۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۲
افزایش ۲ برابری واردات برنج در سال گذشته

افزایش ۲ برابری واردات برنج در سال گذشته

در سال گذشته حدود ۱.۸ میلیون تن برنج از کشورهای مختلف به ایران وارد شد که نسبت به سال ۱۴۰۰ از نظر وزنی رشد ۱۰۱ درصدی داشته است. در این میان هند و پاکستان بیشترین سهم را در واردات داشته‌اند.

به گزارش بازار، بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ ماهه سال گذشته بالغ بر یک میلیون و ۷۷۹ هزار و ۱۱۹ تن برنج از پنج کشور به ارزش بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۶ میلیون و ۵۹۹ هزار دلار معادل بیش از ۴۱ هزار و ۸۳۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به ایران وارد شده است.

این آمار ۱۰۱ درصد از نظر وزنی و بیش از ۱۹۴ درصد از نظر ارزش دلاری بیشتر از میزان و ارزش برنج وارداتی در سال ۱۴۰۰ بوده است که افزایش قابل توجهی به شمار می‌رود. چرا که در سال ۱۴۰۰ حدود ۸۸۵ هزار تن برنج به ارزش ۷۲۶ میلیون دلار وارد شده بود که با آمار سال گذشته فاصله بسیار زیادی دارد.

امارات، پاکستان، تایلند، ترکیه و هند پنج کشوری هستند که برنج در ۱۲ ماهه سال گذشته از این مبادی به کشور وارد شده است.

در این میان هند با واردات ۸۸۵ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۱۶۱ میلیون دلار در رتبه نخست این فهرست قرار گرفته و سهمی معادل ۵۴.۳۴ درصد را در این بازار از آن خود کرده است.

پس از هند، پاکستان با واردات بیش از ۶۲۸ هزار تن به ارزش بیش از ۷۲۱ میلیون دلار، ۳۳.۷۸ درصد از سهم بازار برنج وارداتی به ایران را به خود اختصاص داده و دومین رتبه را به نام خود ثبت کرده است.

امارات، تایلند و ترکیه نیز در جایگاه‌های بعدی قرار می‌گیرند. البته نام مناطق آزاد و ویژه نیز در فهرست واردات برنج ثبت شده است که حجم اندکی هم از این طریق به کشور وارد شده است اما مبدأ اصلی آن مشخص نیست.

همچنین دبیر انجمن تأمین کنندگان و تولیدکنندگان برنج در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر شکسته شدن رکورد واردات برنج، این مساله را تکذیب کرد.

مسیح کشاورز، دبیر انجمن تأمین کنندگان و تولیدکنندگان برنج در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر شکسته شدن رکورد واردات برنج، این مساله را تکذیب کرد و گفت: سال گذشته یک میلیون و ۷۸۳ هزار تن برنج وارد کشور شده که از این میزان یک میلیون و ۳۶۳ هزار تن سهم بخش خصوصی بوده است.

وی با بیان اینکه ۴۰۰ هزار تن از واردات توسط بخش دولتی برای ذخایر احتیاطی انجام گرفته است، افزود: درباره افزایش واردات در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ باید به این نکته توجه داشت که واردات برنج در فصل برداشت محصول داخلی در سال ۱۴۰۰ ممنوع بوده اما این ممنوعیت در سال گذشته لحاظ نشد.

کشاورز عنوان کرد که همچنین گرانی بیش از اندازه برنج ایرانی و شرایط اقتصادی و معیشتی مردم باعث شد که تمایل به مصرف برنج خارجی افزایش یابد.

کد خبر: ۲۱۷٬۶۷۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • مهدی IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۷
      0 0
      باسلام کشاورزان ایرانی برنج تولیدکردندمافیانگذاشت فروش بره حالا یه راه وچاره اینه هندی ها روبیاریم درشالیزازهای مابرنج بکارندشاید بخاطربیگانه بودن کسی صدای برنج ایرانی راشنید