۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۸
سیگنال فدرال رزرو به بورس تهران| هدف سه میلیون واحد شاخص بورس فعال شد؟
بازار گزارش می دهد؛

سیگنال فدرال رزرو به بورس تهران| هدف سه میلیون واحد شاخص بورس فعال شد؟

افزایش حداقلی نرخ بهره در اقتصادهای بزرگ جهانی حکایت از پایان سیاست های انقباضی در اقتصاد دارد که در موقعیت کنونی شاخص بورس ایران این سیگنال تورمی می تواند به ادامه روند صعودی بورس کمک کند.

بازار؛ گروه بورس: بازار سرمایه در حال حاضر در محدوده حساسی قرار دارد و ادامه روند صعودی آن یا ورود به اصلاح زمانی به واکنش بازارهای موازی بستگی دارد. در چند روز اخیر تغییرات قیمت طلا اندک بوده و قیمت هر اونس فلز زرد با چند دلار کاهش در سطح ۲۰۳۰ دلار قرار دارد. بازار ارزهای معتبر هم چند روز اخیر آرام بوده و سرمایه گذاران منتظر نتیجه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا و انتشار داده ها از اقتصاد آمریکا هستند.

تغییرات قیمت فلزات پایه در واکنش به افزایش نرخ بهره فدرال رزرو اندک بوده و قیمت مس و روی به ترتیب در سطح ۸۵۵۰ دلار و ۲۶۵۰ دلار در هر تن رسیده و این نشانه پایان سیاست های انقباضی در اقتصاد جهان است

نوسان شاخص های مالی در بورس های بزرگ آسیا و اروپا و در معاملات فیوچر بورس آمریکا زیاد نبوده است. به طور که بانک مرکزی آمریکا نرخ های بهره را ۲۵ صدم درصد درصد بالا برد و نرخ بهره به ۵.۲۵ رسید، این اقدام به شکل ضمنی به توقف برنامه انقباضی اشاره دارد. از این رو شاخص دلار نوسان بسیار محدود پیدا کرده، زیرا سرمایه گذاران بر گزارش عملکرد شرکت های بورسی تمرکز دارند. همچنین بسیاری از کشورهای خاورمیانه‌ای از جمله عربستان، امارات، قطر و کویت نرخ بهره بانکی را بین ۲۵ صدم درصد تا ۷۵ صدم درصد افزایش داده اند.
تغییرات قیمت فلزات پایه امروز اندک بوده و قیمت مس و روی به ترتیب در سطح ۸۵۵۰ دلار و ۲۶۵۰ دلار در هر تن قرار دارد. قیمت آلومینیوم و نیکل به ترتیب ۲۰۳۰ دلار و ۲۴ هزار و ۹۰۰ دلار است. به رغم افت شاخص دلار قیمت فلزات پایه رشد چشمگیر نداشته است. نگرانی هایی درباره وضعیت اقتصاد چین وجود دارد.

واکنش بورس ایران در عبور از مقاومت

آخرین روز هفته معاملاتی اخیر گروه خودرویی و بانکی لیدر بازار بودند در حالی که در شش ماهه اخیر با وجود اینکه بسیاری از نمادهای بورس رشد خوبی را ثبت کرده اند بازهم گروه خودرو و قطعه سازی لیدر بازار شدند با وجود اینکه «پی بر ایی» این نمادها خیلی جذاب نیست و نباید بیشتر از سایر نمادها بازدهی ثبت می کردند، بنابراین سیگنال بروز تورم بالا در سال ۱۴۰۲ هنوز جدی است.

با توجه به ادامه حجم بالای معاملات به نظر می رسد رشد شاخص کل بورس همچنان قطعی است اما در مسیر رسیدن به اهداف بالاتر احتمال استراحت شاخص کل بورس هم وجود دارد

یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه می توان هدف سه هزار واحدی را برای شاخص کل بورس ترسیم کرد، گفت: با توجه به ادامه حجم بالای معاملات به نظر می رسد رشد شاخص کل بورس همچنان قطعی است اما در مسیر رسیدن به اهداف بالاتر احتمال استراحت شاخص کل بورس هم وجود دارد.

همایون دارابی با بیان اینکه بازارهای موازی با بورس تقریبا دچار رکود شده اند، تصریح کرد: تا زمانی که گردش سرمایه در بورس اتفاق می افتد بازار برای ورود سرمایه های جدید جذاب تر است، از این رو دولت هم می تواند از این موقعیت برای کنترل نقدینگی استفاده کند تا با ورود به سایر بازارهای کالایی تورم ایجاد نکند، به همین دلیل فعلا بازار سرمایه مورد حمایت دولت قرار دارد و سیاست های اخیر دولت هم تاییدی بر این موضوع است.

بازارهای موازی بورس در وضعیت خنثی

بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها همچون بازار ارز، طلا، مسکن و خودرو بسیار عقب مانده است، این موضوع موجب شده تا ریسک سیستماتیک دیگر دیده نشود. بازارهای رقیب بازار سرمایه یعنی بازارهای ارز، طلا، مسکن و خودرو دارای حباب شدید قیمتی هستند، اما بازار سرمایه تنها بازاری است که عقب مانده، در نتیچه سرمایه‌ها از بازارهای حباب زده به بازار سرمایه در حال کوچ هستند.

دولت برای اینکه بتواند به هدف خود در بورس دست یابد باید روند صعودی بازار را تثبیت کند تا اعتماد مردم جلب شود و این موضوع از طریق جلوگیری از وضع مقررات متضاد با روند طبیعی بازار ممکن است

یک استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه در حال حاضر هرچند دولت تلاش کرده جذابیت های معامله در بازار طلا، ارز و... را کاهش دهد اما به دلیل اینکه هنوز اعتماد مردم به بورس ترمیم نشده هنوز عده ی وارد بازارهای سنتی می شوند، اظهار کرد: در شرایط کنونی دولت برای اینکه بتواند به هدف خود در بورس دست یابد باید روند صعودی بازار را تثبیت کند تا اعتماد مردم جلب شود و این موضوع از طریق جلوگیری از وضع مقررات متضاد با روند طبیعی بازار ممکن است، به عبارت دیگر دولت نباید سیاست های را که چالش جدیدی برای بورس به وجود می آورند را مصوب یا اجرا کند.

کامران ندری با بیان اینکه تمام سیگنال های اقتصادی کشور و حتی بازار جهانی تورمی هستند، افزود: از این رو بسیاری از شرکت های که سودسازی چندانی ندارد اما دارایی های زیادی دارند با همین سیگنال همگام با رشد شاخص بورس، بازدهی بیشتری کسب می کنند.

او با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی اقتصاد کشور کاملا سیگنال های تورمی دارد و بورس هم نمی تواند به این علائم بی توجه باشد، تصریح کرد: در موقعیت کنونی بسیاری از مردم سرمایه های خود را در بانک سپرده گزاری نکرده اند، زیرا سطح تورم بسیار بالاتر از نرخ بهره بانکی است، به همین دلیل هر واکنش تورمی این سرمایه ها را وارد بازارهای جدید می کند، به همین دلیل سرنوشت این پول ها و مقصدشان وابسته به عملکرد بورس و میزان تورم در اقتصاد کشور است.

به گزارش خبرنگار بازار، روند صعودی شاخص کل بازار سهام ادامه دار خواهند ماند، اما در این روند ممکن است ارزش برخی نمادها از ارزش واقعی بیشتر شود به همین دلیل سرمایه گذاران از این به بعد باید بیشتر مراقب معاملات خود باشند، برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند شاخص کل بورس تا کانال سه میلیون واحدی ریسک چندانی برای سرمایه گذاران ندارد، اما این مسئله وابسته به فاکتورهای اقتصادی مانند نرخ بهره، نرخ ارز و... هم هست، البته دولت با توجه به شعار سال مکلف به کنترل افزایش نرخ ارز است، چراکه مهمترین عامل در تورم کالایی محسوب می شود.

کد خبر: ۲۱۹٬۰۷۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha