۳۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۳
تا سال ۱۴۱۰ باید ۱۰هزار مگاوات برق هسته ای تولید کنیم
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی:

تا سال ۱۴۱۰ باید ۱۰هزار مگاوات برق هسته ای تولید کنیم

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: بر اساس فرمول های علمی برای سال ۱۴۱۰ باید حدود ۱۰هزار مگاوات برق هسته ای تولید کنیم که این موضوع تضمین کننده پایداری شبکه خواهد بود.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، فریدون عباسی دوانی، در خصوص اهمیت دانش هسته ای و در مورد حواشی تصمیم آلمان برای خاموشی نیروگاه های هسته ای خود اظهار داشت:حدود ۱۰ سال قبل در یک اجلاس علمی که در سن پترزبورگ روسیه برگزار شد غیر از دو کشور همه کشورهای شرکت کننده اعلام کردند تولید برق هسته ای خود را توسعه می دهند و روسیه، آمریکا، برزیل، هند و کره‌جنوبی از جمله کشورهایی بودند که به دنبال توسعه تولید برق هسته ای بودند.

وی افزود: وقتی آلمان از عدم تولید برق هسته ای سخن می گوید به معنای پایان فعالیت هسته ای نیست بلکه وقتی عمر مفید نیروگاهی به پایان رسیده، خاموشی آن بخاطر مسائل ایمنی طبیعی است همچنین حرکت به سمت توربین های بادی، سلول های خورشیدی و بهره گیری از مواج از برنامه های آلمان برای تولید انرژی است.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشورمان تصریح کرد: کاهش مصرف انرژی و دستور عمل های کاهش مصرف انرژی در ساختمان و صنایع هم در اروپا به بهترین شکل انجام می شود و این ها باعث کاهش مصرف می شود، اما در کشور ما بر اساس فرمول های علمی برای سال ۱۴۱۰ باید ما حدود ۱۰هزار مگاوات برق هسته ای تولید کنیم که این موضوع تضمین کننده پایداری شبکه ما خواهد بود یعنی باید حداقل ۱۰ نیروگاه ۱۰۰۰مگاواتی در کشور داشته باشیم و بر این مبنا هنوز از برنامه ریزی ها عقب هستیم.

وی بابیان اینکه تولید برق سهم کوچکی در دانش هسته ای دارد گفت: تولید انرژی نسبت به کاربرد پرتوها در زندگی مردم اهمیت کمتری دارد و از رادیو داروها و مواد پرتو زا برای درمان سرطان و تشخیص استفاده های فراوانی می شود همچنین در کشاورزی هسته ای و افزایش ماندگاری و مقاومت تولیدات کشاورزی در برابر آفات و خرابی ها و همچنین در نشت یابی سدها دانش هسته ای نقش دارد ضمن اینکه در رادیوگرافی صنعتی و استفاده از نوترون در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی هم نشان دهنده اهمیت رشد در دانش هسته ای است و نباید این علم بی اهمیت جلوه کند.

نماینده مردم کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی، افزود:به همت دکتر شهید شهریاری ما در کشور در مقطع تحصیلات تکمیلی رشته کاربرد پرتوها را راه اندازی کردیم و این مسأله باعث ناراحتی دشمنان شد و با این دید که دانش هسته ای کاربرد فراوانی در زندگی مردم دارد ما باید سالها کار کنیم.

وی در پایان تاکید کرد:دانش هسته ای چندین بخش و شاخه دارد و تسلیحات هسته ای تنها نقش بازدارندگی را در دنیا دارد و دشمنان این موضوع را بهانه ای کرده اند برای مقابله با اصل نظام تا مارا مجبور به توقف کنند.

کد خبر: ۲۱۶٬۸۴۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha