از کارخانه تا بازار در سال جاری چه مقدار است؟

همانطور که اشاره کردید قیمت تایر از کارخانه تا بازار تفاوت فراوانی دارد، این اختلاف قیمت سال گذشته به ۱۰۰ درصد رسیده بود. اما در روزهای پایانی سال گذشته با تهمیداتی که اتخاذ شده بود، اختلاف قیمت به ۵۰ درصد رسید و این مقدار تفاوت در سال جاری نیز وجود دارد. مشکلات اخیرا برای صنعت تایر ایجاد شده که اگر دولت در رفع آن اقدامات موثر و سریعی انجام ندهد، چالش های فراوانی در بازار برای مشتریان ایجاد خواهد شد.

 یکصدم نیاز ارزی صنعت تایر تامین شده| افت تولید لاستیک در راه است

* در سال جاری با در نظر گرفتن چالش های تولید، تایرسازان درخواست افزایش قیمت نداشتند؟

سالیان متمادی است که تایرسازان خواستار افزایش نرخ لاستیک به مقدار رشد تورم هستند. باتوجه به اینکه شرایط ابر تورمی به اقتصاد کشور حاکم است، تثبیت قیمت لاستیک کار بیهوده است. در شرایط اقتصادی مذکور تولیدکنندگان باید در قیمت گذاری آزاد باشند و براساس قیمت تمام شده، اقدام به تعیین نرخ لاستیک کنند. اگر بستری برای قیمت گذاری آزاد فراهم شود، تولیدکنندگان باید ضوابط افزایش بها را به سازمان حمایت جهت نظارت اعلام کنند. تایرسازان خواستار رشد قیمت لاستیک به مقدار افزایش قیمت نهاده های تولید هستند. همانطور که پیشتر اشاره کردم سال گذشته کارخانه های تایر ساز فقط سه درصد سود داشتند، در چنین شرایطی جذب سرمایه گذاری انجام نخواهد شد.

صنعت تایر به صورت متوسط سالانه ۳۰۰ میلیون دلار نیاز ارزی دارد، از بهمن ماه سال گذشته تا امروز فقط ۳ میلیون دلار از حجم ارزی مذکور جهت خرید مواداولیه برای تایرسازان اجرایی شده است

* خودروسازان و قطعه سازان نسبت به عدم تخصیص نرخ ارز گلایه دارند، وضعیت تامین ارز برای تایرسازان چگونه است؟

صنعت تایر به صورت متوسط سالانه ۳۰۰ میلیون دلار نیاز ارزی دارد، بهمن ماه سال گذشته با تخصیص ۲۳ میلیون دلار برای صنعت تایر موافقت شد. اما تا امروز فقط ۳ میلیون دلار از حجم ارزی مذکور جهت خرید مواداولیه برای تایرسازان اجرایی شده است. موجودی مواد اولیه لاستیک سازان به شدت کاهش یافته که این مورد در ماه جاری منجربه افت تولید شد. در صورت تداوم عدم تامین نیاز ارزی تایرسازان چالش های جدی در بازار ایجاد خواهد شد، پیش از ایجاد این چالش ها از متولیان امر دعوت می کنم به حل مشکلات و موانع تولید بپردازند.

* به عنوان پرسش پایانی، باتوجه به اینکه به افت تولید تایر اشاره داشتید، آیا در سال جاری کمبود لاستیک در بازار ایجاد می شود؟

خیر، تولید لاستیک به اندازه نیاز در کشور انجام می شود. تا گذشته نه چندان دور فقط توزیع که حلقه رابط میان تولید و مصرف است، چالش های به دلیل عرضه نامناسب ایجاد کرده بود. اما از امروز بحران ارز در تولید نیز به چالش دیگری در بازار برای مشتریان تبدیل می شود.

کد خبر: ۲۲۲٬۰۱۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha